Poprawnie nagrane próbki

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
dzik143
Poprawnie nagrane próbki

Post autor: dzik143 » wtorek 01 sty 2008, 17:46

Witam.
Od pewnego czasu zajmuje się rejestracją muzyki w warunkach domowych. Właściwie dopiero zaczynam. Niestety nagrane przeze mnie ścieżki mają wiele do życzenia. Aha - w tym poście nie chce zajmować się miksem, tylko nagrywaniem pojedynczych śladów. Czy ktos zna jakieś miejsce, w necie, gdzie można znaleźć pojedyncze ślady gitar (przesterowane i czyste), elementów perkusji, basu i/lub wokali, "świeżo" nagrane BEZ ZADNEJ OBRÓBKI.
Ewentualnie czy ktoś z forumowiczów byłby tak uprzejmy aby udostępnić takie próbki.
Temat interesuje mnie ponieważ poszukuję poprawnie nagranych ścieżek, żeby mieć pewien wzorzec, punkt odniesienia. Dzięki temu łatwiej będzie mi zindfentyfikować "grube" błędy, które popełniam.
Często staram się porównywać ścieżki z nagraniami z płyt, jednak tam rzadko kiedy mam tylko interesującą mnie ścieżke, poza tym nigdy nie jest to czysta ścieżka, bez obróbki.

Dzięki za pomoc i Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
macandroll

Re: Poprawnie nagrane próbki

Post autor: macandroll » wtorek 01 sty 2008, 18:54

......
Pójdź na kurs realizatorski, tam dowiesz się więcej.
Nie liczyłbym na dostanie próbek- poza tym, to za wiele zmiennych- pomieszczenia, nagłośnienie, instrumenty i ręka realizatora by te próbki mówiły tylko o brzmieniu konkretnego produktu. Ale...

Ale jeśli chcesz pooglądać/ posłuchać testów to proponuję:

http://www.muzyk.net/index.php?module=MyTopics&func=viewtopic&topicid=9

Testy, mikrofonów, kart dźwiękowych i dużo więcej.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
jaca2303

Re: Poprawnie nagrane próbki

Post autor: jaca2303 » środa 02 sty 2008, 16:32

W eis były konkursy ma miksy. Masz tam gotowe surowe ścieżki do ćwiczeń . Numery eis w archiwum.

ODPOWIEDZ