Tascam US144
-
Witam mam zamiar nabyć interface audio na UBS (do laptopa istacjonarnego) zalezy ma na 2 wejściach + zasilanie phantomi linia ( nie potrzebuje więcej wejśc).
Do tej pory miałem E-mu 0404 pci , ale chcę mieć cos mobilnego.
Pytałem o Alesisa Io}2 ,ale opinie na forum i na stronach internetowych nie były ciekawe.
co śadzicie o Tascam 144? Moze ma ktoś z Was doświadczenie z tym sprzętem ,wyczytałem że jest na USB2.0 więc z transmisją 1-2 kanałów audio nie powinno byc problemów.
Będzę wdzięczny za wszelkie wypowiedzi.Pozdrwiam
PS Szukałwm w wyszukiwarce.
Do tej pory miałem E-mu 0404 pci , ale chcę mieć cos mobilnego.
Pytałem o Alesisa Io}2 ,ale opinie na forum i na stronach internetowych nie były ciekawe.
co śadzicie o Tascam 144? Moze ma ktoś z Was doświadczenie z tym sprzętem ,wyczytałem że jest na USB2.0 więc z transmisją 1-2 kanałów audio nie powinno byc problemów.
Będzę wdzięczny za wszelkie wypowiedzi.Pozdrwiam
PS Szukałwm w wyszukiwarce.
Re: Tascam US144
na usb 1.1 nie ma problemu z 2ma kanałami. miałem TASCAMA US-122 i nigdy nie zawiódł, zawodowe urządzenie za tą cenę.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
-
...a EMU na usb wchodzi w gre? bo to zacny sprzet rowniez
...
nie wchodzi bo to inna kategoria cenowa (0404) a0202 nie ma sensu kupowac ,podobnie jakLexicon alpha bo nie posiadaja zasilania phantom.
Jedynie konkurentem jest alesis iO I2
...
nie wchodzi bo to inna kategoria cenowa (0404) a0202 nie ma sensu kupowac ,podobnie jakLexicon alpha bo nie posiadaja zasilania phantom.
Jedynie konkurentem jest alesis iO I2
tascam wyglada ok, alesis ma wszystko to samo, plus dodatkowo inserty (ktore ja akurat lubie bo przydatne) ale z kolei nie ma usb2.0 i 96khz (to drugie akurat uwazam za bezsens przy tego typu interfejsach)
fan dobrego brzmienia ;)
-
...tascam wyglada ok, alesis ma wszystko to samo, plus dodatkowo inserty (ktore ja akurat lubie bo przydatne) ale z kolei nie ma usb2.0 i 96khz (to drugie akurat uwazam za bezsens przy tego typu interfejsach)
...
Alesis ma 24/48 a Tascam 24/96 więc nie sa takie same.
Problkem w tym że podobno w Tascamie siada napięcie phantom z +48 do +20 v po podłączeniu mikrofonu pojemnościowego.
Nie wiem jak jest z alesisem .W necie są skracjnie różne opinie na temat alesisa jak i Tascama.Wiec co tu wybrac?
...
Alesis ma 24/48 a Tascam 24/96 więc nie sa takie same.
Problkem w tym że podobno w Tascamie siada napięcie phantom z +48 do +20 v po podłączeniu mikrofonu pojemnościowego.
Nie wiem jak jest z alesisem .W necie są skracjnie różne opinie na temat alesisa jak i Tascama.Wiec co tu wybrac?
WItam, a co powiecie na Lexicon Omega Studio ?
-
.......Problkem w tym że podobno w Tascamie siada napięcie phantom z +48 do +20 v po podłączeniu mikrofonu pojemnościowego...
A po podłączeniu dokładnie którego mikrofonu to stwierdzono?
...
Test zamieszczony EIS 07.2007 poczytaj sobie
A po podłączeniu dokładnie którego mikrofonu to stwierdzono?
...
Test zamieszczony EIS 07.2007 poczytaj sobie
-
Właśnie nabyłem Tascama US 144 ,ma nowy firmware i poprawiono błędy ( z tego co w pierwszej kolejności zauważyłem to min. poziom wyjścia liniowego i słuchawkowego jest większy , z co najwazniejsze dodany jest nowy soft!
Cubase LE4i i
Vsti CV Piano
Cubase LE4i i
Vsti CV Piano
...Właśnie nabyłem Tascama US 144 ,ma nowy firmware i poprawiono błędy ( z tego co w pierwszej kolejności zauważyłem to min. poziom wyjścia liniowego i słuchawkowego jest większy , z co najwazniejsze dodany jest nowy soft!
Cubase LE4i i
Vsti CV Piano...
A moze przeprowadzisz jakis test wydajnosciowy bo jestem ciekaw?
Np. za pomaca aplikacji LIVE i tego o to testowego projektu
http://66.221.205.118/adamjay/Live5PerformanceTest.zip
Cubase LE4i i
Vsti CV Piano...
A moze przeprowadzisz jakis test wydajnosciowy bo jestem ciekaw?
Np. za pomaca aplikacji LIVE i tego o to testowego projektu
http://66.221.205.118/adamjay/Live5PerformanceTest.zip