Preamp do wokalu
P.S.
Naturalnie jest to najlepsza droga w przypadku braku mozliwosci testowania urzadzenia samodzielnie.
Naturalnie jest to najlepsza droga w przypadku braku mozliwosci testowania urzadzenia samodzielnie.
Re: Preamp do wokalu
No tak. Wiem że zawodowcy pracują na UA 6176 i dotychczas myślałem że sam preamp jest taki sam w 610. Ale jednak nie. 610 to niestety budżetówka. Ale 6176 jest poza moim zasięgiem na dziś. Lista się zmodyfikowała, w międzyczasie otrzymałem też ofertę od IGS Audio i - tutaj sprawa jest o tyle atrakcyjna że można spokojnie przetestować sprzęt w profesjonalnych warunkach. Niemniej - jeśli ktoś miał już okazję porównywać Igs z Great Riverem - chętnie zobaczę opinię. Do Katowic mam kilkaset km.
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]
- DJMONSIGNEUR
Gores- jeśli oceniasz sprzęt po tym ?w jakim szacownym studiu się znajduje? to albo masz za dużo kasy, albo to ty właśnie ulegasz hypowi w rodzaju ?musisz to mieć bo wszyscy to mają?. Nie zapominaj o jednej podstawowej rzeczy- tzw. ?uznane studia? muszą mieć przede wszystkim sprzęt, który powali klienta na kolana, zrobi wrażenie- a który często stoi nieużywany. Powiem więcej- w USA są nawet już firmy, które proukują same fronty, atrapy bez flaków znanych urządzeń, żeby klient myślał że jest w genialnym studiu. Slyszałeś GReat Rivera i u610? Zamiast używać oczu, proponuję używać uszu.
Peace
M
...No tak. Wiem że zawodowcy pracują na UA 6176 i dotychczas myślałem że sam preamp jest taki sam w 610. Ale jednak nie. 610 to niestety budżetówka. Ale 6176 jest poza moim zasięgiem na dziś. Lista się zmodyfikowała, w międzyczasie otrzymałem też ofertę od IGS Audio i - tutaj sprawa jest o tyle atrakcyjna że można spokojnie przetestować sprzęt w profesjonalnych warunkach. Niemniej - jeśli ktoś miał już okazję porównywać Igs z Great Riverem - chętnie zobaczę opinię. Do Katowic mam kilkaset km.
...
Peace
M
...No tak. Wiem że zawodowcy pracują na UA 6176 i dotychczas myślałem że sam preamp jest taki sam w 610. Ale jednak nie. 610 to niestety budżetówka. Ale 6176 jest poza moim zasięgiem na dziś. Lista się zmodyfikowała, w międzyczasie otrzymałem też ofertę od IGS Audio i - tutaj sprawa jest o tyle atrakcyjna że można spokojnie przetestować sprzęt w profesjonalnych warunkach. Niemniej - jeśli ktoś miał już okazję porównywać Igs z Great Riverem - chętnie zobaczę opinię. Do Katowic mam kilkaset km.
...
...Gores- jeśli oceniasz sprzęt po tym ?w jakim szacownym studiu się znajduje? to albo masz za dużo kasy, albo to ty właśnie ulegasz hypowi w rodzaju ?musisz to mieć bo wszyscy to mają?. Nie zapominaj o jednej podstawowej rzeczy- tzw. ?uznane studia? muszą mieć przede wszystkim sprzęt, który powali klienta na kolana, zrobi wrażenie- a który często stoi nieużywany. Powiem więcej- w USA są nawet już firmy, które proukują same fronty, atrapy bez flaków znanych urządzeń, żeby klient myślał że jest w genialnym studiu.
Peace
M
Ciężko mi sobie wyobrazić taka sytuacje jaka przedstawiasz.
Stoi w rezyserce ssl za 1,5 mln $ a klocki w raku to atrapy? Moze sie myle i te stoły to tez atrapy? Topowi producenci np. nie wiem, od metallic'i czy britney do tego stopnia sie na gratach nie znaja ze kreca galkami na panelu atrapy?dawno nie slyszalem podobnie zabawnej wypowiedzi.
