Stare samplery

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Damien
Re: Stare samplery

Post autor: Damien » poniedziałek 14 sty 2008, 20:44

Hmmm.. Fostex VF-160 - ok.3500zł.. ja wiem że można problem rozwiązać za 3k, 5k i 15k na pewno także, ja muszę zmieścić się w max 2000zł a najlepiej w kwocie oscylującej wokół 1,5k.
A teraz powiem dlaczego lap średnio mi odpowiada: uruchamia się 3 minuty, wystarczy delikatna przerwa w dostawie prądu i uruchamiamy go ponowne 3 (to nie problem - ale zanim odpalę program hostujący to miją już 5 a ceny ups juz nie liczę - i tego że to dodatkowy mebel), w takiej cenie to conajwyżej mogę sobie pozwolić na 1Gb ramu (w domu mam 1,5Gb i jakby nie było zawiesza się), jest nie poręczny (nie można go wsadzić do racka, trudno znaleźć jakiś plac abym mógł skupić się na grze a nie na tym czy za chwilę ktoś nie trąci kompa i go nie rozwali), na codzień pracuje na laptopie i nie polaciłbym takiego sprzętu nikomu kto w tym czasie ma 100 tyś innych problemów - jak ustawianie zespołu z akustykiem, rozstawienie sprzetu na scenie, szybkie pozbieranie się po koncercie - bo inna kapela juz wchodzi itp itd. Interesuje mnie jedynie dedykowane profesjonalne urządzenie które można gdzieś schować podczas koncertu (czyt. będzie niewidoczne) nie będzie się wieszać, będzie super łatwe w obsłudze i będzie wykorzystywane jedynie w celu określonym przeze mnie w pierwszym poście.

Awatar użytkownika
majall

Post autor: majall » poniedziałek 14 sty 2008, 21:42

Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .

Damien

Post autor: Damien » sobota 19 sty 2008, 01:26

...Fostex VF 16 ...
Poszperałem i natknąłem się na urządzenia Fostex mr-8hd oraz mr-16hd (obydwa modele dostępne w wersjach z CD oraz bez). Najbardziej rozbudowaną opcję można sprowadzić ze Stanów w cenie 1300zł - a więc mieści się w moim budżecie.

Pytanie tylko czy to rozwiąże mój problem? a więc odtworzenie max. 8 tracków stereo jednocześnie na koncercie do klika skierowanego w uszy drumera. Funkcjonalnośc wyobrażam sobie w ten sposób iż przełączam tylko na koncercie banki np. "Utwór 1" gdzie znajdują się odpowiednio wcześniej przygotowane tracki (w moim przypadku od 1ego do 8miu - w zależności od utworu)

Czy ktoś z Was bawił się już w ten sposób lub zna te modele fostexa? Jaki jest poziom trudności obsługi? Czy obsługa koncertowa przebiega sprawnie?

ODPOWIEDZ