Konnekt Live i problem z laptopem
Cały szczęśliwy nabyłem laptoka HP Compaq 6510b, wybuliłem niemałą kase na TC Konnekt Live. Tak jak każą najpierw zainstalowałem software, potem podłączyłem na firewire kartę i .... już nie jest tak fajnie. Na zainstalowanym Abletonie Lajcie w granych dźwiękach pojawiają się dropy, no i załadowanych słynnych efektów Fabrik C R niestety nie slychać. Czyli jakby jednak karta nie działała prawidłowo. Co mu może być?? Pomóżcie dobrzy ludzie!

Re: Konnekt Live i problem z laptopem
Witam! Jestem w podobnej sytuacji zakupilem notebooka Asus i TC Konnekt Live i mam inny problem... Konnekt wogle nie reaguje na dzwieki z komputera nie podaje za zadne wyjscie dzwięków z Abletona... wszystko mam dobrze skofigurowane. Najswiezsze sterowniki ze strony TC i nic. Instalując Konnekta na kompie stacjonarnym mam dokladnie to samo. Błagam pomocy!
producent realizator
-
...Cały szczęśliwy nabyłem laptoka HP Compaq 6510b, wybuliłem niemałą kase na TC Konnekt Live. Tak jak każą najpierw zainstalowałem software, potem podłączyłem na firewire kartę i .... już nie jest tak fajnie. Na zainstalowanym Abletonie Lajcie w granych dźwiękach pojawiają się dropy, no i załadowanych słynnych efektów Fabrik C R niestety nie slychać. Czyli jakby jednak karta nie działała prawidłowo. Co mu może być?? Pomóżcie dobrzy ludzie!
...
Omijajcie firme TC i te smieci ktore produkuje.
Ale.... nie dzialaja Ci efekty Fabrik R i C w Abletonie - czy przelaczyles je w panelu kontrolnym karty w tryb "Plug in"?

Omijajcie firme TC i te smieci ktore produkuje.
Ale.... nie dzialaja Ci efekty Fabrik R i C w Abletonie - czy przelaczyles je w panelu kontrolnym karty w tryb "Plug in"?
Alternatywna muzyka elektorniczna.
...Witam! Jestem w podobnej sytuacji zakupilem notebooka Asus i TC Konnekt Live i mam inny problem... Konnekt wogle nie reaguje na dzwieki z komputera nie podaje za zadne wyjscie dzwięków z Abletona... wszystko mam dobrze skofigurowane. Najswiezsze sterowniki ze strony TC i nic. Instalując Konnekta na kompie stacjonarnym mam dokladnie to samo. Błagam pomocy!...
Udało mi sie uruchomić na stacjonarnym ale na lapie dalej lipa :/
Udało mi sie uruchomić na stacjonarnym ale na lapie dalej lipa :/
producent realizator
-
Udało mi sie uruchomić na stacjonarnym ale na lapie dalej lipa :/...
To moze glupie pytanie, ale czy podlaczasz karte do prądu, przez dolaczony zasilacz?
Udało mi sie uruchomić na stacjonarnym ale na lapie dalej lipa :/...
To moze glupie pytanie, ale czy podlaczasz karte do prądu, przez dolaczony zasilacz?
Alternatywna muzyka elektorniczna.
Ja stawiam na niekompatybilny kontroler FireWire w laptopie - kupić coś na karcie z chipem Texas Instrument i to do laptopa i pod to interfejs - niedawno tez tak robiłem koledze z HP i Konekt 8. - pomogło
Sytuacja wygląda tak: Konnekt wchodzi do lapka przez firewire w pcmcia NEC, zasilanie mam z zasilacza, karta działa moge nawet nagrać sciezke ale nie mam odsłuchu z kompa, moge sterowac efektami fabrik r i fabrik c i działają z podlanczonym mikrofonem, tylko jakby ten kanał z dzwiękiem z lapa nie działa a reszt działa i to bez problemu.
producent realizator