Witam
Czy ktoś używa tego miksera wpiętego w karte do nagrywania gitary przy pomocy VST? (Guitar Rig, Amplitube itp)
Jakie "wrażenia"? Nadaje się czy szukać jednak czegoś z wejściem typowo instrumentalnym?
XENYX802 + gitara
Re: XENYX802 + gitara
Nikt nic nie pomoze :D Ech...
Moze jakies sugestie w ogóle co do nagrywania gitary przez zwykłe wejscie mikrofonowe i pozniej VST?
Moze jakies sugestie w ogóle co do nagrywania gitary przez zwykłe wejscie mikrofonowe i pozniej VST?
- macandroll
...Nikt nic nie pomoze :D Ech...
Moze jakies sugestie w ogóle co do nagrywania gitary przez zwykłe wejscie mikrofonowe i pozniej VST?...
A nie możesz sam spróbować?
Nie wiem czy musisz na mikrofonowym. Być może wystarczy naprzez wejście liniowe. Mikrofonowe może przesterowywać, ale to kwestia gainu.
Mam ten mikserek w domu, tyle, że nie nagrywam w taki sposób.
Oczywiście, że można podłączyć gitarę i tak pewnie będzie lepiej niż bezpośrednio w wejście liniowe. Mikserek nie ma wejść wysoko impedacyjnych, więc ponieważ te nie są idealnie dopasowane do gitary, teoretycznie mogą ucierpieć jakieś częstotliwości.
Programy typu amplitube czy guitar rig dają sobie z tym radę- a poza tym będziesz miał korekcję w mikserze.
Nagrywam czasami przez sprzętowy symulator wzmacniaczy (Black Box) i jego wpinam razem z innym i instrumentami. Efekt bardzo dobry. Szumy małe (dopóki nie rozkręci sie na maksa)
Nie wiem co chciałbyś jeszcze usłyszeć.
Nie mam porównania w podłączaniu gołej gitary do mikserów z wejściem wysokoimpedacyjnym typu hi-z.
Poza tym wolę sprzętowe symulatory zamiast programowych.
Moze jakies sugestie w ogóle co do nagrywania gitary przez zwykłe wejscie mikrofonowe i pozniej VST?...
A nie możesz sam spróbować?
Nie wiem czy musisz na mikrofonowym. Być może wystarczy naprzez wejście liniowe. Mikrofonowe może przesterowywać, ale to kwestia gainu.
Mam ten mikserek w domu, tyle, że nie nagrywam w taki sposób.
Oczywiście, że można podłączyć gitarę i tak pewnie będzie lepiej niż bezpośrednio w wejście liniowe. Mikserek nie ma wejść wysoko impedacyjnych, więc ponieważ te nie są idealnie dopasowane do gitary, teoretycznie mogą ucierpieć jakieś częstotliwości.
Programy typu amplitube czy guitar rig dają sobie z tym radę- a poza tym będziesz miał korekcję w mikserze.
Nagrywam czasami przez sprzętowy symulator wzmacniaczy (Black Box) i jego wpinam razem z innym i instrumentami. Efekt bardzo dobry. Szumy małe (dopóki nie rozkręci sie na maksa)
Nie wiem co chciałbyś jeszcze usłyszeć.
Nie mam porównania w podłączaniu gołej gitary do mikserów z wejściem wysokoimpedacyjnym typu hi-z.
Muzyk, gitarzysta
......Nikt nic nie pomoze :D Ech...
nullA nie możesz sam spróbować?
Nie moge bo dopiero zamierzam kupić ten mikser :)
Miałem GT-6 Bossa - teraz idzie do mnie Tonelab SE - lada dzień powinien być.
Ale VST to dodatkowe możliwośći :)
nullA nie możesz sam spróbować?
Nie moge bo dopiero zamierzam kupić ten mikser :)
Miałem GT-6 Bossa - teraz idzie do mnie Tonelab SE - lada dzień powinien być.
Ale VST to dodatkowe możliwośći :)