E-MU 1212m i Cakewalk Sonar LE

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
jansobol
E-MU 1212m i Cakewalk Sonar LE

Post autor: jansobol » czwartek 06 gru 2007, 12:51

Witam Szanownych Forumowiczów
Mając w posiadaniu E-MU 1212m spokojnie odpalam Cubase SE natomiast Cakewalk Sonar milczy w sferze MIDI pomimo prawidłowej konfiguracji, gdzie w opcji MIDI widzi w MIDI in jako E-DSP MIDI Port [FDCO] i w MIDI aut MIDI Port [FDCO]. wgrany zapis w Piano Roll jest widoczny ale nie odtwarzalny. Proteus X natomist jest odczytywany. Dlaczego więc tylko proteus jest słyszalny a nie MIDI Port [FDCO] ? jak na razie na Forum nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o wyjaśnienie

[addsig]
amator też może robić muzę

kami

Re: E-MU 1212m i Cakewalk Sonar LE

Post autor: kami » czwartek 06 gru 2007, 15:29

...Witam Szanownych Forumowiczów
Mając w posiadaniu E-MU 1212m spokojnie odpalam Cubase SE natomiast Cakewalk Sonar milczy w sferze MIDI pomimo prawidłowej konfiguracji, gdzie w opcji MIDI widzi w MIDI in jako E-DSP MIDI Port [FDCO] i w MIDI aut MIDI Port [FDCO]. wgrany zapis w Piano Roll jest widoczny ale nie odtwarzalny. Proteus X natomist jest odczytywany. Dlaczego więc tylko proteus jest słyszalny a nie MIDI Port [FDCO] ? jak na razie na Forum nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o wyjaśnienie

...
cześć ,53... coś mi się wydaje , że sonar nie widzi banku brzmień /sountfont/
opcje- soundfont... i jak masz to załaduj
kami.
jestem entuzjastą realizacji komputerowej

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 06 gru 2007, 16:19

a co ma widziec skoro ani sonar ani karta z tego nie korzysta?

mozesz probowac przyporzadkowac mida pod vsti w sonarze(ten z bankiem GM - nie pamietam nazwy) - to chyba najlepsze wyjscie

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » piątek 07 gru 2007, 09:56

Witam .
Skoro się przesiadł na SONARA to może nie wie o ustawieniach, a takie są,
Sonar widzi soundfonty ale nie jestem pewien czy przy E-mu .Musisz pobawić się w opcjach tam ustawiasz kartę muzyczną i porty midi .
Może to wszystko wiesz ale mogłeś coś pominąć.
Pozdro...
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

ODPOWIEDZ