Analogowe ciepło!

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mysza
Re: Analogowe ciepło!

Post autor: mysza » czwartek 30 paź 2003, 12:54

Dzisiaj przetestowalem wtyczke PSP i musze stwierdzic ze jest na prawde zawodowa!!!Nie dziwie sie z MSieczko uzywa jej na kazdym kroku, bo ja tez bym tak robil gdybym byl szczesliwym posiadaczem tej wtyczki...szkoda ze demo vintage wylacza sie co jaki czas a moglby byc w pelni funkcjonalny przez okres 2 tygodni...ale chyba za duzo bym chcial....
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » czwartek 30 paź 2003, 13:00

probujac Vintage Warmer nie zapominajcie o 'tylnim panelu' - jest tam wiele uzytecznych ustawien

http://www.psp-audioware.com/images/pspvintageback.jpg

jak komuś to nie wystarczy - to już chyba tylko pozostają urządzenia sprzętowe, z których każdy ma swoje specyficzne brzmienie
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » czwartek 30 paź 2003, 14:03

Laidbacker - może nie tyle dodaje ciepła co 'życia' - tracki są żywsze jest darmowy

Ta wtyczka byla na czerwcowej plycie EiS ale pech chcial ze akurat nie mam tego numeru!Moze ktos zna ades skad mozna ja pobrac?

-->play your reason system<--

oszo

Post autor: oszo » poniedziałek 21 sty 2008, 03:40

witam czy moglbymi ktos przeslac instalke PSP VINTAGE WARMER.mialem ta wtyczke wczesniej lecz gdzies mi sie zapodziala.pilnie potrzebuje,dzieki xakay@interia.pl

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » poniedziałek 21 sty 2008, 06:52

...witam czy moglbymi ktos przeslac instalke PSP VINTAGE WARMER.mialem ta wtyczke wczesniej lecz gdzies mi sie zapodziala.pilnie potrzebuje,dzieki xakay@interia.pl...

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » poniedziałek 21 sty 2008, 06:54

......witam czy moglbymi ktos przeslac instalke PSP VINTAGE WARMER.mialem ta wtyczke wczesniej lecz gdzies mi sie zapodziala.pilnie potrzebuje,dzieki xakay@interia.pl...
sorry kliknęło się samo,
tutaj powinni pomódź

Jo

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » poniedziałek 21 sty 2008, 06:56

tak sobie popatrztyłem, ja bym brał TOTAL PACK`a, jakby nie było wychodzi taniej...

Jo

hanuman

Post autor: hanuman » poniedziałek 21 sty 2008, 11:13

...tak sobie popatrztyłem, ja bym brał TOTAL PACK`a, jakby nie było wychodzi taniej...

Jo
...

Dla mnie o wiele bardziej przekonywujacy od Vintage Warmera jest Mixsaturator. VW kojarzy mi się z chropowatoscią i ziarnistością i nie znajduje on u mnie wielu zastosowań. Mixsaturator jest bardziej "miętki". Jak zapewnia PSP algorytmy obydwu wtyczek znacząco się różnią.

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » poniedziałek 21 sty 2008, 23:44

...zrob prosty test - sciagnij demo Vintage Warmer, wez jakis swoj miks ktory robiles w przeszlosci. Zapnij VW na kazdym tacku - uzywajac presetow i tylko dopasowujac gain (ew. low / high) i zapnij tez na sumie ustawiajac program 'first aid' i zobacz roznice

zdebiejesz !...
to ja proponuje inny test, zapnij na każdą scieżke kompresor a po nim eq z podobitym 4kHz o 1-2 db. To samo na sumie - zdębiejesz tak samo;).....

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » wtorek 22 sty 2008, 00:27

A ja polecam wtyczki NOMAD FACTORY. ESS za 399$ i nic więcej nei trzeba
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

ODPOWIEDZ