Samplitude 9.1 i Spectrasonics Trilogy - dramat
Panowie!
Co się dzieje?
Po zainstalowaniu nowej wersji Samplitude'a 9.1.2 Pro moduł basowy Spectrasonics Trilogy gra dramatycznie... - gubi dźwięki, delikatnie jest opóźniony w stosunku do reszty, bas grany staccato nie wyrabia kompletnie, raz jest ciszej raz głośnie - słowem dramat...
Czy też spotkaliście się z takim problemem?
Soft jest oryginalny. Poprzednio miałem wersję 8.3 i wszystko grało ok. Czyżby Magix tak "dopieścił" nową wersję? Bo jeśli tak, to są wyrzucone pieniądze na upgrade... :(
Pozdrawiam.
Co się dzieje?
Po zainstalowaniu nowej wersji Samplitude'a 9.1.2 Pro moduł basowy Spectrasonics Trilogy gra dramatycznie... - gubi dźwięki, delikatnie jest opóźniony w stosunku do reszty, bas grany staccato nie wyrabia kompletnie, raz jest ciszej raz głośnie - słowem dramat...
Czy też spotkaliście się z takim problemem?
Soft jest oryginalny. Poprzednio miałem wersję 8.3 i wszystko grało ok. Czyżby Magix tak "dopieścił" nową wersję? Bo jeśli tak, to są wyrzucone pieniądze na upgrade... :(
Pozdrawiam.
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)
Re: Samplitude 9.1 i Spectrasonics Trilogy - dramat
Hmm. Ciekawa sprawa. Ja teraz kombinuje nad optymanym dobraniem pracy monitoringu. W wersji 9 wprowadzono Hibrid Engine i w ASIO pozwala 6 sposobów realizaji minitoringu. Zauwazylem ze w każdym znich dzieją się troche inne cuda.
Póki co na laptopie wiesza mi się z po włączeniu Dual CPU. Musze to rozpracować.
Póki co na laptopie wiesza mi się z po włączeniu Dual CPU. Musze to rozpracować.
...Panowie!
Co się dzieje?
A inne instrumenty też zwariowały czy tylko Trilogy? Może to problem ustawień synchronizacji audio/MIDI.
Polecam również zadać to pytanie na forum Samplitude, jest tam sporo doświadczonych osób, może coś pomogą.
A na takiej wersji z płyty (bez upgrade do 9.1.2) też jest problem?
Co się dzieje?
A inne instrumenty też zwariowały czy tylko Trilogy? Może to problem ustawień synchronizacji audio/MIDI.
Polecam również zadać to pytanie na forum Samplitude, jest tam sporo doświadczonych osób, może coś pomogą.
A na takiej wersji z płyty (bez upgrade do 9.1.2) też jest problem?
......Panowie!
Co się dzieje?
A na takiej wersji z płyty (bez upgrade do 9.1.2) też jest problem?...
Z tego co zauważyłem to tylko Trilogy... W szczególności te próbki dwuwarstwowe (bas + niuanse), przy grze staccato (palec jeden i drugi) to się to chrzani niemiłosiernie - tak jakby wersja V9 miała problem z tą drugą warstwą próbki... :( Już w wersji 9.1 coś zauważyłem, że źle gra, ale upgrade do 9.1 i 9.1.2 załatwiło sytuacje na amen...
P.S. Opcje synchronizacji są nieruszane i były takie same w wersji V8.3...
Co się dzieje?
A na takiej wersji z płyty (bez upgrade do 9.1.2) też jest problem?...
Z tego co zauważyłem to tylko Trilogy... W szczególności te próbki dwuwarstwowe (bas + niuanse), przy grze staccato (palec jeden i drugi) to się to chrzani niemiłosiernie - tak jakby wersja V9 miała problem z tą drugą warstwą próbki... :( Już w wersji 9.1 coś zauważyłem, że źle gra, ale upgrade do 9.1 i 9.1.2 załatwiło sytuacje na amen...
P.S. Opcje synchronizacji są nieruszane i były takie same w wersji V8.3...
...Hmm. Ciekawa sprawa. Ja teraz kombinuje nad optymanym dobraniem pracy monitoringu. W wersji 9 wprowadzono Hibrid Engine i w ASIO pozwala 6 sposobów realizaji minitoringu. Zauwazylem ze w każdym znich dzieją się troche inne cuda.
...
A co dzieje się u Ciebie? Magix już tak ma, że jak coś udoskonali, to przy okazji parę rzeczy schrzani i tak kółko się zamyka... :(
...
A co dzieje się u Ciebie? Magix już tak ma, że jak coś udoskonali, to przy okazji parę rzeczy schrzani i tak kółko się zamyka... :(
Zainstalowałem Samplitude z EIS, wpisałem kod i nie działa.
Ktoś miał ten sam problem?

- Soundscape
- Kontakt:
...Zainstalowałem Samplitude z EIS, wpisałem kod i nie działa.
...
A który kod wpisałeś? Bo jak ten z Audio Factory, to pewnie że nie działa. To tylko nr seryjny, który podajesz na stronie Magix, a oni wysyłają Ci kod aktywacyjny.

A który kod wpisałeś? Bo jak ten z Audio Factory, to pewnie że nie działa. To tylko nr seryjny, który podajesz na stronie Magix, a oni wysyłają Ci kod aktywacyjny.
Dostałem tylko kod seryjny i ten wisałem, wypełniłem tabelkę z danymi i nic. kodu aktywacyjnego nie mam.
Sorry, ale nie wiem skąd go wziąć.
Sorry, ale nie wiem skąd go wziąć.
- Soundscape
- Kontakt:
...Dostałem tylko kod seryjny i ten wisałem, wypełniłem tabelkę z danymi i nic. kodu aktywacyjnego nie mam.
Sorry, ale nie wiem skąd go wziąć....
Przecież przy uruchomieniu Samplitude pojawia się stronka. Tam gdzie wpisujesz kod aktywacyjny, wyżej znajdujesz "link" do pobrania i program kieruje Cię na stronę Magix. Istnieje też możliwość aktywacji offline.
Na stronie Magix w zakładce serial number wpisujesz numer seryjny otrzymany od Audio Factoryi.
Poza tym masz numer telefonu do Audio Factory i można zadzwonić a oni chętnie pomogą. (Wiem, bo sam to przeszedłem.)
Troche chęci tylko trzeba!
Sorry, ale nie wiem skąd go wziąć....
Przecież przy uruchomieniu Samplitude pojawia się stronka. Tam gdzie wpisujesz kod aktywacyjny, wyżej znajdujesz "link" do pobrania i program kieruje Cię na stronę Magix. Istnieje też możliwość aktywacji offline.
Na stronie Magix w zakładce serial number wpisujesz numer seryjny otrzymany od Audio Factoryi.
Poza tym masz numer telefonu do Audio Factory i można zadzwonić a oni chętnie pomogą. (Wiem, bo sam to przeszedłem.)
Troche chęci tylko trzeba!
Chęci mam dużo, pomyślałem sobie, że znowu mam pecha, bo coś za darmo nie jest dobre. Ale bardzo dziękuję, wracam do walki dalej