Błąd w Cubase SX3?
Mam nastepujący problem. Po zachowaniu sesji w cubase, przy probie jej ponownego uruchomienia program zatrzymuje sie na pasku ladowania ustawien przy "loading chanel group" no i stoji tak cały czas. Da sie coś zrobić w takiej sytuacji aby odzyskac sesje. bo nie ukrywam że troche nad tym siedziałem;( z gory dziekuje za pomoc.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Re: Błąd w Cubase SX3?
A czy przypadkiem podczas pracy przy sesji, jeszcze przed jej zapisaniem nie pojawił się czasami jakiś błąd? Bo ja się z takim czymś spotkałem, że zapisałem sesję razem z jakimś błędem. Potem niby projekt mi się otworzył, ale poginęły instrumenty vsti i efekty, a mało tego wszystko miałem w midi. I z pełnym odzyskiem sesji miałem problem. Z tego co wiem to dosyć często takie rzeczy się dzieją. Nie wiem może przeinstaluj samego Cubase, tylko z zachowaniem tego samego położenia na dysku.
no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??...
U mnie często pomagało otworzenie sesji w Cubase SE, a potem znów jej zapisanie... Nie wiem czemu SE jest mniej wybredny od SX. Tylko trzeba mieć mniejszego brata
Pozdrawiam
U mnie często pomagało otworzenie sesji w Cubase SE, a potem znów jej zapisanie... Nie wiem czemu SE jest mniej wybredny od SX. Tylko trzeba mieć mniejszego brata

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa
......no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??...
Pozdrawiam...
hmm
A da sie jeszcze jakos inaczej to odpalic??

Pozdrawiam...
hmm
A da sie jeszcze jakos inaczej to odpalic??
.........no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??...
Pozdrawiam...
hmm
A da sie jeszcze jakos inaczej to odpalic??...
Jeśli miałeś ustawiony auto save to spróbuj uruchomić projekt z zapisanych tam plików

Pozdrawiam...
hmm
A da sie jeszcze jakos inaczej to odpalic??...
Jeśli miałeś ustawiony auto save to spróbuj uruchomić projekt z zapisanych tam plików
czasem podczas ładowania sesji wyswietlany jest komunikat który nie zawsze jest widoczny na wierzchu, sprawdź to klikając ikone cubase
niestety nic takiego nie ma:( tkwie w martwym punkcie
ja miałem taki problem kiedyś po upgrade do CS4 zacinał się na ładowaniu FM8, pomogło zainstalowanie upgrade FM8 pod CS4... ja wiem, że w temacie jest SX3 ale może trop podobny...
www.psychologium.net
teraz mam zamiar zrobic upgrade do Cubase studio 4.
Moze pomoże, najgorsze jest to ze musze zainwestowac w sprzet.
Chyba ze przeniusł bym sesje na inny komp. Jak przekopiuje cały katalog na innego kompa to moze sie nie odpalić. Ktoś prubował taki manewr?
Moze pomoże, najgorsze jest to ze musze zainwestowac w sprzet.
Chyba ze przeniusł bym sesje na inny komp. Jak przekopiuje cały katalog na innego kompa to moze sie nie odpalić. Ktoś prubował taki manewr?