KRK seria I i II

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Mruczasss
Re: KRK seria I i II

Post autor: Mruczasss » poniedziałek 21 sty 2008, 19:47

Kolego , ja nie musze sie podpierac wypowiedziami na Forach , poniewaz pracowałem na KrK v6 -2 wiec o czym tutaj mowimy ... a teraz zerknij sobie kolego do góry i zobacz co napisałem ,
W watku w ktorym dyskutowalismy na ten sam temat, jednak sie podpierasz wypowiedziami na forach. Byles nawet tak laskaw i zrobiles tlumaczenie:
"... od czterech lat Posiadam, uzywam orginalne V8 i kocham je. Dostałem nowa pare KRK 8 V2 od dystrybutora w Londynie w trakcie miksowania albumu tylko do sprawdzenia i porównania A/B z orginałami.
Według mnie nowe V2 są do BANI! W ogole nie brzmia jak V1 ... nie brzmia jak zadne z doskonałych KRK ktorych uzywałem (6000 .9000. E8). Nie ma tam Ciepła, głebi w dolnym pasmie, wszytko brzmi naprawde płasko, cienko i mało. Oczywiscie jest to całkowicie nowa konstrukcja, nowy wzmacniacz, crossover, przetwornik, niestety made in China aby zminimalizowac koszty, co nie powinno byc problemem lecz niestety brzmi Tanio..."

to nie zadna zagadka, bardzo mozliwe ze na zdjeciu jest pierwsza wersja KRK ..
Ale co to zmienia ..... NIC ... kompletnie ...
Nie - to wcale nie zmienia faktu ze krk 8 VII sa "kapletnie do Bani" w porownaniu do oryginalych v8.:roll:
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » poniedziałek 21 sty 2008, 20:32

polski jazyk trudny jazyk, - kompletnie - mialo byc :)
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Przester

Post autor: Przester » środa 23 sty 2008, 15:38

Dolicz sobie koszty transportu ! + Cło ...i oczywiscie musisz wziasc pod uwage ewentualne straty zwiazene ze zniszczeniem ... z tego co sie orietuje dobre czasy gdzy wszystko z USA szło juz mineły ... moj kolega sciagal ostatnio PIec do gitary . potraktowali go pięknie . w sumie koszty przesyłki ponad 120 $ Paczka lotnicza + cło poniewaz to nie był instrument muzyczny o CHARAKTERZE EDUKACYJNYM, NAUKOWYM LUB KULTUROWYM , + 3 dni zwłoki , naliczali za przechowanie . po wszystkim okazało sie ze w Polsce zapłacił by to samo , pewnych rzeczy nie opłaca sie sprowadzac . ...

Bez przesady. Koszt transportu tych kolumn to 80$. Cła nie ma, doliczamy tylko vat 22%. Razew wychodzi i tak 2x taniej niż w PL. A o sprzęt się nie boję bo jest ubezpieczony.

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » środa 23 sty 2008, 19:03

No to teraz mi zabiliscie cwieka tymi postami .Wlasnie powoli przymierzalem sie do zakupu v6 ver2....i co teraz.Zostaly tylko Adamy A7 alboi Mackie HR624 MK2??????

Awatar użytkownika
Konieczko

Post autor: Konieczko » środa 23 sty 2008, 19:50

Bez przesady. Koszt transportu tych kolumn to 80$. Cła nie ma, doliczamy tylko vat 22%. Razew wychodzi i tak 2x taniej niż w PL. A o sprzęt się nie boję bo jest ubezpieczony. ...
Co bys sie nie zdziwił.... hahahah .... 80 $ Jasne :_
WŁATCY MÓCH RULES

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 23 sty 2008, 22:02

.
Nie - to wcale nie zmienia faktu ze krk 8 VII sa "kapletnie do Bani" w porownaniu do oryginalych v8.:roll: ...

Szkoda gadać... piszesz bzdury Kolego ... V1 była bardzo średnich lotów dlatego zmienili konstrukcje i pod koniec produkcji V1 , zainstalowali Kevlarowe membrany , które całkowicie zmieniły charakter tych głośników . i dopiero V2 tak naprawdę zaczęły grac .po wymianie wzmacniacza...
Jeśli chodzi o V8 V2 to odsyłam Cie do testów jakie przeprowadzono ... gdzie zostały wybrane jako najlepsze głośniki w danej kategorii cenowej ..
KrK v6 wer.2 bardzo dobre głośniki i żadne tłumaczenie i udowadnianie mnie nie przekona ze jest inaczej, pracowałem na nich i znam je z PRACY a nie z wpisów na forach KRK V1 ma nadal mój przyjaciel , traktuje jako odsłuch alternatywny ...
Wydaje mi się że mogę cos więcej powiedzieć , a pisanie ze cos jest dobre lub złe bez sprawdzania a tylko podpieranie się jednym wpisem to kompletny IDIOTYZM ! to tak jak byś mi opisywał jak smakuje jabłko nigdy go nie jedząc ..
Zastanów się sam jak można opisywać coś czego sie nawet nie widziało w realu . ...

