Behringer UB1622 FX - aux send mono

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Fant
Behringer UB1622 FX - aux send mono

Post autor: Fant » wtorek 29 sty 2008, 13:34

Witam,
Przepraszam za brak polskich liter, ale mieszkam w Norwegii i wlasnie jestem w pracy.
Posiadam mikser Behringer ub1622 fx. Chce kupic Korg Kaoss Pad mini i podpiac go do gniazd aux w mikserze. Problem polega na tym ze wysylka jest monofoniczna, a tylko powrot stereo. Kaos pad ma we/wy stereo. W jaki sposob to rozwiazac?
Pozdrawiam I dziekuje za pomoc.
Michal
[addsig]
from one source all things depend....

Zbynia

Re: Behringer UB1622 FX - aux send mono

Post autor: Zbynia » wtorek 29 sty 2008, 14:00

da sie w drugim auxie pominac fx i wyjsc na wyjscie jak w pierwszym?jesli tak to nie ma problemu

Fant

Post autor: Fant » wtorek 29 sty 2008, 14:28

...da sie w drugim auxie pominac fx i wyjsc na wyjscie jak w pierwszym?jesli tak to nie ma problemu...
No wlasnie chyba sie da! Nie bede wtedy mogl uzywac pokladowego FX'a ale jakos to przeboleje. No dobra a jak z powrotem? Obie wysylki maja powrot stereo. Wpinam wyjscie z Kaoss'a do gniazd stereo jednego z powrotow?
[addsig]

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 29 sty 2008, 14:55

......da sie w drugim auxie pominac fx i wyjsc na wyjscie jak w pierwszym?jesli tak to nie ma problemu...
No wlasnie chyba sie da! Nie bede wtedy mogl uzywac pokladowego FX'a ale jakos to przeboleje. No dobra a jak z powrotem? Obie wysylki maja powrot stereo. Wpinam wyjscie z Kaoss'a do gniazd stereo jednego z powrotow?
...
Kaoss to przeciez jest rodzaj filtra, prawda? Do tego cyfrowego? W takim razie trzeba uzywac go w petli insertowe, a nie w konfiguracji send-return, niewazne mono czy stereo.

Fant

Post autor: Fant » wtorek 29 sty 2008, 17:45

Kaoss to przeciez jest rodzaj filtra, prawda? Do tego cyfrowego? W takim razie trzeba uzywac go w petli insertowe, a nie w konfiguracji send-return, niewazne mono czy stereo....
Jak to trzeba? Na moj ”set-up” sklada sie laptop, automat perkusyjny, syntezator i groovebox. Wszystko mam wpiete w mikser. Chce miec mozliwosc korzystania z Kaoss pada na wszystkich gratach (nie jednoczesnie) bez koniecznosci przepinania kabli.
[addsig]

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » wtorek 29 sty 2008, 22:05

A nie wygodniej podpiąć Kaoss Pada do wyjścia sub? Na te grupę kierujesz te kanały, które chcesz przepuścić przez Korga, z maina wywalasz oryginalny sygnał i gotowe :) No i masz stereo na wyjściu, a wracasz najlepiej którymś z kanałów stereo, wtedy masz możliwość wysłania Kaossa na wysylki itd. Ja bym to zrobił w ten sposób :> pozdrawiam!

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 29 sty 2008, 22:35

...A nie wygodniej podpiąć Kaoss Pada do wyjścia sub? Na te grupę kierujesz te kanały, które chcesz przepuścić przez Korga, z maina wywalasz oryginalny sygnał i gotowe :) No i masz stereo na wyjściu, a wracasz najlepiej którymś z kanałów stereo, wtedy masz możliwość wysłania Kaossa na wysylki itd. Ja bym to zrobił w ten sposób :> pozdrawiam!...
Dobry pomysl - tracisz dwa kanaly powrotne, ale jak nie ma insertow na grupie to chyba najlepsze rozwiazanie.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 29 sty 2008, 22:36

Dobry pomysl - tracisz dwa kanaly powrotne, ale jak nie ma insertow na grupie to chyba najlepsze rozwiazanie....
Chyba, ze ta grupa SUB moze od razu sie dodawac do glownego wyjscia - to wtedy w ogole OK.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 30 sty 2008, 05:02

ja nie zauwazylem wyjsc subw tym mikserze - -chyba ze z tylu..z przodu tylko aux outy.....dlatego o nich pisalem
wracasz oczywiscie w jedna parke
i mam nadzieje ze fxa da sie ominac

ODPOWIEDZ