Waldorf Blofeld
Hmmm, no trzeba uzbroić się w cierpliwość. Mnie się również bardzo podoba to cacuszko :)
Myślę, że jak Waldorf zrobi edytor programowy pod PC/MAC to instrument "pozamiata" na rynku.
Myślę, że jak Waldorf zrobi edytor programowy pod PC/MAC to instrument "pozamiata" na rynku.
Re: Waldorf Blofeld
Panowie, no bez żartów...?
To Absyntha, Massiva i FM8 też mam opchnąć? I całkiem się na hardware przenieść?
To Absyntha, Massiva i FM8 też mam opchnąć? I całkiem się na hardware przenieść?

Bez przesady, porównujesz 4 różne syntezatory
Niedostateczna sygnalizacja "joke-mode"
To powyższe to był żart nawiązujący do moich przygód z wątku użytkowników M3

To powyższe to był żart nawiązujący do moich przygód z wątku użytkowników M3

hehe Panie Jabu, na początku wątku o M3 też żartowałeś ...
...hehe Panie Jabu, na początku wątku o M3 też żartowałeś ...
...
hehe
No i najwyższa pora skończyć... Nie mam zamiaru sprzedawać moich programów...
...
hehe

No i najwyższa pora skończyć... Nie mam zamiaru sprzedawać moich programów...
Ktoś to badał np. na NAMMie ?...
Miało być Musikmesse.... never mind.
Sprzęt pokazał się prawie rok temu na targach....
Na filmie z Youtube widać, że BLOFELD potrafi się zawiesić, do tego czytam, że możliwa jest "2" wersja BLOFELDA w związku z funkcjonalnością, a także NIE MA JESZCZE EDYTORA PROGRAMOWEGO.
Warto czekać na jakieś zmiany dot. tego sprzętu ? Wersję 2 - o ile może do tego dojść. Może nic takiego nie będzie miało miejsca i trzeba już wziąść numerek i stanąć w kolejce po tą ciepłą bułeczkę ?
..Na filmie z Youtube widać, że BLOFELD potrafi się zawiesić...
Coś w tym jest, wśród materiałów na stronie producenta znajduje się nawet specjalny "system ratunkowy" pozwalający podnieść go z kolan po zawieszeniu.
http://www.waldorfmusic.de/en/archive?relPath=/blofeld
...do tego czytam, że możliwa jest "2" wersja BLOFELDA w związku z funkcjonalnością...
Jak już wspomniałem, krążą na ten temat różne słuchy. Przypuszczam, że dopiero po NAMM będziemy wiedzieć znacznie więcej.
...a także NIE MA JESZCZE EDYTORA PROGRAMOWEGO...
No właśnie
, nie ma też jeszcze porządnej implementacji MIDI.
...Warto czekać na jakieś zmiany dot. tego sprzętu ? Wersję 2 - o ile może do tego dojść....
Na pewno warto odczekać jeszcze tych kilkanaście dni, tym bardziej, że i tak nie można go obecnie ot tak sobie kupić.
[addsig]
Coś w tym jest, wśród materiałów na stronie producenta znajduje się nawet specjalny "system ratunkowy" pozwalający podnieść go z kolan po zawieszeniu.
http://www.waldorfmusic.de/en/archive?relPath=/blofeld
...do tego czytam, że możliwa jest "2" wersja BLOFELDA w związku z funkcjonalnością...
Jak już wspomniałem, krążą na ten temat różne słuchy. Przypuszczam, że dopiero po NAMM będziemy wiedzieć znacznie więcej.
...a także NIE MA JESZCZE EDYTORA PROGRAMOWEGO...
No właśnie

...Warto czekać na jakieś zmiany dot. tego sprzętu ? Wersję 2 - o ile może do tego dojść....
Na pewno warto odczekać jeszcze tych kilkanaście dni, tym bardziej, że i tak nie można go obecnie ot tak sobie kupić.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Hmm szczerze mówiąc moją uwagę ten instrument zwrócił dopiero niedawno.Ale z tego co tu piszecie Panowie wynika, że jest to instrument wypuszczony dosyć pospiesznie na rynek. Taka beta.
Jeśli system instrumentu jest niestabilny (coś jak Virus) to trzeba poczekać aż producent dopracuje to cacko. Virusowi użytkownicy wybaczają zawieszenia (nie wiem dlaczego, nie jestem jednym z nich) natomaist przy tym maleństwie dosyć prędko może się przykleić nieciekawa etykieta a wtedy z sukcesu rynkowego nici.
Jeśli system instrumentu jest niestabilny (coś jak Virus) to trzeba poczekać aż producent dopracuje to cacko. Virusowi użytkownicy wybaczają zawieszenia (nie wiem dlaczego, nie jestem jednym z nich) natomaist przy tym maleństwie dosyć prędko może się przykleić nieciekawa etykieta a wtedy z sukcesu rynkowego nici.
Też niedawno się dowiedziałem o tym "pudełku" i już mi się podoba.
Niestety też mi się wydaje, że trzeba poczekać i poobserwować jak to będzie z tą stabilnością systemu.
A może mi ktoś podać jego wymiary? Na stronie Waldorfa nie ma takich informacji (lub źle szukam ;) ).
Pozdrawiam
Niestety też mi się wydaje, że trzeba poczekać i poobserwować jak to będzie z tą stabilnością systemu.
A może mi ktoś podać jego wymiary? Na stronie Waldorfa nie ma takich informacji (lub źle szukam ;) ).
Pozdrawiam
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|
http://www.clavia.fora.pl/
http://www.clavia.fora.pl/