Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
devil
Re: Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Post autor: devil » sobota 26 sty 2008, 21:30

ja na wszystko odpowiedzialem w trzeciej odpowiedzi.
jezeli mimo tego uzytkownik sobie nie radzi, radze zmienic zainteresowania

pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

rimax

Re: Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Post autor: rimax » sobota 26 sty 2008, 22:44

Witam kolegę!
Kolega Devil rzeczywiście powiedział co należy zrobić, spróbuję jednakże prościej:
1. wpinasz gitare pod odpowiednie wejscie
2. jak checsz mozesz zapiac efekty, jak nie to nie
3. w mikserze emu, w kanale, na który wchodzi gitarka musić zrobic wysylke asio tzw asio-out(klikasz na tymże kanale prawy przyciskiem myszki i rozwinie Ci się lista różnych, wybierasz "insert send output to asio/wave or phisical out" wtedy to w tym kanale, na który wchodzi gitara masz wysyłkę asio, i dalej idziesz już do cubasa
4. w cubase w zakladce Devices masz vst inputs, tam to pojawia ci się fizyczne wejścia twojej karty, emu ma analogowe dwa wejscia tzn. lewy i prawy kanał, musisz dodac wejscia karty, oznacza to, że klikając prawym klawiszem myszy na dany emu input musisz wybrać to wejście, na którym jest gitarka.
5. nagrywasz po wybraniu na tracku odpowiedniego wejscia karty

Nie wiem czy to wystarczy, jeśli nie to zadzwoń wtedy na gorąco Ci wszystko krok po kroku wyjaśnię. 0504 083 193, jeśli chcesz zadzwonić to zrób to jutro ponieważ za chwilę znikam z pracy, a jedynie w pracy mam internet.
Pozdrawiam.
muzykuję amatorsko, pragnę jednakże zgłębić tajniki dokonywania nagrań muzycznych i realizacji dźwięku.

ODPOWIEDZ