Yamaha N12 / Motu 896 HD / DigiDesign003

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
blackest
Re: Yamaha N12 / Motu 896 HD / DigiDesign003

Post autor: blackest » czwartek 17 sty 2008, 19:36

Widzisz teraz będe sobie kupował kompresor, bramkę i wyjście na 4 słuchawki za dobrą cenę to może i masz rację z tym 2 x Motu, bo tak naprawdę żeby dobrze nagrać baniak potrzeba mi 10 minimum na małą perkusję. Tylko teraz tak. Będe też potrzebował dobrego preamp`a do wokalu bo z tego co mi wiadomo to nie ma dobrych preampów na wokal w Motu (ale mogę sie mylić więc mnie poprawcie). I jeszcze jedna rzecz czy jeżeli podepnę do Motu Kompresor i Bramkę to czy mogę nagrywać w czasie rzeczywistym, bo np jak nagrywałem w studio przez Digi001 to takiej możliwości tam nie było.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 17 sty 2008, 22:51

...Widzisz teraz będe sobie kupował kompresor, bramkę i wyjście na 4 słuchawki za dobrą cenę to może i masz rację z tym 2 x Motu, bo tak naprawdę żeby dobrze nagrać baniak potrzeba mi 10 minimum na małą perkusję. Tylko teraz tak. Będe też potrzebował dobrego preamp`a do wokalu bo z tego co mi wiadomo to nie ma dobrych preampów na wokal w Motu (ale mogę sie mylić więc mnie poprawcie). I jeszcze jedna rzecz czy jeżeli podepnę do Motu Kompresor i Bramkę to czy mogę nagrywać w czasie rzeczywistym, bo np jak nagrywałem w studio przez Digi001 to takiej możliwości tam nie było....
Spojrz na obrazek na motu.com Jesli by wykorzystac wyjscia out analogowe z drugiego 8PRE podlaczonego po adat do pierwszego 8PRE po analogu to bylaby taka mozliwosc,tylko wtedy wychodzac z jednego preampu wchodzisz na kompresor a po nim wchodzisz na drugi preamp,oczywiscie musisz to wszystko monitorowac po sofcie bo w CueMix zapetli ci sie sygnal.
[addsig]

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 18 sty 2008, 11:21

Spojrz na obrazek na motu.com Jesli by wykorzystac wyjscia out analogowe z drugiego 8PRE podlaczonego po adat do pierwszego 8PRE po analogu to bylaby taka mozliwosc,tylko wtedy wychodzac z jednego preampu wchodzisz na kompresor a po nim wchodzisz na drugi preamp,oczywiscie musisz to wszystko monitorowac po sofcie bo w CueMix zapetli ci sie sygnal.
...

to jest trzymanie się prawą ręką za lewe ucho.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
blackest

Post autor: blackest » piątek 18 sty 2008, 19:34

......Widzisz teraz będe sobie kupował kompresor, bramkę i wyjście na 4 słuchawki za dobrą cenę to może i masz rację z tym 2 x Motu, bo tak naprawdę żeby dobrze nagrać baniak potrzeba mi 10 minimum na małą perkusję. Tylko teraz tak. Będe też potrzebował dobrego preamp`a do wokalu bo z tego co mi wiadomo to nie ma dobrych preampów na wokal w Motu (ale mogę sie mylić więc mnie poprawcie). I jeszcze jedna rzecz czy jeżeli podepnę do Motu Kompresor i Bramkę to czy mogę nagrywać w czasie rzeczywistym, bo np jak nagrywałem w studio przez Digi001 to takiej możliwości tam nie było....
...

Kurcze właśnie w Digi003 jest lepiej bo można podłączyć w czasie rzeczywistym bez problemu, a z tego co słyszałem mają dobre preampy. (ale to tylko słyszałem) Kurcze no i mam dylemat :/ Digi spoko sprzęt ale ma 4 preampy ...

A jak sprawa z Motu 896HD - czy tutaj jest nagrywanie w czasie rzeczywistym ?

Awatar użytkownika
blackest

Post autor: blackest » piątek 18 sty 2008, 19:37

...yamahy bym nie tykal - nawet jak ma dobre recenzje......

co do protoolsa to bym kolegi wyzej tez nie sluchal bo protools nie ma ograniczen - tylko trzeba pamietac ze to jest kompletny system

oprogramowanie sprzet i miksery........

ale z tego co przejrzalem wybralbym motu...

A dlaczego Motu ?

Awatar użytkownika
blackest

Post autor: blackest » niedziela 20 sty 2008, 13:55

No i wiedza sie skończyła - ktoś pomoże ?

ODPOWIEDZ