Esi Juli@ i Skype

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
clavish
Re: Esi Juli@ i Skype

Post autor: clavish » sobota 05 sty 2008, 17:14

......Inna sprawa, że karty zintegrowane (przynajmniej te, z którymi sam miałem do czynienia) nie nadają się nawet do skype. Ja gadam przez shure'a podłączonego przez mikser do wejść liniowych karty m-audio i działa to bardzo dobrze w skypie. Czy sam nie planujesz jakiegoś porządniejszego mikrofonu i przedwzmacniacza/miksera do tej julii?...
Wlasciwie to chcialbym miec jednoczesnie mozliwosc nagrywania muzy za pomaca dobrej karty (takiej jak np ta Juli@) i mozliwosc korzystania z kompa jako centrum rozrywki (czyli kino domowe, skype, ..tu jesli chodzi o mikrofon to nic specjalnego-nie zajmuje sie nagrywaniem wokali, jesli chodzi o karte dzwiekowa to myslalem o jakies Audigy lub Audiotrack Prodigy)
Chyba najlepszym dla mnie rozwiazaniem to zainstalowanie dwoch kart dzwiekowych - widze ze niektorzy tak maja to zrobnione. Ale slyszalem tez ze nie mozna miec dwoch kart aktywnych, ze tzreba ustawic w biose ktora z nich ma aktualnie byc aktywna - czy to prawda??? ...

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 05 sty 2008, 18:39

mozesz miec i 10 kart - nie ma najmniejszego problemu - wazne tylko zeby nie gryzly sie sterowniki(jak w przypadku creative i emu) i nie bylo konflitow przerwan(tu juz nie wazne jakie karty - jesli bedzie konflikt to dana karta nie zadziala)

w windowsie wybierasz glowna karte(do kina multimediow i systemu) a w programie ktora chcesz wykorzystac

do skype nadaje sie byle karta bo skype oferuje tragiczna jakosc dzwieku wynikajaca z kompresji
wazny tylko przedwzmacniacz w karcie zeby sound byl znosny

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » sobota 05 sty 2008, 20:19

Temat współpracy kilku kart był już parę razy omawiany, np. tu.
Do pełnej obsługi Twoich potrzeb wystarczy jedna karta - X-Fi Platinum (jak zresztą pisał Zbynia).

ODPOWIEDZ