Mam problem a mianowicie Cubase LE nie chce się uruchomić na tym komputerze. Wyskakuje podczas ładowanie programu unexpected error i program się zamyka. Nie pomaga aktualizacja ani reinstal systemu (Mac OS X tiger 10.4.5). Niestety komputera parametrów zapomniałem spisać ale jest jakiś nowszy model z intel core 2 duo (kupiomy za około 5 tys.). Czy istnieje jakichś sposób żeby tego cubase odpalić.
Druga sprawa chciałem zainstalować boot camp, ale niestety znalezienie tego w necie (chodzi o wersje 1.4) jest niemożliwe a na stronie aplle nie ma . Czy istnieje sznasa na zdobycie tego.
Czy Windows XP w przypadku jeżeli zainstaluje boot campa będzie się instalował i chodził bezproblemowo na takim laptopie. CZy istnieje jakaś alternatywa dla boot camp?
MacBook i Cubase LE
Re: MacBook i Cubase LE
Witam
Czytając Twój post dochodze do wniosku, że chciałem uruchomić Cubase LE pod Mac OSX...ota tak, po prostu. Nie da się. Nie ma wersji Cubase dla Mac.
cyt: Czy istnieje jakichś sposób żeby tego cubase odpalić.
========
Oczywiście - Boot Camp i instalacja Windows
Druga sprawa chciałem zainstalować boot camp, ale niestety znalezienie tego w necie (chodzi o wersje 1.4) jest niemożliwe a na stronie aplle nie ma . Czy istnieje sznasa na zdobycie tego.
========
Obecnie Boot Camp jest zaimplementowany wprost w system Mac Leopard. Jednocześnie nie ma dostępnych działających wersji wczesniejszych Boot Camp. Wniosek - upgrade'uj się do Leoparda
Czy Windows XP w przypadku jeżeli zainstaluje boot campa będzie się instalował i chodził bezproblemowo na takim laptopie. CZy istnieje jakaś alternatywa dla boot camp? ...
Będzie działal. Alternatywą jest Paralel Desktop.
O korzyściach i wadach Boot Camp i Paralell desktop napisano sporo w 10/2007 EiS
pozdrowienia
Czytając Twój post dochodze do wniosku, że chciałem uruchomić Cubase LE pod Mac OSX...ota tak, po prostu. Nie da się. Nie ma wersji Cubase dla Mac.
cyt: Czy istnieje jakichś sposób żeby tego cubase odpalić.
========
Oczywiście - Boot Camp i instalacja Windows
========
Obecnie Boot Camp jest zaimplementowany wprost w system Mac Leopard. Jednocześnie nie ma dostępnych działających wersji wczesniejszych Boot Camp. Wniosek - upgrade'uj się do Leoparda
Czy Windows XP w przypadku jeżeli zainstaluje boot campa będzie się instalował i chodził bezproblemowo na takim laptopie. CZy istnieje jakaś alternatywa dla boot camp? ...
Będzie działal. Alternatywą jest Paralel Desktop.
O korzyściach i wadach Boot Camp i Paralell desktop napisano sporo w 10/2007 EiS
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
- stevelukather
Jest jeszcze cos takiego jak VMware i wszyscy urzytkownicy Maca z WinXP twierdza ze jest najlepszy.A tak z drugiej strony to jak chcesz uzywac Cubase LE to lepiej odpal garage band ktorego masz razem z systemem i tam sie zabaw,na pewno jest to duzo bardziej kreatywny soft niz Cubase w wersji light.
[addsig]
[addsig]
...Mam problem a mianowicie Cubase LE nie chce się uruchomić na tym komputerze. Wyskakuje podczas ładowanie programu unexpected error i program się zamyka. Nie pomaga aktualizacja ani reinstal systemu (Mac OS X tiger 10.4.5). Niestety komputera parametrów zapomniałem spisać ale jest jakiś nowszy model z intel core 2 duo (kupiomy za około 5 tys.). Czy istnieje jakichś sposób żeby tego cubase odpalić.
