Który ze sklepów z legalnymi mp3 wybrać ma artysta?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mytnik
Re: Który ze sklepów z legalnymi mp3 wybrać ma artysta?

Post autor: mytnik » sobota 22 gru 2007, 19:36

w przyszlym roku powstanie tez sklep internetowy we wspolpracy z moim kolega, gdzie bedziemy sprzedawac interesujaca muzyke bez posrednictwa wydawnictw - czyli bedziemy jednoczesnie sklepem i wydawnictwem

sklep bedzie dzialal na rynku polskim, sprzedawal glownie polska muzyke, a platnosci bedzie mozna dokonywac prawie kazda mozliwa metoda, m.in. telefonem komorkowym, gotowka w sklepach spolem, przelewami, kartami platniczymi, itp.
...
Popieram pomysł, mam przy okazji pytanie, czy będzie to wyłącznie muzyka, czy np. sprzedaż autorskich loopów, sampli, brzmień itp również wchodziła by w grę?

pozdr
drummer

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 22 gru 2007, 20:13

...na platnosci sms napewno nic nie zarobisz.....nie wiem czy cokolwiek zarobisz bo drogich smsow nikomu wysylac sie nie chce - ale jedno jest pewne - swietnie zarobi na tym operator....

najlepsze wyjscie to konto z mozliwoscia doladowania i w ramach doladowania masz mozliwosc sciagniecia ilustam mp3........
nie mialem na mysli platnosci sms-em
jest platnosc mpay, w ktorej prowizja to 3%
[addsig]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 22 gru 2007, 20:18

...
w przyszlym roku powstanie tez sklep internetowy we wspolpracy z moim kolega, gdzie bedziemy sprzedawac interesujaca muzyke bez posrednictwa wydawnictw - czyli bedziemy jednoczesnie sklepem i wydawnictwem

sklep bedzie dzialal na rynku polskim, sprzedawal glownie polska muzyke, a platnosci bedzie mozna dokonywac prawie kazda mozliwa metoda, m.in. telefonem komorkowym, gotowka w sklepach spolem, przelewami, kartami platniczymi, itp.
...
Popieram pomysł, mam przy okazji pytanie, czy będzie to wyłącznie muzyka, czy np. sprzedaż autorskich loopów, sampli, brzmień itp również wchodziła by w grę?

pozdr...
oczywiscie

[addsig]

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » sobota 22 gru 2007, 20:47

oczywiscie

...
No to czekam niecierpliwie

pozdr
drummer

Awatar użytkownika
loonar1

Post autor: loonar1 » niedziela 23 gru 2007, 11:33

...oczywiscie

...
No to czekam niecierpliwie

pozdr...

jeśli to ruszy to przy dobrej reklamie może się trochę pozmieniać. trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » niedziela 23 gru 2007, 20:58

Parę lat temu dostałem od pewnej firmy propozycje sprzedaży mp3. Miało to wyglądać tak, że za mp3 ściągniętą płaci się 0,90 zł, ja dostaję z tego 40 %. Wypłacane raz w roku. Wgląd do wszystkiego... Czyli wiedziałbym ile ściągnięć, ile pieniędzy. Mimo wszystko nie podpisałem kontraktu. Ostatnio znajomy podesłał mi link do jakiejś strony, gdzie fani mogą płacić ile chcą za kawałki lub albumy. Wydaje mi się to najlepszą formą. Bo każdy wie ile jest w stanie zapłacić za album ściągnięty z sieci. A nie każdy jest wart tych nawet 10 zł. Polegało to na tym, że i artysta i fani zarabiali na tym. Nie pamiętam dokładnie już szczegółów tego, ale nie głupi pomysł z tym był. Zero pośredników...
Brak pomysłu w tej chwili...

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » niedziela 23 gru 2007, 22:12

Post został usunięty.
[Użytkownik usunął konto]

ODPOWIEDZ