Mam taki problem. Chciałbym mieć możliwość modulowania głosu bezpośrednio w czasie rzeczywistym, uzyskując efekt podobny jak w kawałkach T-Paina albo Cher. Próbowałem działać Auto Tune 5 ale nie ma to u mnie efektów.
- Czy może mi ktoś pomóc jak to zrobić, może zależy to od karty dźwiękowej albo od niskiej latencji?
- Może są inne wtyczki działające podobnie jak procesor woklaowy modulujący?
Tutaj znajduje się link do sposobu działania tego efektu:
http://youtube.com/watch?v=RYiN2N_JADg
Z góry dziękuje za pomoc
Antares Auto tune 5
LEPIEJ ROBIĆ NIŻ GADAĆ
Re: Antares Auto tune 5
...Mam taki problem. Chciałbym mieć możliwość modulowania głosu bezpośrednio w czasie rzeczywistym, uzyskując efekt podobny jak w kawałkach T-Paina albo Cher. Próbowałem działać Auto Tune 5 ale nie ma to u mnie efektów.
- Czy może mi ktoś pomóc jak to zrobić, może zależy to od karty dźwiękowej albo od niskiej latencji?
Z góry dziękuje za pomoc...
sproboj pobawic sie z Vocoderami ,tak jak Cher,
[addsig]
[addsig]
muzykuje od lat,mam male studio,zawodowo param sie elektronika.
- Soundscape
- Kontakt:
Z tego co wiem vocoderem, który może działać w realtime jest Vokator od Native Instruments. Niestety nie widzę już tego produktu na stronie producenta (sam szukałem demo), ale napewno jeszcze da się skądś to wykombinować.
Z tego co wiem vocoderem, który może działać w realtime jest Vokator od Native Instruments. Niestety nie widzę już tego produktu na stronie producenta (sam szukałem demo), ale napewno jeszcze da się skądś to wykombinować.
Oczywiscie ze da sie uzywać autotune'a w realtime. Musisz go odpalić pod np cubase wpiąć w scieżkę, wcisnąć na niej "monitor" i już. Ostrzegam, że musisz mieć do tego bardzo niską latencję inaczej bedzie się bardzo niewygodnie spiewać...
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
- mr-hammond
...
"efekt Cher" zrealizowany zostal przy pomocy wlasnie Auto Tune'a
...
"efekt Cher" zrealizowany zostal przy pomocy wlasnie Auto Tune'a
zastanawiam się, po co komu może być jeszcze potrzebny ten koszmarny efekt - znak rozpoznawczy ludzi pozbawionych wyobraźni i talentu
...zastanawiam się, po co komu może być jeszcze potrzebny ten koszmarny efekt - znak rozpoznawczy ludzi pozbawionych wyobraźni i talentu...
powiedział...
powiedział...
Użyć tego samego co ten łepek w filmiku - TC Helicon Voice One i będziesz miał taki sam efekt.
Jestem przystojny i młody