Obniżenie latencji w laptopie
pytanie ile kasy ty chcesz na to wydac, jest masa dobrych kart zarówno na PCMCIA jak i na FW. Problem jest jednak taki że dobry sprzet (o dobrych parametrach) sporo kosztuje. wiec musisz wybrac, czy ma to być rozwiązanie budrzetowe czy profesjonalne.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Re: Obniżenie latencji w laptopie
...pytanie ile kasy ty chcesz na to wydac, jest masa dobrych kart zarówno na PCMCIA jak i na FW. Problem jest jednak taki że dobry sprzet (o dobrych parametrach) sporo kosztuje. wiec musisz wybrac, czy ma to być rozwiązanie budrzetowe czy profesjonalne. ...
Odnośnie wydjaności kart zastanawia mnie taka sprawa
tutaj test wydajności
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/162/38/
i nasuwa się pytanie - dlaczego karty które mają ogromne różnice w cenie mają bardzo podobne wydajności ? Porównuję to (może niewłaściwie) do wydajności kart graficznych na sterownikach Direct X czy Open GL, gdzie różnica w cenie idzie za ogromnym skokiem w wydajności 3D ( 2D pomijam)
czy w wypadku kart dźwiękowych nie powinno być podobnie ? A raczej nie jest.....
Odnośnie wydjaności kart zastanawia mnie taka sprawa
tutaj test wydajności
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/162/38/
i nasuwa się pytanie - dlaczego karty które mają ogromne różnice w cenie mają bardzo podobne wydajności ? Porównuję to (może niewłaściwie) do wydajności kart graficznych na sterownikach Direct X czy Open GL, gdzie różnica w cenie idzie za ogromnym skokiem w wydajności 3D ( 2D pomijam)
czy w wypadku kart dźwiękowych nie powinno być podobnie ? A raczej nie jest.....
Nie, latencji nie potrafię określić, sam chciałbym wiedzieć ile to dokładnie jest ale nie wiem jak to zmierzyć. Garritan ma takie okienko, w którym podaje 22ms, ale nie wiem czy to wiarygodna wielkość.
Mam to szczęście że nie potrzebuję wielu ścieżek, interesuje mnie tylko ten jeden instument. Wypróbuję to CVPIANO, ale z tego co tam widzę to sample są nagrywane dla jednego poziomu dynamicznego i wypełniane interpolacją, co nie jest smaczne, grand2 ma niezależne nagrania dla kilku(nastu?) poziomów.
Kasy chcę wydać tak nie za dużo, może do 600PLN ;) czyli interesują mnie rozwiązania budżetowe - nie chcę niewiadomo ilu wejść czy wyjść, super przetworników itp. tylko tę cholerną latencję obniżyć :(
Nie, latencji nie potrafię określić, sam chciałbym wiedzieć ile to dokładnie jest ale nie wiem jak to zmierzyć. Garritan ma takie okienko, w którym podaje 22ms, ale nie wiem czy to wiarygodna wielkość.
Mam to szczęście że nie potrzebuję wielu ścieżek, interesuje mnie tylko ten jeden instument. Wypróbuję to CVPIANO, ale z tego co tam widzę to sample są nagrywane dla jednego poziomu dynamicznego i wypełniane interpolacją, co nie jest smaczne, grand2 ma niezależne nagrania dla kilku(nastu?) poziomów.
Kasy chcę wydać tak nie za dużo, może do 600PLN ;) czyli interesują mnie rozwiązania budżetowe - nie chcę niewiadomo ilu wejść czy wyjść, super przetworników itp. tylko tę cholerną latencję obniżyć :(
- macandroll
......
To w przypadku laptopa najlepiej na PCMCIA.
Te emu które kolega wymienił, to dobra karta za około 500zł.
A jeśli kiedyś Tobie sie odmieni, to za około 800zł dokupisz sobie doka (zew. panel) i będziesz mógł rozszerzyć swój zestaw do 16in i 16 out.
Tylko sprawdź wcześnjiej czy mieści sie do szczeliny pcmcia.
A jeśli kiedyś Tobie sie odmieni, to za około 800zł dokupisz sobie doka (zew. panel) i będziesz mógł rozszerzyć swój zestaw do 16in i 16 out.
Tylko sprawdź wcześnjiej czy mieści sie do szczeliny pcmcia.
Muzyk, gitarzysta
.........
Tylko sprawdź wcześnjiej czy mieści sie do szczeliny pcmcia....
Tak chyba zrobię. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Tylko sprawdź wcześnjiej czy mieści sie do szczeliny pcmcia....
Tak chyba zrobię. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.