Naturalnie ze sa urzadzenia w magazynie roznego typu ale jednak sa w magazynie.
Slyszałeś GReat Rivera i u610? Zamiast używać oczu, proponuję używać uszu.
przeczytaj najpierw co napisalem u gory. - W razie braku mozliwosci testu urzadzenia.test osobisty zawsze jest najlepszy.
Peace
M
Stoi w rezyserce ssl za 1,5 mln $ a klocki w raku to atrapy? Moze sie myle i te stoły to tez atrapy? Topowi producenci np. nie wiem, od metallic'i czy britney do tego stopnia sie na gratach nie znaja ze kreca galkami na panelu atrapy?dawno nie slyszalem podobnie zabawnej wypowiedzi.
przeczytaj najpierw co napisalem u gory. - W razie braku mozliwosci testu urzadzenia.test osobisty zawsze jest najlepszy.
a może kopia Neve - firmy VINTECH AUDIO

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
- DJMONSIGNEUR
Nie zrozumieliśmy się- nie twierdzę że w każdym topowym studiu stoją atrapy- nie przypominam sobie żebym właśnie to pisał. Myk polega na tym że topowe studia, o których wspominasz z reguly istnieją trochę czasu i mają tam klasyczne urządzenia, których urzywają od lat ich topowi realizatorzy. Jesli poczytasz trochę o najlepszych producentach to zobaczysz kto używa tych ?urządzeń z gazet? typu Distressor, Chandler czy API czy Great River- uwierz mi- nie są to urządzenia ?z gazet?.
A atrapy to fakt- nawet nie masz pojęcia ilu kolesi z ?topowych studiów? (szczególnie w Polsce) wrzuca na ślady Vintage Warmera i pieprzy coś potem o lampowych kompresorach...
Peace
......Gores- jeśli oceniasz sprzęt po tym ?w jakim szacownym studiu się znajduje? to albo masz za dużo kasy, albo to ty właśnie ulegasz hypowi w rodzaju ?musisz to mieć bo wszyscy to mają?. Nie zapominaj o jednej podstawowej rzeczy- tzw. ?uznane studia? muszą mieć przede wszystkim sprzęt, który powali klienta na kolana, zrobi wrażenie- a który często stoi nieużywany. Powiem więcej- w USA są nawet już firmy, które proukują same fronty, atrapy bez flaków znanych urządzeń, żeby klient myślał że jest w genialnym studiu.
Peace
M
przeczytaj najpierw co napisalem u gory. - W razie braku mozliwosci testu urzadzenia.test osobisty zawsze jest najlepszy....
A atrapy to fakt- nawet nie masz pojęcia ilu kolesi z ?topowych studiów? (szczególnie w Polsce) wrzuca na ślady Vintage Warmera i pieprzy coś potem o lampowych kompresorach...
Peace
......Gores- jeśli oceniasz sprzęt po tym ?w jakim szacownym studiu się znajduje? to albo masz za dużo kasy, albo to ty właśnie ulegasz hypowi w rodzaju ?musisz to mieć bo wszyscy to mają?. Nie zapominaj o jednej podstawowej rzeczy- tzw. ?uznane studia? muszą mieć przede wszystkim sprzęt, który powali klienta na kolana, zrobi wrażenie- a który często stoi nieużywany. Powiem więcej- w USA są nawet już firmy, które proukują same fronty, atrapy bez flaków znanych urządzeń, żeby klient myślał że jest w genialnym studiu.
Peace
M
przeczytaj najpierw co napisalem u gory. - W razie braku mozliwosci testu urzadzenia.test osobisty zawsze jest najlepszy....
distressor, api to fakt.powiem po prostu co mi na sercu lezy i co mnie jednoczesnie bawi i niezmiernie irytuje :
Przeciez takie urzadzenia jak great river, api, empirical labs sa juz uzywane na swiecie odkad sie zaczalem tym tematem interesowac (dobrych pare lat).I irytuje mnie, ze oto wiele realizatorów te urzadzenia poznalo dopiero z gazety kiedy znalazl sie dystrybutor.Ze 3 lata temu szukalismy drugiego realizatora do naszego studia i naprawde 99% nie znala sprzetu great river.Teraz tak, bo maja przed oczami ilustracje w gazecie z hi-endowa cena i oto voila : olsnienie.
