Tworzenie na zintegrowanej karcie dźwiękowej?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
Re: Tworzenie na zintegrowanej karcie dźwiękowej?

Post autor: Soundscape » piątek 07 gru 2007, 14:19

hmm... emu404 usb kosztuje 800zl (julia + maya44 USB kosztuja 850zl)

ale czytalem ze karty USB sa gorsze od kart na PCI (ze wieksza latencja itd)
1) czy jak bym mial w PC Julie na PCI, to bede miec mniejsza latencje niz bym do PC podlaczal emu 404 USB ? (mam bardzo prockorzerne projekty w FL)

2) czy Juli@ ma lepsza jakosc niz emu 404usb?...
1. Najprawdopodobniej tak.

2. To są dwa różne (pod pewnymi względami) urządzenia. Ja bym wybrał M-Audio 2496 jak mowa o PCI. A jak zewnętrzna to coś na firewire (p[przeważnie stabilniejsze i wydajniejsze od USB).

Elroy

Post autor: Elroy » piątek 07 gru 2007, 14:45

hmm... emu404 usb kosztuje 800zl (julia + maya44 USB kosztuja 850zl)

ale czytalem ze karty USB sa gorsze od kart na PCI (ze wieksza latencja itd)
1) czy jak bym mial w PC Julie na PCI, to bede miec mniejsza latencje niz bym do PC podlaczal emu 404 USB ? (mam bardzo prockorzerne projekty w FL)

2) czy Juli@ ma lepsza jakosc niz emu 404usb?...

Ja też mam bardzo rozbudowane projekty i mogę na EMU bez żadnych problemów pracować na letencji 9 ms i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby pojawiały się jakiekolwiek trzaski. Do tego EMU posiada bardzo przyzwoite preampy jak na tę cenę. Poszukaj testów tej karty na google, powinny Cię przekonać

Pine

Post autor: Pine » piątek 07 gru 2007, 14:53

Witam jak myślicie czy z macbooka ze stacjonarna kartą 24 bit z wyjsciem cyfrowym mozna by zaprezentować sie na imprezie grając swoje utwory audio bez jakichkolwiek wtyczek ?
Całe obciażenie to góra 3 tracki audio w jednym czasie.
służyć to ma zmiksowaniu utworów.
W nowych laptopach juz są karty 24 bitowe i jesli chodzi o odtwarzanie muzyki to chyba w zupełności wystarczy? Chyba kupwanie karty na usb za 400 zł w tym wypadku mija sie z celem?

Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.

ODPOWIEDZ