Coś pod kolumny

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Loopwiz
Re: Coś pod kolumny

Post autor: Loopwiz » wtorek 30 paź 2007, 23:35

A moze po prostu wyprobowany i sprawdzony produkt zamiast cegiel i gazetMoPAD

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 30 lis 2007, 11:29

...A moze po prostu wyprobowany i sprawdzony produkt zamiast cegiel i gazetMoPAD...
A właśnie. Sam szukam tego produktu, ale w polsce jakoś go nie ma. Wie ktoś może czy naprawdę tego nie ma, czy może źle szukam? Google nie znajduje ani jednej strony z tym produktem a jeśli jest możliwość kupna go w Polsce, to nie będe się męczyć zamówieniem z zagranicy...

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » piątek 30 lis 2007, 12:46

Najlepszym rozwiązaniem są robione na miare standy z drewna wypełnione piaskiem. Możesz kupic gotowe albo tak jak ja poprosic znajomego stolarza by ci takie wykonał. Potem tylko malowanie , kolce i mozesz postawic swoje monitory na najwlasciwszym miejscu. Zmierz sobie wysokosc swoich uszu od podłogi gdy siedzisz na swoim ulubionym krzesle w komfortowej pozycji. Zmierz potem wysokosc gwizdka w monitorze , odejmij od wysokosci uszu podczas siedzenia i juz wiesz jakiej wysokosci standy mają byc :D

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » piątek 30 lis 2007, 12:52

jeżeli tego jeszcze nie zrobiłeś, zatkaj szmatami otwory w alesisach, może to nieco pomoże....
:D ja proponowałbym iść do sklepu i kupic gąbke w twoim ulubionym kolorze wyciac nozyczkami zatyczki do bassreflexow, zdecydowanie ciekawsze rozwiazanie niz szmaty :D. W Alesisach masz po 2 basserflexy w kolumnie wiec kombinuj i szukaj optimum.
Powodzenia

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 30 lis 2007, 12:54

...Najlepszym rozwiązaniem są robione na miare standy z drewna wypełnione piaskiem. Możesz kupic gotowe albo tak jak ja poprosic znajomego stolarza by ci takie wykonał. Potem tylko malowanie , kolce i mozesz postawic swoje monitory na najwlasciwszym miejscu. Zmierz sobie wysokosc swoich uszu od podłogi gdy siedzisz na swoim ulubionym krzesle w komfortowej pozycji. Zmierz potem wysokosc gwizdka w monitorze , odejmij od wysokosci uszu podczas siedzenia i juz wiesz jakiej wysokosci standy mają byc :D ...
Mam już standy pod monitory, robione mebelki na zamówienie i wszystko stoi w poprawnej wysokości. Ale potrzebuję wymienionych MoPadów. Było by dobrze, gdyby były one dostępne gdzieś w Polsce.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 30 lis 2007, 13:07

A może ma sens podwieszenie kolumn na gumowych linkach np. w szkielecie o kształcie sześcianu. W końcu mikrofony studyjne podobnie umieszcza się na gumkach w koszykach. Ja mam w podobny sposób wytłumone dyski twarde w PC. Czy jest kroś kto w ten sposób odizolował sobie odsłuchy ?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 30 lis 2007, 13:11

...A może ma sens podwieszenie kolumn na gumowych linkach np. w szkielecie o kształcie sześcianu. W końcu mikrofony studyjne podobnie umieszcza się na gumkach w koszykach. Ja mam w podobny sposób wytłumone dyski twarde w PC. Czy jest kroś kto w ten sposób odizolował sobie odsłuchy ?...
U mnie stoją normalnie. Po prostu przydały by mi się te podstawki. Aczkolwiek dobry pomysł z tym wytłumieniem dysku. Szkoda tylko, że reszta komputera i tak chodzi jak suszarka (co jak narazie nie przeszkadza, bo nagrywanie wokali jest rozwiązane).

ODPOWIEDZ