Korg M3 - użytkownicy
No szczerze to ja nie słysze nic w tym specjalnego. Prosty przebieg Arpegio z nie kontrolowanym dołem. Przebieg perkusyjny standardowy, beat trochę zaciągajacy elektro. A jak wielu użytkowników potwierdzi, karma potrafi o wiele więcej. Niestety tu inteligencji karmy nie słychać.
Ale ciesze sie że jesteś jednym z nas i że wniesiesz coś do tego forum!
Pozdrawiam!...
mnie to zadziwia :)...ja jestem dyletantem i mnie cieszy że nie jest to forum dla jedynie wiedzących :)...pewnie ze prosty przebieg arrpregio tylko co mi się spodobało dwa przebegi karma arrpegio i karma gated jednocześnie :) pobawię się 4 kiedyś ...wiem to nic odkrywczego ale mnie to cieszy :)...karma potrafi o wiele więcej opisz możliwości karmy :)...ja jedynie się opieram na tym co w necie looknąłem (potężnie fajnie potrafi klawisz na struny zamienić ) to czego nie dostrzegasz albo dostrzegasz bo to dla Ciebie nic nowego :)...dla mnie to nowość :)...
Re: Korg M3 - użytkownicy
a tak właściwie to mi chodziło o jedno czy radias jest wart skoro mam k-station?....(i tak kupię) ale czy jest wart? :)...
...a tak właściwie to mi chodziło o jedno czy radias jest wart skoro mam k-station?....(i tak kupię) ale czy jest wart? :)...
...
Jest wart
(Poczytaj np. tutaj.)
...
Jest wart

(Poczytaj np. tutaj.)
i odpowiedz mi Mr.Lee posiadasz radias ..czy da sie tak swobodnie zmieniać ?...
Pan_Jabu jest wart ?...niedawno miał pan dylemat a teraz jest wart?...zapytam co takiego potrafi radias czego nie udżwignie K-STATION?...vocoder ze specyfikacji lepszy ale czy na pewno?...nie zadaję tych pytań bo nie mam co robić chcę poznać opinnie i czegoś się nauczyć :)
......a tak właściwie to mi chodziło o jedno czy radias jest wart skoro mam k-station?....(i tak kupię) ale czy jest wart? :)...
...
Jest wart
(Poczytaj np. tutaj.)...
EXP!!!
Podziwiam Twoją pasję dwoma przebiegami. Może to my już nie potrafimy się cieszyć "Automatyką" generowania prostych brzmień, której tak monogo w produkcjach lat 80 - 90. Dla mnie lat najlepszych produkcji muzycznych. Moje słowa do Ciebie... Ciesz się tym, bo nie którzy muzycy (zawodowi i samouczniki) dążą do strasznych komplikacji. A dzwięk który jest piekny sam w sobie pakują w resztę miksu, pieknych dzwięków powodując że znika w pasztecie który po upieczeniu (czytaj mastering) jest jedno smakową papką.
Ale wróćmy do tematu. Czy warto kupić Radiasa??? Z tego co usłyszałem w twojej twórczości to kręci cię elektronika. Więc...
Kup mi tak brzmiący syntezator za 1000 zł. Masz to co w prawdziwym radiasie wiec nad czym się zastanawiasz?
Dzwoń do Pana Artura i zamawiaj. I rób muzykę jaką lubisz, nie naśladuj, szukaj. Niech
PozdrawiamKARMA
...
Jest wart

