chciałem zainwestować w mikser, a że nie mam wielkiego wyboru
zawęziłem się do Yamahy MG12/4 i Tapco 6306.
owszem przeczytałem to i owo ,ale dalej nie potrafię się określić.
w związku z tym moja prośba brzmi: Jeśli ktoś kto ma o tym pojęcie mógłby mi coś doradzić to będę bardzo wdzięczny.
mikser przeznaczony zostanie do domowego studia nagrań, żadnych imprez czy koncertów, tak żeby zzgrać wokale i gitary.
za wszelka pomoc dziękuję
Jaki mikser?
Re: Jaki mikser?
Beton? ten słynny beton z wrocka?
A co do mikserów, to niestety nie znam tej Yamahy, a tej drugiej firmy, to nawet nazwy nie kojarzę.
Pozdro
A co do mikserów, to niestety nie znam tej Yamahy, a tej drugiej firmy, to nawet nazwy nie kojarzę.
Pozdro
www.surogat.pl
Tapco to nowy wyrob Mackie, taki popularny mikser stołowy. W zasadzie w tej klasie róznice są niewielkie i w obydwu przypadkach marek zle nie wyjdziesz na zakupie - zadna z tych firm nie pozwoli sobie na wypuszczenie totalnego bubla. Policz sobie tylko ilośc torów, ktore chcesz miksowac, i pomnóz przez 1.5 - juz za miesiac bedzie Ci brakowalo wejsc mikrofonowych.
MD
MD
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
dzięki wielkie za radę.
kupiłem yamahę
wesołych świąt
kupiłem yamahę
wesołych świąt
- piranha303
witam
nie zakladalem nowego tematu bo juz taki byl. wiec rowniez mam pytanie jaki mikser kupic moze Wy mi cos poradzicie. suma jaka zamierzam przeznaczyc to jakies 3,5 tys zlotych. zalezy mi zeby mikser mial dobre eq, jakies 16-24 kanalow, sendy itp, nagrywam glownie muzyke elektroniczna, miloby bylo gdyby wprowadzal jak najmniej szumow moze jakis soundcraft? Powiedzcie mi czy wartko kupic mikser przykodow wlasnie soundcraft z wbudowanymi jzu efektami glownie chodzi mi o reverb czy lepiej poczekac i kupic takie efekty odzielnie ?
z gory dziekuej za pomoc
pozdrawiam
nie zakladalem nowego tematu bo juz taki byl. wiec rowniez mam pytanie jaki mikser kupic moze Wy mi cos poradzicie. suma jaka zamierzam przeznaczyc to jakies 3,5 tys zlotych. zalezy mi zeby mikser mial dobre eq, jakies 16-24 kanalow, sendy itp, nagrywam glownie muzyke elektroniczna, miloby bylo gdyby wprowadzal jak najmniej szumow moze jakis soundcraft? Powiedzcie mi czy wartko kupic mikser przykodow wlasnie soundcraft z wbudowanymi jzu efektami glownie chodzi mi o reverb czy lepiej poczekac i kupic takie efekty odzielnie ?
z gory dziekuej za pomoc
pozdrawiam