Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Pan_Jabu » piątek 18 sty 2008, 22:43

A ja liczę że w poniedziałek objawią się obiecane rozszerzenia... Sfinalizowałem sprzedaż blaszaka, więc można kupować

Jeszcze tylko muszę opchnąć E-MU 1820, dokupić jakiś interfejs do laptopa, i będzie git I ile miejsca się w "studiu" zrobiło

Marek63

Post autor: Marek63 » piątek 18 sty 2008, 23:25

Jak na razie jeszcze raz dziękuję firmie za wysłuchanie mojej prośby i wysłanie mi nowego M3. Pan Artur istotnie ma rację że trudno jest przewidzieć zachowanie instrumentu nie znając konfiguracji, programów w komputerze i kolejnych kroków pracy. Przyznaję MM zachowali się super zadzwonili do mnie z wiadomością że nowy egzemplarz już do mnie jedzie. tak czy inaczej nie poradziłbym sobie bez Waszego głosu. Te ciepłe słowa wsparcia były mi potrzebne. Co więcej MM jest otwarte na uwagi dotyczące M3 i takich też mam zamiar wkrótce kilka sformułować. Nie chcę się rozwodzić na tematy, które tu poruszacie: sample,sound itd. Dla mnie ten instrument brzmi wyśmienicie i każdy instrument, jego klasę oceniam po tym jak procesor radzi sobie w trybie multitimbral. Reszta to rzecz gustów. Czekałem kilka lat aż powstanie takie cacko, które jak żadne ma absolutnie najlepszy filtr midi. ( nie ma już takich rzeczy u yamahy czy też u rolanda). Doskonałą separację gniazd, przy której inne firmy wysiadają. Logiczny, chciałbym powiedzieć najbardziej humanitarny instrument na świecie. Architektura brzmień w każdym trybie pracy absolutnie the best. Miks klei sie sam. Doskonale dopracowany balans brzmień nie tylko panorama. Ale jest wciąż jedno ale. To ma być workstation. Zanim napiszę coś więcej chcę sie jeszcze paru rzeczy upewnić. STąD GORąCA PROśBA DO WAS A SZCEGOLNIE DO REMIMUSIC. Potrzebuję zadzwonić do Ciebie bo mam parę ważnych pytań. Parę pytań do tych, którzy już coś o M3 wiedzą i śmigają na nim jak na deskorolce. Zresztą śmigają na czymkolwiek i już, tak mi się napisało. I dzęki że Was na tym forum znalazłem. Remimusic jeszcze raz Cię proszę o numer telefonu, zadzwonię. Gorące pozdrowienia dla Was wszystkich. Marek63

Marek63

Post autor: Marek63 » piątek 18 sty 2008, 23:42

Odezwij się --- GG 9779748

jeśli będzie Ci wygodniej, to porozmawiamy telefonicznie.

_REMI_

...

lepiej będzie gdy do Ciebie zadzwonię. Mój numer to 603 765 034

Jeśli możesz wyślij tylko sygnał oddzwonię. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » sobota 19 sty 2008, 00:16

.Strasznie się cieszę że zdrowy rozsądek zwyciężył (co w naszym kraju nie jest jeszcze zbyt powszechne) i dostałeś nowego M3. Mega Music stanęło na wysokości zadania. Pokrzepiające. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z maszyny

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » sobota 19 sty 2008, 11:08

Groover napisał:
po pierwsze primo - nie nabiera, takie maniery panowie z Mega Music mają od zawsze. Po drugie primo - Mercedesy teraz to nie to samo co kiedyś. Wiem z autopsji. Psują się jak wszystkie auta. Prócz Toyoty

Pozdro
Groover...
Z tym mercedesem to była ironia. Wiem, że się psują ale jest problem wielki z wykonaniem naprawy gwarancyjnej przez serwis. No bo przecież skoro się zepsuło, to tylko i wyłącznie z winy użytkownika a nie mercedesa "Przecież mercedesy się nie psują same z siebie, pan musiał źle użytkować".

No w każdym razie cieszy mnie, że sprawa z Markiem63 zakończyła się pomyślnie. Każdy klient oczekuje profesjonalnej obsługi, nadszarpnięcie reputacji na jednym kliencie w dzisiejszych czasach pociąga za sobą niewspółmierne do ew. zysków - straty. Firma po prostu psuje sobie markę, a naprawić zepsutą markę to rzecz trudna.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » sobota 19 sty 2008, 14:19

No w każdym razie cieszy mnie, że sprawa z Markiem63 zakończyła się pomyślnie.
## widać w Mega Music idą zmiany - idą na lepsze. Brawo. Tylko dlaczego Marek63 musiał napisać o tym na forum? Kupując tak drogi instrument należałoby oczekiwać, że w razie problemów dystrybutor zareaguje sam natychmiast. Cóż - w każdym razie cieszy, że w Mega Music są pracownicy, którym zależy na dobrej marce firmy.

Każdy klient oczekuje profesjonalnej obsługi, nadszarpnięcie reputacji na jednym kliencie w dzisiejszych czasach pociąga za sobą niewspółmierne do ew. zysków - straty. Firma po prostu psuje sobie markę, a naprawić zepsutą markę to rzecz trudna. ...
## są jeszcze firmy, które tego nie dostrzegają. Albo czują się tak wielkie i silne, że mają na to olewkę.

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » niedziela 20 sty 2008, 20:49

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » niedziela 20 sty 2008, 21:00

I tu jeszcze na NAMM 2008 trochę M3 i Kaosillator

http://www.youtube.com/watch?v=30EX3s3uZSI

MegaMusic

Post autor: MegaMusic » poniedziałek 21 sty 2008, 11:58

Witam!

Użytkownik nie musiał pisać o tym na forum, ponieważ bez względu na przebieg tej dyskusji instrument i tak był testowany (był i jest) w naszym serwisie. Śmieszym zachowaniem byłoby serwisowanie instrumentów na podstawie listów użytkowników publikowanych na forum. W całej dyskusji pominięty został fakt, że nikt nie stwierdził jeszcze wady instrumentu który do nas dotarł. Tak jak pisałem o wynikach naszych testów poinformuję na tym forum. Podsumowując - nikogo nie lekceważymy, a konstruktywna krytyka jest zawsze mile widziana.

Pozdrawiam

Artur Sekura

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » poniedziałek 21 sty 2008, 18:12

...A ja liczę że w poniedziałek objawią się obiecane rozszerzenia... Sfinalizowałem sprzedaż blaszaka, więc można kupować

Jeszcze tylko muszę opchnąć E-MU 1820, dokupić jakiś interfejs do laptopa, i będzie git I ile miejsca się w "studiu" zrobiło ...

Jest ktoś na forum kto pytał dziś o te rozszerzenia do Korga?
Ja niestety wróciłem za późno z pracy i już sie nie dodzwoniłem.
Jeżeli już są to jakie ceny? I co konkretnie?
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