A jest jeszcze masa sprzetu na swiecie ktory jeszcze do nas nie dotarl.Jestem pewien ze kiedy pojawi sie w polsce dystrybutor np. pendulum audio beda trwaly goraczkowe wymiany zdan na temat tego sprzetu.teraz modny jest great river peluso i inne "nowosci"...
Przeciez takie urzadzenia jak great river, api, empirical labs sa juz uzywane na swiecie odkad sie zaczalem tym tematem interesowac (dobrych pare lat).I irytuje mnie, ze oto wiele realizatorów te urzadzenia poznalo dopiero z gazety kiedy znalazl sie dystrybutor.Ze 3 lata temu szukalismy drugiego realizatora do naszego studia i naprawde 99% nie znala sprzetu great river.Teraz tak, bo maja przed oczami ilustracje w gazecie z hi-endowa cena i oto voila : olsnienie.
A jest jeszcze masa sprzetu na swiecie ktory jeszcze do nas nie dotarl.Jestem pewien ze kiedy pojawi sie w polsce dystrybutor np. pendulum audio beda trwaly goraczkowe wymiany zdan na temat tego sprzetu.teraz modny jest great river peluso i inne "nowosci"...
A co do uzywania v warmera to ciesze sie ze sie z tym nie spotkalem....masakra

Djmonsignor - ma GreatRivera od paru lat, wiem bo go znam. W Polsce ciezko tez jest a napewno bylo ciezko - kupowac po testach i porownaniach - bo nie ma takich mozliwosci. I tak u nas jest nieco owczego pedu - albo czerowny Focusrite, albo Manley (jak kogos stac) - albo Avalon.... to co lepsze - czytanie pism i jednak ryzykowanie, czy owczy ped?
Greatriver jest wartosciowy bo ma bardzo dobry stosunek cena/jakosc. Przeciez on kosztuje ok. 2500 zeta (w USA).
VW - sam widzialem 2 razy na wlasne oczy - raz z sukcesem , raz totlna klapa :) To bardzo dobra wtyczka na szczescie :)
Greatriver jest wartosciowy bo ma bardzo dobry stosunek cena/jakosc. Przeciez on kosztuje ok. 2500 zeta (w USA).
VW - sam widzialem 2 razy na wlasne oczy - raz z sukcesem , raz totlna klapa :) To bardzo dobra wtyczka na szczescie :)
hehe, co lepsze to nie jestem w stanie odpowiedziec! :) ale spotkalem sie tutaj juz z opiniami na temat np. dw fearn wiec jednak polacy nie sa takimi owcami a przynajmniej nie wszyscy i to mnie niezmiernie cieszy.Polak zawsze potrafi prawda?
Co do tematu watku to GRiver jest sprawdzony, u nas i na zachodzie, ludzie go jakos specjalnie nie sprzedaja na aukcjach a wiec chyba jest dobry.a że jest w koncu dystrybutor...Ja go nie mialem ale tak patrzac szerzej to bym go łyknał i na pewno można go brac pod uwage. Z reszta jak jest tutaj szczesliwy posiadacz owego urzadzenia to mysle ze jego opinia bedzie tutaj najwazniejsza.
pozdrawiam
Co do tematu watku to GRiver jest sprawdzony, u nas i na zachodzie, ludzie go jakos specjalnie nie sprzedaja na aukcjach a wiec chyba jest dobry.a że jest w koncu dystrybutor...Ja go nie mialem ale tak patrzac szerzej to bym go łyknał i na pewno można go brac pod uwage. Z reszta jak jest tutaj szczesliwy posiadacz owego urzadzenia to mysle ze jego opinia bedzie tutaj najwazniejsza.
pozdrawiam