Legendarne kompresory i preampy
Ogolnie magia pulltecow to gora i dol - nie wypowiem sie o IGS gdyz go nie slyszalem :)
Re: Legendarne kompresory i preampy
Wielkie dzięki Grembo za pomoc!
Podeślę mu Twoje typy. W planach była konsola 12stka WunderAudio - Wunderbar. Ale kwota ok. 40000$ na razie jest zbyt wysoka... Coś czuje, że skończy się na jakimś korektorze + stereo kompresor.
Dzięki once again!
Podeślę mu Twoje typy. W planach była konsola 12stka WunderAudio - Wunderbar. Ale kwota ok. 40000$ na razie jest zbyt wysoka... Coś czuje, że skończy się na jakimś korektorze + stereo kompresor.
Dzięki once again!
...Ogolnie magia pulltecow to gora i dol - nie wypowiem sie o IGS gdyz go nie slyszalem :)...
To oczywiste jaka jest zasada dzialania pultec-ka. Chcialem Ci podpowiedzieć odnośnie relacji odsłuchowych pomiędzu AMTEC a IGS, jak dwa klony - graja różnie w podobnych zakresach częstotliwości (z korzyścią dla tego drugiego.)
To oczywiste jaka jest zasada dzialania pultec-ka. Chcialem Ci podpowiedzieć odnośnie relacji odsłuchowych pomiędzu AMTEC a IGS, jak dwa klony - graja różnie w podobnych zakresach częstotliwości (z korzyścią dla tego drugiego.)
Amteca - dzieki uprzejmosci MASTERA z tego forum porównywalismy z klonem UADowym. Roznice tez dotyczyly raczej dolu - ew. samej gorki - juz w tej chwili nie pamietam innych wnioskow, gdzies na forum o tym pisalismy
- DJMONSIGNEUR
A propos Amteca- wiem że szef firmy i konstruktor Łukasz pracuje nad kompresorem optycznym. Biorąc pod uwagę jak genialny jest jego Pultec, poczekałbym na ten kompresor...
Ja jestem już ustawiony w kolejce do testów
Pozdro
M
Pozdro
M
...A propos Amteca- wiem że szef firmy i konstruktor Łukasz pracuje nad kompresorem optycznym. Biorąc pod uwagę jak genialny jest jego Pultec, poczekałbym na ten kompresor...
Pozdro
M...
Polecam Vari-mu Terminator - IGS Audio. Rewelacja. W porównaniu klocek popularnej firmy, o dzwięcznej nazwie, niektórzy jak słyszą nazwe własną .... to sikają po nogach. Wypada bladziuuuutko.
Miałem w testach , słyszałem. Świetnie brzmiący kompresor. Rewelacja!!!
Co do Pulteca z Uad ( mam pełną opcję) bardzo fajny algorytm , dopóki nie usłyszycie hardware.
Sam byłem zaskoczony bo jestem użytkownikiem 2 kart. Teraz używam pluginów w sytuacjach kiedy muszę ich użyć,
Słusznie napisał kolega Miłaszewski, że nie wszystko można mieć w hardware.
W real time podczas mixu nie u użyję klocków -10 urei, 15 pultec-ów nie mówiąc o emulacjach maszyn pogłosowych , czy starych efektów rolanda w - hardware z powodów oczywistych. Dlatego podtrzymuję zdanie, że pluginy z UA są świetnie napisane a posiadanie chociażby klona EQP1 czy 1176 zapewnia niepowtarzalny charakter brzmienia nie do ukręcenia w żaden sposób softem. Zachowawczo wspomagam sie i wspogał będę.
Uważam, że hybryda hardware+konkretne algorytmy dadzą wymierne doznania efektywnej pracy.
Pozdro
M...
Polecam Vari-mu Terminator - IGS Audio. Rewelacja. W porównaniu klocek popularnej firmy, o dzwięcznej nazwie, niektórzy jak słyszą nazwe własną .... to sikają po nogach. Wypada bladziuuuutko.
Miałem w testach , słyszałem. Świetnie brzmiący kompresor. Rewelacja!!!
Co do Pulteca z Uad ( mam pełną opcję) bardzo fajny algorytm , dopóki nie usłyszycie hardware.
Sam byłem zaskoczony bo jestem użytkownikiem 2 kart. Teraz używam pluginów w sytuacjach kiedy muszę ich użyć,
Słusznie napisał kolega Miłaszewski, że nie wszystko można mieć w hardware.
W real time podczas mixu nie u użyję klocków -10 urei, 15 pultec-ów nie mówiąc o emulacjach maszyn pogłosowych , czy starych efektów rolanda w - hardware z powodów oczywistych. Dlatego podtrzymuję zdanie, że pluginy z UA są świetnie napisane a posiadanie chociażby klona EQP1 czy 1176 zapewnia niepowtarzalny charakter brzmienia nie do ukręcenia w żaden sposób softem. Zachowawczo wspomagam sie i wspogał będę.
Uważam, że hybryda hardware+konkretne algorytmy dadzą wymierne doznania efektywnej pracy.
Witam jestem tu nowy ma ktoś jakaeś schemaciki kturegoś z tych kultowych cacek ?
Pozdro
Pozdro
...Witam jestem tu nowy ma ktoś jakaeś schemaciki kturegoś z tych kultowych cacek ?
pelno tego w sieci, zajrzyj np. na prodigy-pro
pelno tego w sieci, zajrzyj np. na prodigy-pro
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!