Równowaga w miksie...
...daj ze 20 milisekund, relase na 10, ratio na 8 do 1,treshold na tłumienie ze 6 do 10 decybeli w kompresorze na stopie i wsłuchaj się. Jak słychać głośniej "pyk" na początku brzmienia stopy, a póżniej ciszej " bum" to fajnie . Kompresory są różne więc minimalnie zmieniaj parametry ataku i relays i słuchaj co Ci pasi....
rozumiem że ta opcja dotyczy tych nieszczęsnych trzydziestk dwójek? cholera że też teraz nie mogę tego sprawdzić echhhhhhhhh.... a co z tym samplerem ludzicha bo jak ustawienia kompresora czy EQ nie przejdą to ja umrę przy kolejnym paste próbki która nie wiadomo jak się sprawdzi......
i bramki !
A znasz programy: audio to midi?
rozumiem że ta opcja dotyczy tych nieszczęsnych trzydziestk dwójek? cholera że też teraz nie mogę tego sprawdzić echhhhhhhhh.... a co z tym samplerem ludzicha bo jak ustawienia kompresora czy EQ nie przejdą to ja umrę przy kolejnym paste próbki która nie wiadomo jak się sprawdzi......
i bramki !
Re: Równowaga w miksie...
podsumowując: z tego co poradziliście mam kilka wyjśc z opresji:
a) znaleźć odpowiedni sampel kicka (ale nadal nie wiem jaki sampler i czy ma to jakiś związek z samymi samplami jeśli chodzi o jakość)
b) zbramkować oryginalną stopę (czego nie jestem w stanie zrobić bo po prostu nie umiem tego zrobic tak żeby stopa w całym kawałku była odpowiednio dynamiczna- automatyka? )
c) ustawić odpowiednio kompresor na ścieżce "podłożonej" który niewiela zmienia bo jak pisałem wyżej próbka jest słabo reformowalna
dziewczyna no nie powiem chłopakom żeby nagrali to jeszcze raz... prosze help
a) znaleźć odpowiedni sampel kicka (ale nadal nie wiem jaki sampler i czy ma to jakiś związek z samymi samplami jeśli chodzi o jakość)
b) zbramkować oryginalną stopę (czego nie jestem w stanie zrobić bo po prostu nie umiem tego zrobic tak żeby stopa w całym kawałku była odpowiednio dynamiczna- automatyka? )
c) ustawić odpowiednio kompresor na ścieżce "podłożonej" który niewiela zmienia bo jak pisałem wyżej próbka jest słabo reformowalna
dziewczyna no nie powiem chłopakom żeby nagrali to jeszcze raz... prosze help
www.despisestudio.com
...
no midi jest mi obce

www.despisestudio.com
...
...
no midi jest mi obce
...
mówiłem że początkuję........ i to bardzo
...
no midi jest mi obce

mówiłem że początkuję........ i to bardzo
www.despisestudio.com
...bassmen od 11 lat :) (z przerwami)
zawsze przed przelomem jest ta zalamka - ie przejmuj sie :)
...
ogólnie to się nie przejmuję (przynajmniej się staram biorąc pod uwagę jka bardzo przez ten czas się nakręciłem że : coś z tego będzie........ a tu kupa jedna wielka bo czas ludziom zabrali i pienądze....
zawsze przed przelomem jest ta zalamka - ie przejmuj sie :)
...
ogólnie to się nie przejmuję (przynajmniej się staram biorąc pod uwagę jka bardzo przez ten czas się nakręciłem że : coś z tego będzie........ a tu kupa jedna wielka bo czas ludziom zabrali i pienądze....
www.despisestudio.com
...
...
no midi jest mi obce
...
Błagam Cię .Nie osłabiaj mnie na noc
...
no midi jest mi obce

Magiczne słowo: REAPER

Jak kompresor niewiele zmienia? Krec galami!
Jak kompresor niewiele zmienia? Krec galami!
......
...
no midi jest mi obce
...
...
no dobra to tak napisałem żeby wzbudzić emocje:D a na noc takie osłabienie sie przydaje jakktoś cierpi na urojoną bezsenność..
...
no midi jest mi obce

no dobra to tak napisałem żeby wzbudzić emocje:D a na noc takie osłabienie sie przydaje jakktoś cierpi na urojoną bezsenność..
www.despisestudio.com
...c) ustawić odpowiednio kompresor na ścieżce "podłożonej" który niewiela zmienia bo jak pisałem wyżej próbka jest słabo reformowalna
Jak kompresor niewiele zmienia? Krec galami!...
gały (EQ) też niewiele dobrego wnoszą ..... ludzie czytajcie pytania... ja wiem że jestem conajmniej " na dywan po drabinie" w stosunku do Was no ale halo... czy oprócz jaca2302 i kubańskiego ktoś jescze może być bezinteresowny?
Jak kompresor niewiele zmienia? Krec galami!...
gały (EQ) też niewiele dobrego wnoszą ..... ludzie czytajcie pytania... ja wiem że jestem conajmniej " na dywan po drabinie" w stosunku do Was no ale halo... czy oprócz jaca2302 i kubańskiego ktoś jescze może być bezinteresowny?
www.despisestudio.com