2x MOTU w systemie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: 2x MOTU w systemie

Post autor: Master » środa 26 gru 2007, 23:03

To już nie wiem

Mam Motu 828mkII i potrzebuję rozszerzyć swój system 'muzyczny'.
Mam parę kompresorów, efekty i chciałbym to wszystko używać bo jakoś przepinanie kabli jak dla mnie odpada.
Monter z tą opcją 24 I/O to jest dobra koncepcja tylko pytanie czy przetworniki a właściwie cały tor jest tam porównywany z 828mkII czy z wersjami wyższymi typu 192HD czy 869? Bo bym ją kupił a z czasem dokupił 192HD bo z tego co napisałeś są one w 100% kompatybilne i będzie wszystko hulać?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc...
Jesli juz TO MASTER ! nie Monter,,,

a teraz serio ,ZADEN z MOTU niema gorszego toru Audio niz 828 MK2 nie liczac starszych modeli )

192 HD , 24I/O , 2408 Mk3 , sa robione na zupelnie innych klockach ( klase wyzszych ) od gratów fire -wire, co tez odbija sie w cenie , 896 HD i traveler sa porownywalne. reszta bez obrazy , mozna dac sobie spokoj,
Kiedys bardzo boroniłem 828 Mk2 , co zreszta pewnie mozna znlalesc na Forum , jednak od momentu przwsiadki na 896 HD , potem 192 HD ,, zapomniałem i niechce wracac do 828Mk2 ,

24 I/O po mimo ze jego przetworniki to tylko 24/96 wsumie sa lepsze od przetwornikow w 896 HD a 192 HD to praktycznie to samo co Protools HD .

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » środa 26 gru 2007, 23:27

Jesli juz TO MASTER ! nie Monter,,,

Wybacz
Nie wiem dlaczego ale szybko pisałem i tak jakoś mi wyskoczyło
Teraz już mam porównanie poszczególnych interfejsów z rodziny Motu i wiem w czym szukać.

Chyba opcja firewire odpada i będę musiał 'dozbierać' do 192HD
Dziękuję za pomoc bo nie ma nic gorszego jak kupić coś za sporo pieniążków a później przeczytać że to porażka

Pozdrawiam
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 27 gru 2007, 00:48

...Jesli juz TO MASTER ! nie Monter,,,

Wybacz
Nie wiem dlaczego ale szybko pisałem i tak jakoś mi wyskoczyło
Teraz już mam porównanie poszczególnych interfejsów z rodziny Motu i wiem w czym szukać.

Chyba opcja firewire odpada i będę musiał 'dozbierać' do 192HD
Dziękuję za pomoc bo nie ma nic gorszego jak kupić coś za sporo pieniążków a później przeczytać że to porażka

Pozdrawiam...
to nie chodzi ze MOTU z serji Fire-wire jest zły w domu mam Travelera i jestm zadowolony w Studio 192 HD ... 828 Mk2 jest po prostu srednich lotów , lekko zamula dolne pasmo . ale działa i na pewno jest lepszy od wielu kart na rynku .
192 HD to wydatek w okolicy 6000 zł , proponuje Ci dokup Behrigera ADA ...... i bedziesz miał spokoj .

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » czwartek 27 gru 2007, 00:51

Zgodze sie z Masterem , Motu 828 Mk2 ma troche mało selektywny dól . to tez był powod aby swego czasu pozbyc sie tej karty , jednak nadal uwazam ze 828 Mk2 to doskonałe urzadzenie , ma wszystko co jest potrzebne w małym studio .

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » czwartek 27 gru 2007, 01:52

Nie wiem jak jest na PC , ale na MACU 2 rózne czy nawet takie same MOTU nie chca działac.

Mielismy kiedys w studio na maku dwa rozne MOTU laczone do PCI324, wszystko dzialalo, ale z czasem pozbylismy sie tych interfejsow* (makow zreszta tez)

*pisalem kiedys o tym - byl jakis dziwny problem z petla mas na jednym z interfejsow, gdy pracowaly oba naraz wkrecone do tej samej metalowej ramy racka
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 27 gru 2007, 02:44

Mielismy kiedys w studio na maku dwa rozne MOTU laczone do PCI324, wszystko dzialalo, ale z czasem pozbylismy sie tych interfejsow* (makow zreszta tez)

*pisalem kiedys o tym - byl jakis dziwny problem z petla mas na jednym z interfejsow, gdy pracowaly oba naraz wkrecone do tej samej metalowej ramy racka...
PCI324 i 424 , działaja w miare poprawnie, , problemy sa z Fire-wire

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » czwartek 27 gru 2007, 09:25

to nie chodzi ze MOTU z serji Fire-wire jest zły w domu mam Travelera i jestm zadowolony w Studio 192 HD ... 828 Mk2 jest po prostu srednich lotów , lekko zamula dolne pasmo . ale działa i na pewno jest lepszy od wielu kart na rynku .
192 HD to wydatek w okolicy 6000 zł , proponuje Ci dokup Behrigera ADA ...... i bedziesz miał spokoj . ...
Sprzedając Motu 828mkII i doliczając wydatek na Behringera wychodzi mi powiedzmy połowa ceny 192 HD który ma 12 kanałów co by mnie teraz satysfakcjonowało na jakiś okres, a po czasie dokupił bym 2 taki i mam sprawny system do nagrywania i do mixu utworów.

Pisząc o fire-wire nie chodziło mi o jakość i brzmienie tylko o połączenie kolejnych modułów.

Pozdrawiam
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » niedziela 06 sty 2008, 19:29

Podłączałem ostatnio 2 Travelery razem przez firewire na 2 laptopach PC (ASUS i ARISTO) wszystko działa bez problemu. W Cuemix pokazuje obie karty, w audio setup także.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

ODPOWIEDZ