To już nie wiem

Mam Motu 828mkII i potrzebuję rozszerzyć swój system 'muzyczny'.
Mam parę kompresorów, efekty i chciałbym to wszystko używać bo jakoś przepinanie kabli jak dla mnie odpada.
Monter z tą opcją 24 I/O to jest dobra koncepcja tylko pytanie czy przetworniki a właściwie cały tor jest tam porównywany z 828mkII czy z wersjami wyższymi typu 192HD czy 869? Bo bym ją kupił a z czasem dokupił 192HD bo z tego co napisałeś są one w 100% kompatybilne i będzie wszystko hulać?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc...
Jesli juz TO MASTER ! nie Monter,,,
a teraz serio ,ZADEN z MOTU niema gorszego toru Audio niz 828 MK2 nie liczac starszych modeli )
192 HD , 24I/O , 2408 Mk3 , sa robione na zupelnie innych klockach ( klase wyzszych ) od gratów fire -wire, co tez odbija sie w cenie , 896 HD i traveler sa porownywalne. reszta bez obrazy , mozna dac sobie spokoj,
Kiedys bardzo boroniłem 828 Mk2 , co zreszta pewnie mozna znlalesc na Forum , jednak od momentu przwsiadki na 896 HD , potem 192 HD ,, zapomniałem i niechce wracac do 828Mk2 ,
24 I/O po mimo ze jego przetworniki to tylko 24/96 wsumie sa lepsze od przetwornikow w 896 HD a 192 HD to praktycznie to samo co Protools HD .