ADAM P11A - szumy
...no nie chodzi o buczenie ale o poswisty i wiaterki jak kolega wyzej napisal. wydaj mi sie ze to wina wzmacniacza w adamach - szlak by ich trafil za takie pieniadze zeby takie rzeczy sie dzialy. ...
Takiego efektu nie znam
Takiego efektu nie znam
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: ADAM P11A - szumy
Takie efekty najczęściej wynikają z nieprawidłowej instalacji zasilającej - nieprawidłowe uziemienie, pętle masy, zakłócenia od wadliwie działających urządzeń domowych itd.
Czy monitory są galwanicznie odseparowane od komputera? Jeśli nie, to zasilacz komputera też jest bardzo podejrzany.
Czy monitory są galwanicznie odseparowane od komputera? Jeśli nie, to zasilacz komputera też jest bardzo podejrzany.
Czy monitory są galwanicznie odseparowane od komputera? Jeśli nie, to zasilacz komputera też jest bardzo podejrzany....
To musiałby być jakiś badziewny zasilacz bez PFC ;)
To musiałby być jakiś badziewny zasilacz bez PFC ;)
komputer potrafi tak siac falami magnetycznymi ze i pfc nic nie pomoze
szczegolnie te tuningowane gowna z oknami w obudowie
szczegolnie te tuningowane gowna z oknami w obudowie
co mam zrobic zatem, jakies sugestie ?
moze kupic jakas specjalna listwe zasilajaca pod odsluchy ?
prosze o jakies podpowiedzi
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb
...komputer potrafi tak siac falami magnetycznymi ze i pfc nic nie pomoze
szczegolnie te tuningowane gowna z oknami w obudowie...
Właśnie niedawno czytałem że to mit - sam byłem bardzo zdziwiony. Może dawniej tak było ... ale obecnie kiedy mamy nowoczesne zasilacze z PFC o sprawności przekraczającej 80% (te lepsze/droższe egz.) problem już jest nieaktualny ... Był test karty dźwiękowej ASUS XONAR której ściągnieto firmowy ekran - szumy pozostały bez zmian (czyli na poziomie niższym niż -110 dB )
Też nie cierpię tych obudów z oknem i świecidełek ;P
szczegolnie te tuningowane gowna z oknami w obudowie...
Właśnie niedawno czytałem że to mit - sam byłem bardzo zdziwiony. Może dawniej tak było ... ale obecnie kiedy mamy nowoczesne zasilacze z PFC o sprawności przekraczającej 80% (te lepsze/droższe egz.) problem już jest nieaktualny ... Był test karty dźwiękowej ASUS XONAR której ściągnieto firmowy ekran - szumy pozostały bez zmian (czyli na poziomie niższym niż -110 dB )
Też nie cierpię tych obudów z oknem i świecidełek ;P
...co mam zrobic zatem, jakies sugestie ?
...
Jaki masz zasilacz ( firma i model ) ?
...
Jaki masz zasilacz ( firma i model ) ?
......co mam zrobic zatem, jakies sugestie ?
...
Jaki masz zasilacz ( firma i model ) ?...
Dodatkowo uziemienie - ważna rzecz ... najlepiej jakiś drut z bolca do gleby ;) - u mnie monitor oddaje na masę nieco "prądu" ... xP ... :) ... i po uziemieniu "mrowienie" rąk po dotknięciu budy natychmiast zniknęło (lub po odłączeniu monitora od sieci nawet bez uziemieni)
...
Jaki masz zasilacz ( firma i model ) ?...
Dodatkowo uziemienie - ważna rzecz ... najlepiej jakiś drut z bolca do gleby ;) - u mnie monitor oddaje na masę nieco "prądu" ... xP ... :) ... i po uziemieniu "mrowienie" rąk po dotknięciu budy natychmiast zniknęło (lub po odłączeniu monitora od sieci nawet bez uziemieni)
mam dwa zasilacz originalny applowski do macbooka plus drugi adapter do monitora z adc na dvi tez applowski. mieszkam w uk a tutaj w gniazdach jest wszedzie uziemienie i wtyczka jest na 3 bolce. moge ewentualnie podlaczyc do innego gnizada odsluchy tyle ze bym musial nowa listwe zasilajaca kupic.
ps. po wyciszeniu odsluchow na tylnym panelu -10db szumy sa bardzo slabe.
ps. po wyciszeniu odsluchow na tylnym panelu -10db szumy sa bardzo slabe.
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb
to ze zjedziesz z czuloscia monitorow na minimum to nie jest zadne rozwiazanie.....
ale jesli szumia bez podlaczonego kabla sygnalowego to poprostu maja slaby wzmacniacz
ale jesli szumia bez podlaczonego kabla sygnalowego to poprostu maja slaby wzmacniacz