Sample starych keyboardów

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
wishmaster
Sample starych keyboardów

Post autor: wishmaster » piątek 25 sty 2008, 23:01

Yamaha psr 500 byla moim pierwszym instrumentem i pamietam jak szybko i latwo komponowalem i aranzowalem kawalki przy pomocy tych... no powiedzmy sobie szczerze - prostackich i nieedytowalnych barw. Pamietam jak marzylem wtedy o mozliwosci glebokiej edycji.
Ile rodzilo sie w glowie pomyslow brzmieniowych...
A dzisiaj - mozliwosci edycyjne mam ogromne, ale ... no wlasnie - nie mam juz dostepu do tamtych brzmien :) Troche wiedziony nostalgia zastanawiam sie, czy istnieja na rynku (a moze gdzies za darmo do sciagniecia) jakies banki, a nuz ktos sie fatygowal i bawil w sampling tych starych samograjow? :) Moze zle szukalem, ale nie udalo mi sie nieczego takiego znalezc. Jesli ktokolwiek cos wie, jak sprawy przedstawiaja sie w temacie - bylbym zobowiazany :)
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty

Zbynia

Re: Sample starych keyboardów

Post autor: Zbynia » piątek 25 sty 2008, 23:23

byla jakas stronka ale kompletnie nazwy nie pamietam
byla tam tez baza sampli(potem chyba platna sie stala) i sciagnalem wszystko co bylo

moze nie bylo zbyt wiele instrumentow ale wiekszosc automatow perkusyjnych jakies farfisy i inne

jak znajde plyte w domu to zobacze ile to zajmuje (ale chyba cos kolo 600 mega) to moze bym zarzucil na jakis serwer

Awatar użytkownika
wishmaster

Post autor: wishmaster » piątek 25 sty 2008, 23:29

oo.. to bede dozgonnie wdzieczny :)
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 25 sty 2008, 23:47

http://www.hollowsun.com/index.html

to bylo to
mam te ktore sa w dziale nostalgia ale z tego co widze chyba zawedrowaly wszystkie do vsti :)

w dodatku juz ich sciagnac nie mozna - spryciarze hehehehe

ciekawe w takim razie czy wciaz mam je legalnie czy nie :) (i tak mam to gdzies)

ODPOWIEDZ