...Witam wszystkich forumowiczów !
Wiem, że pewnie temat był już trochę wałkowany (przeczytałem w archiwum) ale czasy się zmieniają i realia brzmieniowo-finansowe także

. Zastanawiam się nad wymianą klawiaturki midi TRG-MK 149 na coś przede wszystkim 5-cio oktawowego i w miarę małego (mam mało miejsca w pokoju) . Jestem gitarzystą i klawisz potrzebuje do komponowania i realizacji swoich solowych pomysłów. W komputerze mam już kartę EMU 0404, Proteus'a i Cubasisa z miejscem na 4 instrumenty VST, co jest trochę mało...W co więc lepiej zainwestować - nową klawiaturę midi (EMU, M-AUDIO, czy jakieś innej firmy) + np. jakiś moduł brzmieniowy (np. Yamaha TG-500) czy kupić jakiś starszy już syntezator ? (Korg N5, Yamaha S03, Roland JV-80, Alesis QS 6.1). Nie ukrywam, że budrzet całej tej operacji to około 1200 zł i chciałbym się w nim zmieścić
P.S.
WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ WSZYSTKIM !...
Jak dobrze pogrzebiesz to i Korga M1 kupisz za 800-1000zł. Mozna tez poszukac Yamaszki DX7. chodz zalezy co tak naprawde chcesz komponowac (czytaj jaki gatunek). Jedni wolą midi + Vsti inni wola hard.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA