Przestrzenne pady
- Pshemo1981
witam szanownych forumowiczów. Jestem tu nowy wiec bardzo proszę o wyrozumiałość. Wraz ze znajomymi stworzyliśmy zespół grający light Rocka(łzy i te klimaty). Potrzebuję instrumentu na scenę z ładnymi przestrzennymi padami. Przy czym interesuje mnie coś używanego bo nie chce wywalac zbyt wiele kasy. Stąd moje pytanie co kupić?? Słyszałem ze KORG Wavestation ma ładne pady. A może jakiś moduł. Bedę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Muzyk, kompozytor, aranżer - amator:)
-
Re: Przestrzenne pady
Witam,
szukaj raczej w stajni korga. Polecam model N5 i jego rackowy odpowiednik;)
szukaj raczej w stajni korga. Polecam model N5 i jego rackowy odpowiednik;)
Alesis Fusion :)
- Pshemo1981
wiajcie ponownie dzięki za podpowiedzi tym bardziej ze nie che wydac wiecej niz 1200 złotych.
Tak sobie myślę ze Korga N5 bym spokojnie kupił. A co myślicie o Alesis SQ6?? Pozdrawiam

Muzyk, kompozytor, aranżer - amator:)
...A co myślicie o Alesis SQ6??...
RolandoCanvaso-podobny, ma fajny system operacyjny i przydatki (jak na tamte czasy), tyle, że szumi jak cholera
.
IHMO weź może tego Korga
[addsig]
RolandoCanvaso-podobny, ma fajny system operacyjny i przydatki (jak na tamte czasy), tyle, że szumi jak cholera

IHMO weź może tego Korga

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...witam szanownych forumowiczów. Jestem tu nowy wiec bardzo proszę o wyrozumiałość. Wraz ze znajomymi stworzyliśmy zespół grający light Rocka(łzy i te klimaty). Potrzebuję instrumentu na scenę z ładnymi przestrzennymi padami. Przy czym interesuje mnie coś używanego bo nie chce wywalac zbyt wiele kasy. Stąd moje pytanie co kupić?? Słyszałem ze KORG Wavestation ma ładne pady. A może jakiś moduł. Bedę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam....
Witam!
Jeśli potrzebujesz TYLKO jednego instrumentu do grania z ręki to raczej coś ze stajni Korga (nalepiej rozwiazane sytem efektów) ale jeśli budżet ograniczony polecam Roland JD800. 3LFO i SUPER ciepłe brzmienie. Fajnie też zagadają Roland JP8000 i Yamaha AN1x
Pozdrawiam!
L.
[addsig]
Witam!
Jeśli potrzebujesz TYLKO jednego instrumentu do grania z ręki to raczej coś ze stajni Korga (nalepiej rozwiazane sytem efektów) ale jeśli budżet ograniczony polecam Roland JD800. 3LFO i SUPER ciepłe brzmienie. Fajnie też zagadają Roland JP8000 i Yamaha AN1x
Pozdrawiam!
L.
[addsig]
"Rozmowy o muzyce, to jak tańczenie o architekturze". "Nadmiar wiedzy zabija ducha". "SZTUKA poszukiwana! Ktokolwiek wie, ktokolwiek słyszał?..." "Nie myl kamienia węgielnego z węglem kamiennym!"
Wavestation - tak jak słychać : http://jexus.id.uw.edu.pl/WCOG_Korg_Wavestation.mp3
Wavestation zdecydowanie !!! N5 to przy nim zabawka z rozchwianymi klawiszami. Brzmi dobrze ale konstrukcyjnie to lipa, a wavestation to legenda na równi z serią M i T. Ewentualnie weź pod uwagę jeszcze 01W
muzyk, informatyk