Generalnie Subase LE nie będzie śmigał prawidłowo na Macach z Intelami. Jeżeli chcesz Cubase to Studio 4 bo tylko on jest napisany na te maczki intelowskie. Cała reszta Cubase niestety będzie sprawiała kłopoty jeśli w ogóle się odpali. Ja w tej chwili używam Cubase LE ( bo czekam na Logica express 8) ale działa bardzo kapryśnie. Co ciekawe podobno Logic poniżej ósemki (na tych maczkach) też nie działa jak należy.
Generalnie Subase LE nie będzie śmigał prawidłowo na Macach z Intelami. Jeżeli chcesz Cubase to Studio 4 bo tylko on jest napisany na te maczki intelowskie. Cała reszta Cubase niestety będzie sprawiała kłopoty jeśli w ogóle się odpali. Ja w tej chwili używam Cubase LE ( bo czekam na Logica express 8) ale działa bardzo kapryśnie. Co ciekawe podobno Logic poniżej ósemki (na tych maczkach) też nie działa jak należy.
Radhe Govinda!
...Witam
Nie ma Cubase dla Mac?
Skąd te informacje?
Przykładowo zajżyj tu http://www.steinberg.net/610_1.html
Problem jest tylko na makach z intelam i dla nich jest cubase studio 4.
Nie ma Cubase dla Mac?
Skąd te informacje?
Przykładowo zajżyj tu http://www.steinberg.net/610_1.html
Problem jest tylko na makach z intelam i dla nich jest cubase studio 4.
Radhe Govinda!
...Jest jeszcze cos takiego jak VMware i wszyscy urzytkownicy Maca z WinXP twierdza ze jest najlepszy.A tak z drugiej strony to jak chcesz uzywac Cubase LE to lepiej odpal garage band ktorego masz razem z systemem i tam sie zabaw,na pewno jest to duzo bardziej kreatywny soft niz Cubase w wersji light.
...
Dzięki wszystkim za rady
Ale czy garage band obsługuje hardware ? od razu mówie że modół brzmieniowy również musi być podłączony.
Czy VMware jest darmowy gdzieś do pobrania?
Aktualizacja do Leoparda pewnie darmowa nie jest :/ ile ona kosztuje z tigera?
...
Dzięki wszystkim za rady
Ale czy garage band obsługuje hardware ? od razu mówie że modół brzmieniowy również musi być podłączony.
Aktualizacja do Leoparda pewnie darmowa nie jest :/ ile ona kosztuje z tigera?
Trance 4 ever
Na www.vmware.com można pobrać trial 30-dniowy, po rejestracji.
Aktualizacja do Leoparda pewnie darmowa nie jest :/ ile ona kosztuje z tigera?...
Nie ma takiej opcji jak aktualizacja, trzeba kupić po prostu normalną wersję. Kosztuje 500 zł brutto.
Na www.vmware.com można pobrać trial 30-dniowy, po rejestracji.
Aktualizacja do Leoparda pewnie darmowa nie jest :/ ile ona kosztuje z tigera?...
Nie ma takiej opcji jak aktualizacja, trzeba kupić po prostu normalną wersję. Kosztuje 500 zł brutto.
W kwestii Cubase na MAC - odszczekuję: "hau hau"
.
Od kiedy przesiadłem się na Sonar'a nastąpiły widac zmiany.
pozdrawiam

Od kiedy przesiadłem się na Sonar'a nastąpiły widac zmiany.
pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
vmware to virtualna maszyna - nie bedzie dzialac tak wydajnie jak natywny system
ma tez swoje plusy ale jednak
lepiej chyba z bootcamp skorzystac - oczywiscie tylko w leopardzie bo wszystkie wczesniejsze wersje bootcamp to byly bety i nie zawsze dobrze dzialaly
tyle co wiem
ps.nie mecz sie cubasem pod mackiem - szkoda zdrowia
ma tez swoje plusy ale jednak
lepiej chyba z bootcamp skorzystac - oczywiscie tylko w leopardzie bo wszystkie wczesniejsze wersje bootcamp to byly bety i nie zawsze dobrze dzialaly
tyle co wiem
ps.nie mecz sie cubasem pod mackiem - szkoda zdrowia