Studium Realizacji Dźwięku we Wrocławiu?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
VENTHKA
Studium Realizacji Dźwięku we Wrocławiu?

Post autor: VENTHKA » czwartek 17 sty 2008, 12:09

Witam serdecznie , szukam kogos kto uczeszcza badz tez ukonczyl Studium Realizacji Dźwieku we Wrocławiu .Mysle nad ta szkola , jednak nie wiem jaka ma renome , opinie , czy czego mozna sie nauczyc , czy tez placi sie i ktos tam robie laske , ze troche posmeci na temat teorii.Aha , chodzi mi o tryb zaoczny.Za wszelkie opinie z góry bardzo dziękuje.Pozdrawiam Wszystkich

TeeR

Re: Studium Realizacji Dźwięku we Wrocławiu?

Post autor: TeeR » czwartek 17 sty 2008, 12:11

... czy tez placi sie i ktos tam robie laske ...
To chyba nie ta branża

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 17 sty 2008, 12:18

...Witam serdecznie , szukam kogos kto uczeszcza badz tez ukonczyl Studium Realizacji Dźwieku we Wrocławiu .Mysle nad ta szkola , jednak nie wiem jaka ma renome , opinie , czy czego mozna sie nauczyc , czy tez placi sie i ktos tam robie laske , ze troche posmeci na temat teorii.Aha , chodzi mi o tryb zaoczny.Za wszelkie opinie z góry bardzo dziękuje.Pozdrawiam Wszystkich ...
Podłączam się pod pytanie. Uwielbiam to miasto

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 17 sty 2008, 13:23

Podłączam się pod pytanie. Uwielbiam to miasto ...
jedno z najfajniejszych miejsc na ziemi - dla samego Wroclawia warto tam sie uczyc :)
[addsig]

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 17 sty 2008, 13:24

jedno z najfajniejszych miejsc na ziemi - dla samego Wroclawia warto tam sie uczyc :)
...
I o to mi chodzi właśnie

TraDeus

Post autor: TraDeus » czwartek 17 sty 2008, 15:45

nawet nie byłem swiadomy tego, ze jest takie studium. Dołączam sie do pytania - chętnie sam bym sie zapisał na takowe studium :)

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » czwartek 17 sty 2008, 16:54

Tak się składa, że w tym roku kończę to studium. A propos, to teoria nigdy nie śmieci. Sprawa wydąda według mnie gożej niż wtedy gdy się przyjmowałem. Szkoła zaczęła oszczędzać i zamiast od pierwszego semestru dać ludzi do studia to większość zajęć jest w wynajmowanych salach technikum na Hauke-Bosaka. No może nie większość, ale część przedmiotów. Ogólnie wygląda to tak, że zajęcia mam (miałem) prowadzone w owym technikum, w Radiu Wrocław i w Tower Studio. Najciekawsze zajęcia oczywiście w Tower.

Wydaje mi się, że warto tam iść jeśli ktoś chce się czegoś więcej dowiedzieć na temat teorii i realizacji dźwięku, no i oczywiście chce uzyskać państwowy dyplom. Jeśli ktoś liczy, że idąc tam dostanie zastrzyk z wiedzy o mixowaniu, masteringu itp. nie włączając w domu sekwencera to źle trafił i szkoda czasu i pieniędzy (290zł/m-c) Choć dużym minusem jest odejście w zeszłym roku z kadry świetnego realizatora Grzegorza Czachora (z powodów które opisałem wyżej, jeśli mogę o tym pisać)
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

TeeR

Post autor: TeeR » piątek 18 sty 2008, 09:27

...Tak się składa, że w tym roku kończę to studium. A propos, to teoria nigdy nie śmieci. Sprawa wydąda według mnie gożej niż wtedy gdy się przyjmowałem. Szkoła zaczęła oszczędzać i zamiast od pierwszego semestru dać ludzi do studia to większość zajęć jest w wynajmowanych salach technikum na Hauke-Bosaka. No może nie większość, ale część przedmiotów. Ogólnie wygląda to tak, że zajęcia mam (miałem) prowadzone w owym technikum, w Radiu Wrocław i w Tower Studio. Najciekawsze zajęcia oczywiście w Tower.

Wydaje mi się, że warto tam iść jeśli ktoś chce się czegoś więcej dowiedzieć na temat teorii i realizacji dźwięku, no i oczywiście chce uzyskać państwowy dyplom. Jeśli ktoś liczy, że idąc tam dostanie zastrzyk z wiedzy o mixowaniu, masteringu itp. nie włączając w domu sekwencera to źle trafił i szkoda czasu i pieniędzy (290zł/m-c) Choć dużym minusem jest odejście w zeszłym roku z kadry świetnego realizatora Grzegorza Czachora (z powodów które opisałem wyżej, jeśli mogę o tym pisać)...

To witam kolegę z roku

Również uczę się w tej szkole. Wrażenia raczej pozytywne. Dobrze wykorzystany potencjał idei szkoły zaocznej.

Jest sporo teorii. Można się dużo nauczyć z zakresu akustyki i zdobyć solidne podstawy z elektroakustki. Zajęcia w Tower Studio dają pogląd na pracę studio.

Kadra naprawdę kompetentna (Politechnika Wrocławska, Fotis Sound, Tower Studio, Polskie Radio Wrocław). Nie ma przypadkowych osób.

Sporym minusem jest duża ilość słuchaczy. Przekłada się niestety to na zajęcia praktyczne Na szczęście na drugim roku jest nas znacznie mniej.

Nasuwa się pytanie czy warto wydać około 7.000zł na naukę w tej szkole czy kupić za to sprzęt? Chyba jednak warto. Jest to opłacalna inwestycja w siebie. Ja nie żałuję, że tam poszedłem.

TraDeus

Post autor: TraDeus » piątek 18 sty 2008, 11:00

To witam kolegę z roku

Również uczę się w tej szkole. Wrażenia raczej pozytywne. Dobrze wykorzystany potencjał idei szkoły zaocznej.

Jest sporo teorii. Można się dużo nauczyć z zakresu akustyki i zdobyć solidne podstawy z elektroakustki. Zajęcia w Tower Studio dają pogląd na pracę studio.

Kadra naprawdę kompetentna (Politechnika Wrocławska, Fotis Sound, Tower Studio, Polskie Radio Wrocław). Nie ma przypadkowych osób.

Sporym minusem jest duża ilość słuchaczy. Przekłada się niestety to na zajęcia praktyczne Na szczęście na drugim roku jest nas znacznie mniej.

Nasuwa się pytanie czy warto wydać około 7.000zł na naukę w tej szkole czy kupić za to sprzęt? Chyba jednak warto. Jest to opłacalna inwestycja w siebie. Ja nie żałuję, że tam poszedłem.

...

a czy możliwy jest TYLKO tryb zaoczny?

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » piątek 18 sty 2008, 11:21

Podłączam się pod pytania i dodaję swoje... Jaki adres www ma ta szkółka?
:)

ODPOWIEDZ