Mackie Onyx 1620

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kamiscoupe
Mackie Onyx 1620

Post autor: kamiscoupe » sobota 19 sty 2008, 10:48

Witam-Moje pytanko dotyczy rejestracji 16-tu śladów zewnętrznych za pomocą mackie Onyx 1620 przekazywanych do kompa przez opcjonalną kartę firewire.Czy ktoś z was próbował zgrywać jednocześnie całą szesnastkę i ew. jak to przebiegało? Były jakieś problemy z odbieraniem jednocześnie wszystkich śladów? Proszę o pomoc ponieważ jestem na etapie zakupu takiego zestawu.

Awatar użytkownika
zwierzu

Re: Mackie Onyx 1620

Post autor: zwierzu » sobota 19 sty 2008, 14:49

Zarejestrowałem za pomocą 1640 (karta ta sama) mnóstwo koncertów bez żadnych problemów. A śladów masz tak naprawde 18 bo ostatnia para nagrywa mix LR. Sygnał masz niezależny od tego co kręcisz na stole a mix LR masz zależny od pokręteł i suwaków.
Problemem może być dobranie odpowiedniego kontrolera firewire, z którym bedzie karta współpracować. Mi z kilkoma nie współpracowało. Było o tym na forum, poszukaj.
Pozdrawiam
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

kamiscoupe

Post autor: kamiscoupe » niedziela 20 sty 2008, 18:13

...Zarejestrowałem za pomocą 1640 (karta ta sama) mnóstwo koncertów bez żadnych problemów. A śladów masz tak naprawde 18 bo ostatnia para nagrywa mix LR. Sygnał masz niezależny od tego co kręcisz na stole a mix LR masz zależny od pokręteł i suwaków.
Problemem może być dobranie odpowiedniego kontrolera firewire, z którym bedzie karta współpracować. Mi z kilkoma nie współpracowało. Było o tym na forum, poszukaj.
Pozdrawiam

Wielkie dzięki

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » niedziela 20 sty 2008, 22:33

Witam!!! Ja używam onyxa 1620 i ostatnio mnie troszkę rozczarował... Nagrywałem koncert live na laptopa, i po odsłuchaniu tego w studio stwierdziłem jakieś dziwne dropy (na wszystkich śladach w tym samym czasie) Używam pożądnego kabla fw. Podłączyłem pod stacjonarnego kompa i testowałem...nagrywałem 18 pustych śladów i raz mi się zdarzyło zerwanie połączenia ( nie zarejestrował 3sekund nagrania) Nie wiem czy to wina mojej karty fw w onyxie czy ten typ tak ma...

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » poniedziałek 21 sty 2008, 00:14

u mnie to właśnie były objawy kiepskiego kontrolera onboard w laptopie. trza się było zewnętrznym na pcmcia wesprzeć
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

ODPOWIEDZ