Przekazanie licencji Pro Tools
Witam
Mam od dwóch lat Pro Toolsa M-Powered.
Kupiłem go w wersji 6.8, zarejestrowałem i aktualizowałem do wersji 7.3.1, kupiłem niedawno Pro Tools LE i w związku z tym chcę tego M-Powered komus przekazać oczywiście łącznie z licencją w iLoku.
Czy ktoś wie jak mozna tego dokonać? Czy wystarczy usunąć tego iLoka z mojego konta w www.iLok.com i ktoś inny bez problemu bedzie mógł go zarejestrować na swoim koncie.
I jak z ewentualną rejestracją na www.digidesign.com, czy będzie można bez problemu aktualizować oprogramowanie?
Ma ktoś doświadczenie w tej sprawie?
Pozdrawiam
Jarek
[addsig]
Kupiłem go w wersji 6.8, zarejestrowałem i aktualizowałem do wersji 7.3.1, kupiłem niedawno Pro Tools LE i w związku z tym chcę tego M-Powered komus przekazać oczywiście łącznie z licencją w iLoku.
Czy ktoś wie jak mozna tego dokonać? Czy wystarczy usunąć tego iLoka z mojego konta w www.iLok.com i ktoś inny bez problemu bedzie mógł go zarejestrować na swoim koncie.
I jak z ewentualną rejestracją na www.digidesign.com, czy będzie można bez problemu aktualizować oprogramowanie?
Pozdrawiam
Jarek
[addsig]
Re: Przekazanie licencji Pro Tools
...Witam
Czy ktoś wie jak mozna tego dokonać? Czy wystarczy usunąć tego iLoka z mojego konta w http://www.iLok.com i ktoś inny bez problemu bedzie mógł go zarejestrować na swoim koncie.
I jak z ewentualną rejestracją na http://www.digidesign.com, czy będzie można bez problemu aktualizować oprogramowanie?
Pozdrawiam
Jarek
...
Nie wiem, czy dokładnie o to chodzi, ale, czy sprawdzałeś:
https://www.ilok.com/cgi-bin/WebObjects/iLokManager.woa/wa/TransferStep2?move=false
http://www.digidesign.com/index.cfm?langid=51&navid=56&itemid=4987
Czy ktoś wie jak mozna tego dokonać? Czy wystarczy usunąć tego iLoka z mojego konta w http://www.iLok.com i ktoś inny bez problemu bedzie mógł go zarejestrować na swoim koncie.
I jak z ewentualną rejestracją na http://www.digidesign.com, czy będzie można bez problemu aktualizować oprogramowanie?
Pozdrawiam
Jarek
...
Nie wiem, czy dokładnie o to chodzi, ale, czy sprawdzałeś:
https://www.ilok.com/cgi-bin/WebObjects/iLokManager.woa/wa/TransferStep2?move=false
http://www.digidesign.com/index.cfm?langid=51&navid=56&itemid=4987
- Miłaszewski
Najtaniej bedzie dokonac transferu licencji za $25 dolarow lub sprzedac iLoka wraz z kontem (zakladajac, ze to jedyna rzecz na tym koncie). Nie ma mozliwosci wyrzucenia iLoka z konta jesli sa na nim jakies licencje.
[addsig]
[addsig]
...Najtaniej bedzie dokonac transferu licencji za $25 dolarow lub sprzedac iLoka wraz z kontem (zakladajac, ze to jedyna rzecz na tym koncie). Nie ma mozliwosci wyrzucenia iLoka z konta jesli sa na nim jakies licencje.
...
Niestety - mam innego iloka na koncie.
Jeżeli dokonam transferu to osoba, która dostanie licencje bedzie mogła się zarejestrować na www.digidesign.com i dokonywać ewentualnego upgradu?
Bo Transfer of Ownership of Digidesign Products dotyczy chyba tylko hardwaru.
...
Niestety - mam innego iloka na koncie.
Jeżeli dokonam transferu to osoba, która dostanie licencje bedzie mogła się zarejestrować na www.digidesign.com i dokonywać ewentualnego upgradu?
Bo Transfer of Ownership of Digidesign Products dotyczy chyba tylko hardwaru.
