czym się różnią te modele? na co zwracać uwagę? co lepiej kupić? a może coś akai? budżet ok 3000 pln.
z góry wielkie dzięk za informacjęi!!!
E-mu e64, e6400, e5000
Analogi i cyfry fajne są 

Re: E-mu e64, e6400, e5000
...czym się różnią te modele? na co zwracać uwagę? co lepiej kupić? a może coś akai? budżet ok 3000 pln.
z góry wielkie dzięk za informacjęi!!!...
a nie lepiej coś programowego ?
a nie lepiej coś programowego ?
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
a nie lepiej coś programowego ?...
nie chce programu tylko sprzęt, komputery mnie drażnią, pracuje na komputerze w ciągu dnia i nie działa na mnie budująco używanie go jako instrumentu.
a nie lepiej coś programowego ?...
nie chce programu tylko sprzęt, komputery mnie drażnią, pracuje na komputerze w ciągu dnia i nie działa na mnie budująco używanie go jako instrumentu.
Analogi i cyfry fajne są 

-
...czym się różnią te modele? na co zwracać uwagę? co lepiej kupić? a może coś akai? budżet ok 3000 pln.
-E-64-to starszy model samplera EMU.Zwróc uwagę na logo-ULTRA(czyli e-5000ultra czy E-6400ultra) oznacza ze w samplerze jest bardzo szybki procesor i najprawdopodobniej nowy EOS(system operacyjny).Taki sampler adresuje dyski do 20GB.Jezeli do swoich pieniążków dołożysz jakieś500-700 zł kupisz nowy lub prawie nowy E-5000ultra.Nie znajdziesz lepszej maszyny za takie pieniądze.
-E-64-to starszy model samplera EMU.Zwróc uwagę na logo-ULTRA(czyli e-5000ultra czy E-6400ultra) oznacza ze w samplerze jest bardzo szybki procesor i najprawdopodobniej nowy EOS(system operacyjny).Taki sampler adresuje dyski do 20GB.Jezeli do swoich pieniążków dołożysz jakieś500-700 zł kupisz nowy lub prawie nowy E-5000ultra.Nie znajdziesz lepszej maszyny za takie pieniądze.
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach
......czym się różnią te modele? na co zwracać uwagę? co lepiej kupić? a może coś akai? budżet ok 3000 pln.
kupiłem e6400 ultra na ebay,u za 649 $
i własnie się przedzieram przez jego system operacyjny
sama instrukcja ma ... 450 stron
przesiadka na Boeinga
brzmienie ma zajebiste
kup ultra bo ma b. zaawansowany system
wczesniejsze sobie daruj
kupiłem e6400 ultra na ebay,u za 649 $
i własnie się przedzieram przez jego system operacyjny
sama instrukcja ma ... 450 stron
przesiadka na Boeinga
brzmienie ma zajebiste
kup ultra bo ma b. zaawansowany system
wczesniejsze sobie daruj
AJP
Pracuję na EMU E5000 i "bardzo sobie chwalę". Kupując samplery serii E warto zwrócić uwagę na ilość wepchniętego w nie RAM. Nie wiem, jak to jest z niższymi modelami, ale samplery od E5000 w górę pozwalają na zainstalowanie do 128MB RAM (tak jest np. w mojej maszynie). Tyle, że te pamięci to stare i bardzo trudno dostępne SIMMy. SIMMY o niżych pojemnościach można kupić za grosze, ale wspomniane 128MB w dwóch kostkach po 64MB - to może być bardzo trudne i drogie.
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
Ktoś z forumowiczów korzysta może z EMU e64?
http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/