Witam. Planuje zakup do studia miksera tascam dm32 i liquid mix`a. Mam pytanie ,czy przy takiej konfiguracji kiedy obydwa urządzenia korzystają z firewire mogą wystąpić problemy? Czy ktoś testował liquid mix`a z interfejsem audio na firewire i czy odnotował jakieś problemy.
Dzięki. Pozdrawiam.
Liquid Mix a inne interfejsy audio na FireWire
www.homstudio.com.pl
Re: Liquid Mix a inne interfejsy audio na FireWire
...Witam. Planuje zakup do studia miksera tascam dm32 i liquid mix`a. Mam pytanie ,czy przy takiej konfiguracji kiedy obydwa urządzenia korzystają z firewire mogą wystąpić problemy? Czy ktoś testował liquid mix`a z interfejsem audio na firewire i czy odnotował jakieś problemy.
Dzięki. Pozdrawiam....
Tak u mnie dziaiła Liquid Mix ... z Motu Traveler . kompletnie bez problemu, al musisz miec odzielna karte Fire Wire do LM i idzielna do Karty dziwiekowej, bez zadnych problemy wszystko działa .
Dzięki. Pozdrawiam....
Tak u mnie dziaiła Liquid Mix ... z Motu Traveler . kompletnie bez problemu, al musisz miec odzielna karte Fire Wire do LM i idzielna do Karty dziwiekowej, bez zadnych problemy wszystko działa .
w studio takze działa z MOTU 192 HD , ale ten model Motu ma swoją karte łaczaca z komputerem, wiec kompletnie sobie nie przeszkadzaj
LM dzialal dobrze z Powercore FW i RMEff400/800 (takze na tym samym firewire w szeregu), testy byly robione na roznych chipach FW, zarowno na kartach PCI jak i takich montowanych na plycie glownej PC
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Tak u mnie dziaiła Liquid Mix ... z Motu Traveler . kompletnie bez problemu, al musisz miec odzielna karte Fire Wire do LM i idzielna do Karty dziwiekowej, bez zadnych problemy wszystko działa . ...
A liquid nie działa jak włączysz do drugiego portu w travelerze? Jeśli bym chciał go włączyć do laptopa z jednym portem FW?
[addsig]
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
A liquid nie działa jak włączysz do drugiego portu w travelerze? Jeśli bym chciał go włączyć do laptopa z jednym portem FW?
...
LM dział owszem, tylko ze psioczy i narzeka po czym nie chce pracowac, najlepsze sa dwie odzielne karty ... ,
Nie wiem jak bedzie działa LM w laptopie z jednym portem ... ja mam komp stacionarny i dwie odzielne karty F-W
transfer moze byc za duzy jak na jedno zlacze poprostu....
dla pewnosci lepiej zastosowac dwa
tym bardziej do dm3200.......
dla pewnosci lepiej zastosowac dwa
tym bardziej do dm3200.......