Błąd w Cubase SX3?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
wasyl25
Błąd w Cubase SX3?

Post autor: wasyl25 » wtorek 25 gru 2007, 14:37

Mam nastepujący problem. Po zachowaniu sesji w cubase, przy probie jej ponownego uruchomienia program zatrzymuje sie na pasku ladowania ustawien przy "loading chanel group" no i stoji tak cały czas. Da sie coś zrobić w takiej sytuacji aby odzyskac sesje. bo nie ukrywam że troche nad tym siedziałem;( z gory dziekuje za pomoc.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

dj.unitra

Re: Błąd w Cubase SX3?

Post autor: dj.unitra » wtorek 25 gru 2007, 20:38

A czy przypadkiem podczas pracy przy sesji, jeszcze przed jej zapisaniem nie pojawił się czasami jakiś błąd? Bo ja się z takim czymś spotkałem, że zapisałem sesję razem z jakimś błędem. Potem niby projekt mi się otworzył, ale poginęły instrumenty vsti i efekty, a mało tego wszystko miałem w midi. I z pełnym odzyskiem sesji miałem problem. Z tego co wiem to dosyć często takie rzeczy się dzieją. Nie wiem może przeinstaluj samego Cubase, tylko z zachowaniem tego samego położenia na dysku.

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » wtorek 25 gru 2007, 21:58

no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Marck9

Post autor: Marck9 » wtorek 25 gru 2007, 23:41

...no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??...
U mnie często pomagało otworzenie sesji w Cubase SE, a potem znów jej zapisanie... Nie wiem czemu SE jest mniej wybredny od SX. Tylko trzeba mieć mniejszego brata

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » środa 26 gru 2007, 11:39

......no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??...
U mnie często pomagało otworzenie sesji w Cubase SE, a potem znów jej zapisanie... Nie wiem czemu SE jest mniej wybredny od SX. Tylko trzeba mieć mniejszego brata

Pozdrawiam...
hmm
A da sie jeszcze jakos inaczej to odpalic??

Awatar użytkownika
artfro

Post autor: artfro » środa 26 gru 2007, 11:47

.........no tak ale ja dzisiaj raz otwozylem ta sesje, zapisalem ja ponownie. Ale teraz sie nie odpala:) Prubuje caly czas ale nie udaje sie jej otwozyc. Da sie jakos inaczej odzyskac sesje??...

Pozdrawiam...
hmm
A da sie jeszcze jakos inaczej to odpalic??...
Jeśli miałeś ustawiony auto save to spróbuj uruchomić projekt z zapisanych tam plików

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 26 gru 2007, 13:13

czasem podczas ładowania sesji wyswietlany jest komunikat który nie zawsze jest widoczny na wierzchu, sprawdź to klikając ikone cubase

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » środa 26 gru 2007, 22:27

niestety nic takiego nie ma:( tkwie w martwym punkcie

amis

Post autor: amis » czwartek 27 gru 2007, 09:54

ja miałem taki problem kiedyś po upgrade do CS4 zacinał się na ładowaniu FM8, pomogło zainstalowanie upgrade FM8 pod CS4... ja wiem, że w temacie jest SX3 ale może trop podobny...
www.psychologium.net

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » czwartek 27 gru 2007, 10:27

teraz mam zamiar zrobic upgrade do Cubase studio 4.
Moze pomoże, najgorsze jest to ze musze zainwestowac w sprzet.
Chyba ze przeniusł bym sesje na inny komp. Jak przekopiuje cały katalog na innego kompa to moze sie nie odpalić. Ktoś prubował taki manewr?

ODPOWIEDZ