P.S uważam ze Krk V6 v1 są DO WIELKIEJ BANI
tak naprawde KrK zaczeły zyc od wprowadzenia Kewlarowych Membran ! czyli praktycznie od wersji 2 , w obydwu przypadkach ... i niestety twoje pisanie mnie nie przekona ze jest inaczej, ... z prostej przyczyny jak juz wspomniałem PRACOWAŁEM DŁUŻSZY CZAS na KrK v6 versja 2 ,

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » środa 23 sty 2008, 23:08

....
Nie - to wcale nie zmienia faktu ze krk 8 VII sa "kapletnie do Bani" w porownaniu do oryginalych v8.:roll: ...

Szkoda gadać... piszesz bzdury Kolego ... V1 była bardzo średnich lotów dlatego zmienili konstrukcje i pod koniec produkcji V1 , zainstalowali Kevlarowe membrany , które całkowicie zmieniły charakter tych głośników . i dopiero V2 tak naprawdę zaczęły grac .po wymianie wzmacniacza...
Jeśli chodzi o V8 V2 to odsyłam Cie do testów jakie przeprowadzono ... gdzie zostały wybrane jako najlepsze głośniki w danej kategorii cenowej ..
KrK v6 wer.2 bardzo dobre głośniki i żadne tłumaczenie i udowadnianie mnie nie przekona ze jest inaczej, pracowałem na nich i znam je z PRACY a nie z wpisów na forach KRK V1 ma nadal mój przyjaciel , traktuje jako odsłuch alternatywny ...
Wydaje mi się że mogę cos więcej powiedzieć , a pisanie ze cos jest dobre lub złe bez sprawdzania a tylko podpieranie się jednym wpisem to kompletny IDIOTYZM ! to tak jak byś mi opisywał jak smakuje jabłko nigdy go nie jedząc ..
Zastanów się sam jak można opisywać coś czego sie nawet nie widziało w realu . ...

P.S uważam ze Krk V6 v1 są DO WIELKIEJ BANI
tak naprawde KrK zaczeły zyc od wprowadzenia Kewlarowych Membran ! czyli praktycznie od wersji 2 , w obydwu przypadkach ... i niestety twoje pisanie mnie nie przekona ze jest inaczej, ... z prostej przyczyny jak juz wspomniałem PRACOWAŁEM DŁUŻSZY CZAS na KrK v6 versja 2 ,...

Master to na jakich monitorach teraz pracujesz?.Osobiscie pozbylem sie krk rp6. Dobre ale troche z ukłonem w strone hi-fi...teraz mam dylemat co tu wybrac do mixowania mocno techno-nicznej ;) muzyki.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 23 sty 2008, 23:32

Master to na jakich monitorach teraz pracujesz?.Osobiscie pozbylem sie krk rp6. Dobre ale troche z ukłonem w strone hi-fi...teraz mam dylemat co tu wybrac do mixowania mocno techno-nicznej ;) muzyki.
...
W domowym studio ma Mackie Hr 824 i Yamaha Ns 10 , w studio drugim mam Genelec 1031A i takze yamaha NS -10 , przez prawie rok mieliśmy Genelec , NS-10 i KRK V6 V2 ( ktore ktos zostawił na chwile a stały rok czasu ) , na poczatku wydawały sie troche ostre , jednak gdy sie przyzwyczaiłem , ciezko było sie rozstac ... Myslałem potem o zakupie tych monitorów, ale nie bylo jakos okazji ... wiec temat umarł smiercia naturalną

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 23 sty 2008, 23:32

Witam

Osobiście nigdy nie pracowałem na KRK , ale raz testowałem je w sklepie i wypadły naprawde świetnie. Pozatym mam dwóch znajomych , którzy używają wersji KRK V6 v.2 i twierdzą , że sa naprawde rewelacyjne.A że są to osoby z których zdaniem naprawdę się licze wierzę im na słowo.

Gdybym się nie pospieszył z zakupem Dynaudio pewnie to byłby mój wybór. No cóż .... bywa.

Swoją drogą najwazniejsze jest , żeby się "nauczyć" swoich monitorów. A jakiej beda marki ? - bez znaczenia !

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » środa 23 sty 2008, 23:56

Dzieki za info Master i AdamZ.

Chyba przekonales mnie Master ;) i zdecyduje na Krk V6 ver2...Mysle takze nad malymi 4 calowymi monitorami jako alternatywny zestaw nocny ;) . Tylko nie wiem czy to dobry pomysl zeby pchac sie w ta sama firme.W koncu ma to byc alternatywny odsluch.

ODPOWIEDZ