Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Blisner
Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Post autor: Blisner » niedziela 20 sty 2008, 22:12

Czy SZanowny ADMIN mógłby wreszcie przesta kasowa mi ten wątek? Szukam odpowiedzi na to pytanie i mam do tego prawo.

Jak nagrac gitare z emu 0404 ? Problem w tym , że w żadnym programie nie moge tego zrobic.
Proszę o sensowna pomoc bo siedze juz nad tym od tygodnia

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Re: Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Post autor: Tb_Studio » niedziela 20 sty 2008, 23:42

Emu nei ma dedykowanych wejsc gitarowych, najlepiej było by gitara -> jakis di box Albo cokolwiek innego z HI-Z - i z tego do któregos z 2 wejsc na karcie taka to filozofia. W programie wybierasz zrodlo Czyli albo IN L albo IN R i nagrywasz. W instrukcji wszystko jest.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Blisner

Post autor: Blisner » poniedziałek 21 sty 2008, 08:10

Emu jest dedykowana do gitary, skoro pisze o tym producent to musi tak byc zresztą ma w swojej bazie efektów specjalne efekty tylko do gitary.Chwilowo nie mam żadnego preampa ani wzmacniacza gitarowego ale jak podpinam gitare to ją słychac, mogę ustawic również różne efekty i wszystko jest ok.
Ustawiam wszystko wg instrukcji ale wtedy nic nie słychac i nic sie nie nagrywa.

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » poniedziałek 21 sty 2008, 08:30

dlateog kasuje bo nieruszles tylka aby przesuzkac archiwum
post odnosnie nieumiejetnosci konfigurowania emu0404 i cubase pojawia sie tutaj srednio raz na 2 tygodnie ?

1. wpinasz gitare pod odpowiednie wejscie
2. jak checsz mozesz zapiac efekty, jak nie to nie
3. w patchmix na tym stripie musisz zrobic wysylke asio tzw asio-out(tylko nie pytaj co to strip i co to wysylka asio - odsylam do intrukcji karty)
4. w cubase w zakladce vst inputs musisz dodac wejscia karty
5. nagrywasz po wybraniu na tracku odpowiedniego wejscia karty

pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » poniedziałek 21 sty 2008, 08:54

Nikt nie jest wróżką forumową żeby wiedzieć, którą odmianę karty posiadasz, prawdopodobnie jest to wersja USB. Więc posiada wejścia instrumentalne, teraz zgodnie z instrukcja karty oraz DAW-a którego posiadasz pozwól na to by program się zobaczył z tą kartą. Jeśli to cubase, to musisz wybrać w nim ASIO dla EMU, założyć odpowiednie kanały in out, zapisać tą konfigurację i korzystać z niej w kolejnych sesjach.
Odnośnie pathmix`a kolega powyżej juz wyjaśnił

Jo

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » poniedziałek 21 sty 2008, 08:59

To przykre, że ludzie są coraz bardziej leniwi, i chcą wszystko na talerzu dostać, pozbawiając się tym samym możliwości poznania czegoś samodzielnie. Za moich czasów człowiek miał tą satysfakcję, że odkrył coś samemu, a przez co poćwiczył szare komórki.

Jo

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 21 sty 2008, 11:31

najgorsze jest to ze nawet majac instrukcje nie sa w stanie(nie potrafia nie chce im sie nie wieedza ze cos takiego istnieje) do niej zajrzec.....

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 21 sty 2008, 15:20

...Czy SZanowny ADMIN mógłby wreszcie przesta kasowa mi ten wątek? Szukam odpowiedzi na to pytanie i mam do tego prawo.

A może szanowny kolega raczy poinformować co to za wersja 0404?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » poniedziałek 21 sty 2008, 16:26

...Emu jest dedykowana do gitary, skoro pisze o tym producent to musi tak byc zresztą ma w swojej bazie efektów specjalne efekty tylko do gitary.Chwilowo nie mam żadnego preampa ani wzmacniacza gitarowego ale jak podpinam gitare to ją słychac, mogę ustawic również różne efekty i wszystko jest ok.
Ustawiam wszystko wg instrukcji ale wtedy nic nie słychac i nic sie nie nagrywa....
Skoro tak ta było napisac jaka wersje karty posiadasz. Teraz Wiadomo ze usb, ale 0404 samo skojarzyłem z PCI. A PRODUCENT rowniez załacza instrukcje w pudełku, która warto przeczytac BY NIE ZASMIECAC FORUM.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Blisner

Post autor: Blisner » poniedziałek 21 sty 2008, 22:58

Mam Karte 0404 w wersji PCI.I problem dotyczy Cubase jak zresztą innych programów które nie łapią sygnału. Robiłem wg zaleceń tego eBooka http://matrinell.w.interia.pl/E-MU0404.pdf
Niestety interesujący mnie rozdział napisany jest z błędem bo sygnał nie jest odbierany w Cubase

ODPOWIEDZ