N astronie producenta jest napisane, że PSP VintageWarmer jest trójfazowy a PSP MasterComp jedno. W czym rzecz? Co to są te fazy, do czego służą i jak to słychać na ścieżkach? Jeśli moje pytania są typu: ile młyn ma skrzydeł" to porostu wyjaśnijcie mi proszę o co tu chodzi.
Pozdrawiam i dzięki.
PSP MasterComp a PSP Vintage Warmer - czym są fazy
Może kiedy indziej
- Soundscape
- Kontakt:
Re: PSP MasterComp a PSP Vintage Warmer - czym są fazy
...N astronie producenta jest napisane, że PSP VintageWarmer jest trójfazowy a PSP MasterComp jedno. W czym rzecz? Co to są te fazy, do czego służą i jak to słychać na ścieżkach? Jeśli moje pytania są typu: ile młyn ma skrzydeł" to porostu wyjaśnijcie mi proszę o co tu chodzi.
Pozdrawiam i dzięki....
Jeżeli chodzi o single/multi-band, to rzecz jest jasna. VW jest wielo (dokładnie trój)pasmowym kompresorem i limiterem. To znaczy, że można kompresować trzy (ustawione) pasma. MasterComp to już inna bajka. Jest on stereofonicznym procesorem dynamiki i obejmuję jedno pasmo. Obie wtyczki są szczególnie przydatne przy "masteringu". VW sprawdza się dobrze też na pojedyńczych śladach/ścieżkach. MasterComp wpływa dobrze (o ile się go poprawnie używa) na cały mix, ale już mniej przydatny na jednej ścieżce (choć i tu można go z powodzeniem stosować).
Pozdrawiam i dzięki....
Jeżeli chodzi o single/multi-band, to rzecz jest jasna. VW jest wielo (dokładnie trój)pasmowym kompresorem i limiterem. To znaczy, że można kompresować trzy (ustawione) pasma. MasterComp to już inna bajka. Jest on stereofonicznym procesorem dynamiki i obejmuję jedno pasmo. Obie wtyczki są szczególnie przydatne przy "masteringu". VW sprawdza się dobrze też na pojedyńczych śladach/ścieżkach. MasterComp wpływa dobrze (o ile się go poprawnie używa) na cały mix, ale już mniej przydatny na jednej ścieżce (choć i tu można go z powodzeniem stosować).