Sprzęt na świecie...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
genngott
Re: Sprzęt na świecie...

Post autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 19:20

kupowanie w usa nie jest podyktowane moda, tylko faktem najnizszych cen
...
nie no jasne, może żle się wyraziłem ale ciekaw jestem jak to wygląda gdzie indziej cenowo bynajmniej nie na przekór pozdr
www.despisestudio.com

Monsun

Post autor: Monsun » niedziela 20 sty 2008, 19:28

Generlanie to polecam dwa niemieckie sklepy, ktore chetnie wysylaja do polski, niektore sprzety mozna kupic u nich nawet 30-40% taniej niz u nas.

http://www.musik-produktiv.pl/
http://music-town.pl/

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 20:00

...Generlanie to polecam dwa niemieckie sklepy, ktore chetnie wysylaja do polski, niektore sprzety mozna kupic u nich nawet 30-40% taniej niz u nas.

http://www.musik-produktiv.pl/
http://music-town.pl/...
nie wiem jak z tym drugim ale jeśli chodzi o musik-produktiv to się trochę rozczarowałem bo rachunek meilem przyszedł w euro a pan z UPS chciał złotówki po jakimś chorym przeliczniku na czym straciłem jakieś 80 zeta przy kwocie 650 za zakup... jak wy mieliście z tym sklepem? płaciliście w euro czy złotych? acha... zakupy za pobraniem w moim przypadku
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 20:03

a ponadto nie mogłem się tam "dobić" co ze sprzętem na który czekałem ok 2 tygodnie, także nie wiem czy to poprostu taki niefart czy rzeczywiście obsługa sklepu jest kiepska?
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » niedziela 20 sty 2008, 20:27

nie wiem jak z tym drugim ale jeśli chodzi o musik-produktiv to się trochę rozczarowałem bo rachunek meilem przyszedł w euro a pan z UPS chciał złotówki po jakimś chorym przeliczniku na czym straciłem jakieś 80 zeta przy kwocie 650 za zakup... jak wy mieliście z tym sklepem? płaciliście w euro czy złotych? acha... zakupy za pobraniem w moim przypadku...
W ubiegłym tygodniu robiełem zakupy w music-town. Wszystko ok, kontakt super, natychmiastowe odpowiedzi na mail tylko że... Na stronie jest info, że przesyłka do Polski do koszt 12euro... Po zakupie otrzymałem szczegółową fakture w PDF na której w rubryczce koszt przesyłki widniało 0 euro. Zakupy były na grubszą kasę więc pomyslałem sobie, że przy takich zamówieniach przesyłka jest gratis. Jakież było moje zaskoczenie gdy po dokonaniu przelewu dostałem maila że brakuje jeszcze 94 euro za przesyłkę! Po dalszych wyjaśnieniach pani z obsługi przyznała że sie pomyliła i chodziło jej o 94zł a nie 94euro. Ale i tak jak by nie przeliczać to 94zł zł nie jest równowartością 12 euro... Teraz czekam na towar... Mam nadzieję że już bedzie bez problemów. Ma ktoś może jakies doswiadczenia z serwisem gwarancyjnym w music-town?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 20:48

W ubiegłym tygodniu robiełem zakupy w music-town. Wszystko ok, kontakt super, natychmiastowe odpowiedzi na mail tylko że... Na stronie jest info, że przesyłka do Polski do koszt 12euro... Po zakupie otrzymałem szczegółową fakture w PDF na której w rubryczce koszt przesyłki widniało 0 euro. Zakupy były na grubszą kasę więc pomyslałem sobie, że przy takich zamówieniach przesyłka jest gratis. Jakież było moje zaskoczenie gdy po dokonaniu przelewu dostałem maila że brakuje jeszcze 94 euro za przesyłkę! Po dalszych wyjaśnieniach pani z obsługi przyznała że sie pomyliła i chodziło jej o 94zł a nie 94euro. Ale i tak jak by nie przeliczać to 94zł zł nie jest równowartością 12 euro... Teraz czekam na towar... Mam nadzieję że już bedzie bez problemów. Ma ktoś może jakies doswiadczenia z serwisem gwarancyjnym w music-town?...
tzn nie rozumiem tu czegoś... robiłes przelew w zł czy w euro? bo własnie mi o te różnice i dziwne przeliczniki chodzi.
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » niedziela 20 sty 2008, 20:51

w music-town wpłaca się na polskie konto złotówki. Ja kupowałem dwie rzeczy i nie płaciłem za przesyłkę, no ale dość drogie.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 20 sty 2008, 21:20

przelewy i pobranie to znacznie mniej wygodne formy platnosci od karty
[addsig]

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 21:52

...przelewy i pobranie to znacznie mniej wygodne formy platnosci od karty
...
no napewno jak ktoś ją posiada a tak apropos pytania przed przed mówcy: jak to jest z serwisem w tych sklepach? mieliście już jakieś akcje tego typu? pytam na zaś choć mam nadzieję że niepotrzebnie
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 21:54

......**********************
http://www.ukrindustrial.com/uk/buy/goods/?group=1062863 ...
a i chciałem powiedzieć że albo jestem total lewy... ale tam nic nie ma
www.despisestudio.com

ODPOWIEDZ