(Poczytaj np. tutaj.)...
EXP!!!
Podziwiam Twoją pasję dwoma przebiegami. Może to my już nie potrafimy się cieszyć "Automatyką" generowania prostych brzmień, której tak monogo w produkcjach lat 80 - 90. Dla mnie lat najlepszych produkcji muzycznych. Moje słowa do Ciebie... Ciesz się tym, bo nie którzy muzycy (zawodowi i samouczniki) dążą do strasznych komplikacji. A dzwięk który jest piekny sam w sobie pakują w resztę miksu, pieknych dzwięków powodując że znika w pasztecie który po upieczeniu (czytaj mastering) jest jedno smakową papką.
Ale wróćmy do tematu. Czy warto kupić Radiasa??? Z tego co usłyszałem w twojej twórczości to kręci cię elektronika. Więc...
Kup mi tak brzmiący syntezator za 1000 zł. Masz to co w prawdziwym radiasie wiec nad czym się zastanawiasz?
Dzwoń do Pana Artura i zamawiaj. I rób muzykę jaką lubisz, nie naśladuj, szukaj. Niech
PozdrawiamKARMA
...Pan_Jabu jest wart ?...niedawno miał pan dylemat a teraz jest wart?...zapytam co takiego potrafi radias czego nie udżwignie K-STATION?...vocoder ze specyfikacji lepszy ale czy na pewno?...nie zadaję tych pytań bo nie mam co robić chcę poznać opinnie i czegoś się nauczyć :)...
Miałem dylemat, ale się go pozbyłem, za to teraz mam Radiasa.
Radias poszerza polifonię M3, stanowi po prostu rozszerzenie M3, dzięki czemu odpada mnóstwo kłopotów z łączeniem, klejeniem, MIDI itp. Możliwości kreowania dźwięku są b. duże.
K-Station nie znam.
Radias poszerza polifonię M3, stanowi po prostu rozszerzenie M3, dzięki czemu odpada mnóstwo kłopotów z łączeniem, klejeniem, MIDI itp. Możliwości kreowania dźwięku są b. duże.
K-Station nie znam.
......Pan_Jabu jest wart ?...niedawno miał pan dylemat a teraz jest wart?...zapytam co takiego potrafi radias czego nie udżwignie K-STATION?...vocoder ze specyfikacji lepszy ale czy na pewno?...nie zadaję tych pytań bo nie mam co robić chcę poznać opinnie i czegoś się nauczyć :)...
K-Station nie znam. ...
więc ja nie mam dylematu bo potrafie mieć jedno i drugie tylko jednak mam dylemat czy to mam sens?...z kłopotami sobie poradziłem i nie kłopota mnie zmniejszenie polifonii tym bardziej że to analog wiec raczej mono powinien ...zastanawia mnie co potrafi radias tak naprawde: panie jabu ? pan wcześniej komputer nade sprzęt ..fruity loops vocoder gorszy jest od radiasowego vocodera?...nie pytam o k-station bo pan nie zna...wdlug mnie loopsowy vocoder fadniej sobie radzi niz ten k-station a radiasowy vocoder?..
K-Station nie znam. ...
więc ja nie mam dylematu bo potrafie mieć jedno i drugie tylko jednak mam dylemat czy to mam sens?...z kłopotami sobie poradziłem i nie kłopota mnie zmniejszenie polifonii tym bardziej że to analog wiec raczej mono powinien ...zastanawia mnie co potrafi radias tak naprawde: panie jabu ? pan wcześniej komputer nade sprzęt ..fruity loops vocoder gorszy jest od radiasowego vocodera?...nie pytam o k-station bo pan nie zna...wdlug mnie loopsowy vocoder fadniej sobie radzi niz ten k-station a radiasowy vocoder?..
No ja uznałem że dla mnie nie ma sensu dodatkowe urządzenia, bo szkoda miejsca na biurku, i szkoda zachodu z łączeniem. Radiasa mam na pokładzie, a co potrafi? To już trzeba posłuchać - np. tutaj są jakieś dema.
A bez komputera i tak się nie obejdę
Lada dzień nabywam notebooka, do tego jakieś E-MU0404 albo coś podobnego, Sonar - i mam komplet
A bez komputera i tak się nie obejdę

EXP!!!
Vocoder w radiasie to potęga. Nagrywasz sobie formant (czyli swój głos, jakąś frazę) Radias ci ją powtarza bez żadnego samplowania czy tym podobne. Pełna edycja, w czasie żeczywistym...kosmos!
A jak Ci ędzie mało to przepuść swój głos przez KARME i vocoder. Uklękniesz przed M3 i będziesz całował klawiaturę.
Vocoder w radiasie to potęga. Nagrywasz sobie formant (czyli swój głos, jakąś frazę) Radias ci ją powtarza bez żadnego samplowania czy tym podobne. Pełna edycja, w czasie żeczywistym...kosmos!
A jak Ci ędzie mało to przepuść swój głos przez KARME i vocoder. Uklękniesz przed M3 i będziesz całował klawiaturę.