- Miłaszewski
trzecia mozliwosc, to kupic nowego iloka, przeniesc na niego licencje i wtedy go usunac z konta (mozna to zrobic w okresie 7 dni od pierwszej synchronizacji iLoka z kontem)
jesli chodzi o upgrade, to nie powinno byc problemu - kupujac upgrade dostaje sie nowa licencje dajaca sie przeniesc tylko na iloka ktory ma wczesniejsza wersje pro toolsa
[addsig]
jesli chodzi o upgrade, to nie powinno byc problemu - kupujac upgrade dostaje sie nowa licencje dajaca sie przeniesc tylko na iloka ktory ma wczesniejsza wersje pro toolsa
[addsig]
Czyli dziwne wyciaganie kasy:
przesyłam licencję na inne konto, jak mój iLok jest pusty to go wyrzucam z mojego konta, ponownie go rejestruję na drugim koncie, na które wcześniej wysłałem licencje, ściągam licencję ponownie na iLoka.
25 dolarów za przesłanie licencji na tego samego iLoka.
Tylko zauważyłem, że na moim iLoku są dwie identyczne licencje na M-Powered. Ta sama data, ta sama wersja. Pecet i Mac mają oddzielne licencje? 50 dolców to troche dużo, bo oni liczą 25 za każdą licencje oddzielnie.
Na moim obecnym iLoku mam chyba 12 licencji... makabra.
Mogłem od razu założyć oddzielne konto na drugiego iLoka.
przesyłam licencję na inne konto, jak mój iLok jest pusty to go wyrzucam z mojego konta, ponownie go rejestruję na drugim koncie, na które wcześniej wysłałem licencje, ściągam licencję ponownie na iLoka.
25 dolarów za przesłanie licencji na tego samego iLoka.
Tylko zauważyłem, że na moim iLoku są dwie identyczne licencje na M-Powered. Ta sama data, ta sama wersja. Pecet i Mac mają oddzielne licencje? 50 dolców to troche dużo, bo oni liczą 25 za każdą licencje oddzielnie.
Na moim obecnym iLoku mam chyba 12 licencji... makabra.
Mogłem od razu założyć oddzielne konto na drugiego iLoka.

na pohybel pazernym korporacjom wyciagajacym kase z uzytkownikow pod pozorem ochrony swojego oprogramowania, ktora to rzekomo ma umozliwiac rozwoj firmy i korzysci dla klientow
tyle mam do powiedzenia. ;) (sorry za OT)
tyle mam do powiedzenia. ;) (sorry za OT)
fan dobrego brzmienia ;)
- Miłaszewski
Ja mam takie same odczucia na temat ilok'a
kupilem uzywany music production toolkit, mam iloka z licencja, ale ilok jest zarejestrowany na konto jakiego sklepu. Za transfer wlasnosci iloka firma pace chce $100. Mysle, ze gdyby ktos mial energie na zalozenie sprawy w sadzie bylyby szanse na wygrana.
[addsig]
kupilem uzywany music production toolkit, mam iloka z licencja, ale ilok jest zarejestrowany na konto jakiego sklepu. Za transfer wlasnosci iloka firma pace chce $100. Mysle, ze gdyby ktos mial energie na zalozenie sprawy w sadzie bylyby szanse na wygrana.
[addsig]
No dobra chcę im zapłacic ale nie wiem jak
In order to transfer licenses to another user, you must specify the user's iLok.com account ID. An administrative fee of $25.00 per license must be paid in order to perform this transfer. Cost for transfer of Bundles vary. In return for the fee, we will deposit the licenses in the destination user's account, notify that user of the new licenses, and notify the issuing company of the change in ownership.
I każe mi podać na jakie konto wysłać licencję. Jak podam i nie zapłacę bo nie wiem jak, to licencja przepadnie? Płaci się chyba kartą? Ale w którym momencie? Przeglądam faq i inne na ilok.com i nie wiem.
In order to transfer licenses to another user, you must specify the user's iLok.com account ID. An administrative fee of $25.00 per license must be paid in order to perform this transfer. Cost for transfer of Bundles vary. In return for the fee, we will deposit the licenses in the destination user's account, notify that user of the new licenses, and notify the issuing company of the change in ownership.
I każe mi podać na jakie konto wysłać licencję. Jak podam i nie zapłacę bo nie wiem jak, to licencja przepadnie? Płaci się chyba kartą? Ale w którym momencie? Przeglądam faq i inne na ilok.com i nie wiem.

Też chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób można zapłacić za transfer licencji iLok.
Może ktoś wie, lub zna kogos kto by wiedział ?
Może ktoś wie, lub zna kogos kto by wiedział ?
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection