Behringer BCA 2000 - problem z ASIO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:
Behringer BCA 2000 - problem z ASIO

Post autor: Tb_Studio » piątek 28 gru 2007, 16:28

Witam wszystkich.

Mam problem z intefracem Behringer BCA 2000.
Przy wlaczeniu winampa pojawia sie pierdzenie.
Przy uzbrojeniu sladu w sonazre pojawia sie pisk.
Praca na abletonie to tez jedno wielkie nieszczescie.
Kiedy nie uzywam zadnej aplikacji audio jest lekki szumik w tle.

No wiec tak. Bca dziala w trybie High Speed USB, zainstalowalem do niego najnowsze drivery ze strony producenta (ostatnie jakie wyszły z racji tego ze przerwano produkcje). Probowalem na dostarczonych driverach i na driverach najnowszych - problem nie ustepuje.
Probowalem Rowniez podlaczyc go na roznych portach USB (wszystkie z aktywnego Huba i bezposrednio na płycie głównej) - nadal to samo. Date Code urzadzenia to 0602. Kable audio oraz kable zasilajace mam odseparowane, jezeli to ma jakiekolwiek znaczenie. Wczesniej (jeszce dzis rano) nie miałem takich problemów, korzystajac z emu 0404... Rece mi opadaja od rana walcze i nic, ktos ma jakies pomysły? Bedzie bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
macandroll

Re: Behringer BCA 2000 - problem z ASIO

Post autor: macandroll » piątek 28 gru 2007, 17:32

......
Była jakaś walnięta seria tych behrinerów. Podobno można wymienić.
Jeśli kupiłeś na allegro, to ten człowiek wymienia, ale słyszałem również, że niektórzy dzwonili do dystrybutora i ten przysyłał nowy egzemplarz.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 28 gru 2007, 18:01

.........
Była jakaś walnięta seria tych behrinerów. Podobno można wymienić.
Jeśli kupiłeś na allegro, to ten człowiek wymienia, ale słyszałem również, że niektórzy dzwonili do dystrybutora i ten przysyłał nowy egzemplarz.
...
Hmm akurat o tej seri nie znalazłem nic złego... No ale dzwoniłem do koleszki, nawet niekrył zdziwienia, powiedizał ze pare osob juz wymieniało, bo niestety zdaza sie... coz pare dni musze przemeczyc sie jeszce na tym jazgocie az nowa doleci, myslalem ze ja popelnilem jakis blad, no ale niestety siła wyzsza mechaniczna.... No chyba ze ktos ma jeszce jakis pomysł... Pozdrawiam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » piątek 28 gru 2007, 18:02

Wg mnie problemem jest przerywanie. Jaka karta byla wsadzona gdy instalowales tego windowsa? Mialem bardzo podobne objawy gdy wsadzilem Julie do mojego kompa na ktorym byl wczesniej zainstalowany byl system z wsadzoną 0404. julia na tym systemie pierdziała, szumiała i trzeszczała. Pomogło dopiero ponowne zainstalowanie czystego windowsa. XP przy instalacji sam sobie przydziela przerywania dla poszczególnych urządzeń, których nie da sie potem zmienić.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 28 gru 2007, 18:41

...Wg mnie problemem jest przerywanie. Jaka karta byla wsadzona gdy instalowales tego windowsa? Mialem bardzo podobne objawy gdy wsadzilem Julie do mojego kompa na ktorym byl wczesniej zainstalowany byl system z wsadzoną 0404. julia na tym systemie pierdziała, szumiała i trzeszczała. Pomogło dopiero ponowne zainstalowanie czystego windowsa. XP przy instalacji sam sobie przydziela przerywania dla poszczególnych urządzeń, których nie da sie potem zmienić. ...
Wsumie moge sprobowac
mam winblowsa na odzielnej partycji wiec czemu nie:>
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 28 gru 2007, 18:43

No system stawał na emuszczaku 0404, dzisiaj wieczorkiem sproboje, postawie nowy os i sie zobaczy. Czy u Ciebie pierdział i brómiał i te brumy róznił sie nieco od aplikacji w sensie np - Ableton i sonar maja nieco inne brumiki:>
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 28 gru 2007, 18:47

Sory ze tak bałaganie, ale zauwazylem jeszce jedna opcje, jak czytam sobie cokolwiek w necie i uzywam skrola (przewijania) to towarzyszy temu dziwne zjawisko dźwiekowe. hmm, moze cos nei tak z usb, jakies przesłuchy, ale dziwne by to było...
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » piątek 28 gru 2007, 18:51

......
A masz myszke na USB?
Niestety tak się zdarza. Wtedy podłączasz ją pod inny port.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » piątek 28 gru 2007, 19:17

...No system stawał na emuszczaku 0404, dzisiaj wieczorkiem sproboje, postawie nowy os i sie zobaczy. Czy u Ciebie pierdział i brómiał i te brumy róznił sie nieco od aplikacji w sensie np - Ableton i sonar maja nieco inne brumiki:>...
Uzywam tylko Acida i brumy były jak cholera i w ogóle jakieś różne cuda z latencją i stabilnością. Mozliwe że to też stery od Emu coś mieszają. U mnie pomoglo tylo postawienie nowej windy. Daj cynk czy i u ciebie pomogło.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 28 gru 2007, 19:22

.........
A masz myszke na USB?
Niestety tak się zdarza. Wtedy podłączasz ją pod inny port....
dobra siedzi w ps2 jzu jesli chodzi o myszkowe dzwieki wpozradku, wieczorkie zabiore sie re instal windy.
Polskie Radio SA

ODPOWIEDZ