Preamp do wokalu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR
Re: Preamp do wokalu

Post autor: DJMONSIGNEUR » piątek 07 gru 2007, 17:38

Jest i to bardzo szczęśliwy- ja używam go na wokalach i zwyczajnie nie potrzebuję już żadnego innego 'koloru' , 'miesa' i 'vintageu' Grembo kiedys podpial u mnie swoj bas do wejscia instrumentalnego Great Rivera i byla to masakra- zreszta sam Ci moze powiedziec. To po prostu preamp przy ktorym nie ma juz wymowek ze cos brzmi kiepsko, bo 'sprzet nie taki' -i o to chodzi. REszta to kwestia porzadnego ustawienia mikrofonu i uzywania uszu.

Peace i pozdro

P.S A co do atrap. Sprawdz tego linka w moim ukochanym sklepie Mercenary: http://www.mercenary.com/funlog3pipal.html

Nawet oni (ja wlasnie tam kupiel GReat Rivera i MC77- genialny sklep by the way) sprzedaja dla jaj atrapy, ktore wygladają zawodowo a nawet diody im świecą...

Awatar użytkownika
grembo

Re: Preamp do wokalu

Post autor: grembo » piątek 07 gru 2007, 18:21

i wlasnie dlatego ja decyzje podjalem :) Mialem mozlwiosc posluchania efektów pracy GreatRivera u przedmowcy i w zastosowaniach "lektroskich" w innym studio.

Slyszalem ten preamp (osobiscie) na:
-shure ksm
-brauner phantom
-oktava mk220
-shure 58
-u87
-jakies Peluso (moze 47, taki pekaty z ksztaltu)

Slyszalem rowniez probki w necie - mnie wystarczy. Recenzji nawet nie czytalem w EiS

ODPOWIEDZ