M-audio firewire solo

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
ekonom
M-audio firewire solo

Post autor: ekonom » niedziela 03 kwie 2005, 15:40

witam!

Co sądzicie o tym interfejsie? Chciałbym na nim pracowac w połączeniu z PowerBookiem G4 1Ghz z 1Gb Ram. Głównie chcę grać instrumentami wirtualnymi. Jak w przypadku tego urządzenia wygląda sprawa z latencją?? W zasadzie tylko o to się martwię bo nie chce kupić czegoś co mi się po prostu nie przyda...zależy mi na w miarę niskiej latencji przy graniu z klawiatury sterującej Radium 61 podłączanej przez USB. Jeżeli ktoś z was ma taki interfejs to proszę niech podzieli sie wrażeniami!!!

Kyle

Re: M-audio firewire solo

Post autor: Kyle » środa 28 lis 2007, 23:10

Mam dwa pytania odnośnie M-AUDIO FIREWIRE SOLO:

1) Czy potrafi pracować jako samodzielny DAC ( brak połączenia z PC przez firewire - jedynie podany sygnał do wejścia SPDIF ) ?

2) Czy pokrętło "output level control" służy do regulacji głośności na wyjściach analogowych TRS kiedy będziemy odtwarzać podając między innymi "dźwięk" do SPDIF

ps. reasumując czy to działa jako samodzielny DAC z regulatorem głośności ? (bez PC)

Kyle

Post autor: Kyle » środa 28 lis 2007, 23:56

1) Czy potrafi pracować jako samodzielny DAC ( brak połączenia z PC przez firewire - jedynie podany sygnał do wejścia SPDIF ) ?

ps. reasumując czy to działa jako samodzielny DAC z regulatorem głośności ? (bez PC)...
OK wyczytałem w instrukcji że pokrętło działa zawsze na te wyjścia - super

Pozostało pytanie numer 1 - czy jest możliwa praca bez PC ? ( tylko sygnał podany na wejście SPDIF a do wyjść podpięte monitory)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 29 lis 2007, 13:21

Z tego co wiem nie może pracować samodzielnie. (FW410 nie może.)

Co do latencji przy tej konfiguracji Powerbooka: przy ustawieniach od 7 do 11 (256-512bit) nie powinno być większych problemów. Chyba że uruchamiasz coś w stylu Massive-a, bo to już nie ujdzie. (Na Athlonie 64 3000+ bez problemu grały u mnie tylko 3 Massive-y przy latencji 7ms )

ODPOWIEDZ