ADAM P11A - szumy
Witam,
mam problem z szumem w moich monitorach. Nie wiem czy to normalne czy nie, moze mam poprostu cos zle ustawione. Czasami slychac jakby efekt wiejacego wiatru.
Moze mi ktos cos poradzic.
Sprzet jaki uzywam:
2x ADAM P11A
MOTU 896HD
MACBOOK PRO
kable do monitorow robione recznie (wtyki neutrik a kabel adam hall) przy wlaczonych monitorach bez kabli tez slychac szum ale juz nie sieje wiatrem.
PS. moze to wina uziemienia ?
Prosze o pomoc i jakas optymalne ustawienie 4 srubek z tylu
Dziekuje i pozdrwiam
mam problem z szumem w moich monitorach. Nie wiem czy to normalne czy nie, moze mam poprostu cos zle ustawione. Czasami slychac jakby efekt wiejacego wiatru.
Moze mi ktos cos poradzic.
Sprzet jaki uzywam:
2x ADAM P11A
MOTU 896HD
MACBOOK PRO
kable do monitorow robione recznie (wtyki neutrik a kabel adam hall) przy wlaczonych monitorach bez kabli tez slychac szum ale juz nie sieje wiatrem.
PS. moze to wina uziemienia ?
Prosze o pomoc i jakas optymalne ustawienie 4 srubek z tylu
Dziekuje i pozdrwiam
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb
Re: ADAM P11A - szumy
ADAM A7 :)
Tyz tak mam - mozna sie przyzwyczaic :) podejrzewam u siebie problemy z sprzetem AGD (lodowka, zapalrka do gazy etc.)
Tyz tak mam - mozna sie przyzwyczaic :) podejrzewam u siebie problemy z sprzetem AGD (lodowka, zapalrka do gazy etc.)
...ADAM A7 :)
Tyz tak mam - mozna sie przyzwyczaic :) podejrzewam u siebie problemy z sprzetem AGD (lodowka, zapalrka do gazy etc.)...
Ja mam A7 od 2 miesięcy i też mi strasznie szumią (i lekko "bzycza")
. W nocy jest to mocno denerwujące tym bardziej, że monitory rozkręcone są tylko do -10dB. Jak rozkręcę powyżej 0dB szum robi się nieznośny.
Ale mieszkam w poniemieckiej kamienicy więc i tak się cieszę, że da się nagrywać bez problemów ;).
P.S. Również pracuję na MOTU (Traveler) i kablach robionych na zamówienie (Neutrik + Cordial).
Tyz tak mam - mozna sie przyzwyczaic :) podejrzewam u siebie problemy z sprzetem AGD (lodowka, zapalrka do gazy etc.)...
Ja mam A7 od 2 miesięcy i też mi strasznie szumią (i lekko "bzycza")

Ale mieszkam w poniemieckiej kamienicy więc i tak się cieszę, że da się nagrywać bez problemów ;).
P.S. Również pracuję na MOTU (Traveler) i kablach robionych na zamówienie (Neutrik + Cordial).
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|
http://www.clavia.fora.pl/
http://www.clavia.fora.pl/
czyzby w takim sprzecie trafo bylo do kitu?chyba ze jest na badziewnym zasilaczu impulsowym......
tego bym sie nie spodziewal.....
tego bym sie nie spodziewal.....
dzis zrobilem -10db na input gain i jest lepiej. nie wiem czemu w takiej klasie sa takie problemy. sprawdze pozniej czy mi jeszcze siac bedzie wiatrem czy juz nie.
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb
latem mialem tego mniej - moze to przez wieksze oblozenie sieci energetycznej? spada napiecie albo inne (niezbyt sie na tym znam)
...czyzby w takim sprzecie trafo bylo do kitu?chyba ze jest na badziewnym zasilaczu impulsowym......
tego bym sie nie spodziewal........
A7 nie pamietam, ale wiekszosc ADAM'ow na pewno jest bez trafa. S5A tez buczy, ale cicho tuz przy samej skrzyni z tylu.
A7 nie pamietam, ale wiekszosc ADAM'ow na pewno jest bez trafa. S5A tez buczy, ale cicho tuz przy samej skrzyni z tylu.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
no ja buczenia nie slysze
poswisty i wiaterki - owszem
poswisty i wiaterki - owszem
......czyzby w takim sprzecie trafo bylo do kitu?chyba ze jest na badziewnym zasilaczu impulsowym......
A7 nie pamietam, ale wiekszosc ADAM'ow na pewno jest bez trafa. S5A tez buczy, ale cicho tuz przy samej skrzyni z tylu....
cewki?
tego typu buczenie to standart w transformatorach....
widac chlopaki cos nie przylozyli sie do wzmacniacza
A7 nie pamietam, ale wiekszosc ADAM'ow na pewno jest bez trafa. S5A tez buczy, ale cicho tuz przy samej skrzyni z tylu....
cewki?
tego typu buczenie to standart w transformatorach....
widac chlopaki cos nie przylozyli sie do wzmacniacza
no nie chodzi o buczenie ale o poswisty i wiaterki jak kolega wyzej napisal. wydaj mi sie ze to wina wzmacniacza w adamach - szlak by ich trafil za takie pieniadze zeby takie rzeczy sie dzialy.