Ale wracajac do kontrolera mowisz ze ten patch pozwala sterowac tylko jednym urzadzeniem i przelaczac sie za pomoca przyciskow do kolejnych. To chyba nie jest takie zle ? (ciekaw jestem jak idzie przelaczanie miedzy pierwszym a piatym urzadzeniem z dziesieciu caly czas klik klik klik az wkoncu doklikasz?).
...
Witam. Ja uzywam Reasona "na zywca" jako modulu dzwiękowego i przelaczam sie między urządzeniami poprzez dwa najniższe klawisze na klawiaturze (tak to sobie zmapowalem - "target next track" i "target previous track") . Cały pic polega żeby przed graniem poukładać sobie po kolei kopiując ścieżki w sekwencerze (np po kolie iano, strings, jakis combi, znou piano, znowu strings) i w ten sposób można za pomocą tylko jednego klawisza (albo np pedału) sterowac po kolei wszystkim tak jak sobie planujemy. To wszystko oczywiście o ile dobrze zrozumiałem w czym problem.
A teraz ja o coś zapytam jako laik/amator/lamer ;)
Otóż do grania używam klawiatury Yamaha KX88 i poza kółkami, pedałem i dwoma suwakami z czterech (nie wiem czemu w jednym czasei działają tylko dwa) nie mogę w żaden sposób edytować brzmień na żywo. Dlatego zastanawiam się nad zakupem UC - 33e właśnie. I mam pytanie czy to będzie działało tak jak ja chcę? Czyli: Czy Reason obsługuje dwa kontrolery midi jednocześnie? Jak to podpiąć jeśli na mojej karcie jest tylko jedno wejście midi (Emu 0404 USB) ? I czy jeżeli podepnę tego UC do laptopa to nie będzie problemów (mam tam już podpiętą tą kartę)?
PS. Czy bardzo głupim pomysłem byłoby sprzedanie KXa i kupienie czegoś nowszego? ;)
M-Audio Axion - jakość klawiszy?
Re: M-Audio Axion - jakość klawiszy?
...mpk49 wliczając, pady będą w nim zastosowane co w mpc500, czyli takie na które sporo osób narzeka...
Akurat to miałem okazję raptem wczoraj właśnie sprawdzić w siedzibie dystrybutora. Otóż pady w Akai MPC500 a te, zastosowane w MPK49, to niebo a ziemia, oczywiście na korzyść MPK. Niestety nie mam aktualnie porównania również do innych modeli MPC
[addsig]
Akurat to miałem okazję raptem wczoraj właśnie sprawdzić w siedzibie dystrybutora. Otóż pady w Akai MPC500 a te, zastosowane w MPK49, to niebo a ziemia, oczywiście na korzyść MPK. Niestety nie mam aktualnie porównania również do innych modeli MPC

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Re: M-Audio Axion - jakość klawiszy?
...
A jaka jest sama klawiatura w porównaniu np. z Novation Remote SL albo Axiom ?

...
A jaka jest sama klawiatura w porównaniu np. z Novation Remote SL albo Axiom ?