Witam mam pytanie jak podłączyć kompresor (Drawmer DL241 ) do karty dźwiękowej Motu 828 mk2?
1) Czy z MAIN OUT karty dźwiękowej do kompresora i monitory aktywne do kompresora.
2)Czy do karty dźwiękowej w IN/OUT jako nowe urządzenie i przez Cubase podpinać pod konkretną ścieżkę/instrument.
Mój problem polega na tym, że jak podpinam według sposoby nr 2 dźwięk się trochę zniekształca tzn. pojawia się minimalne powtórzenie taki szybki DELAY i nawet gdy nacisnę BYPASS na kompresorze to zniekształcenie nadal się pojawia. Niby mogę podpiąć według sposobu nr 1 ale nie da się zrobić w tedy Mixdown tylko musze kombinować za każdym razem jak już chce zgrać numer na płytę jest to po prostu denerwujące i wole sposób nr 1 tylko czy jest on prawidłowy i w czym może tkwić problem z zniekształceniem dźwięku?
Dzięki
Motu 828 mk2 - jak podłączyć compressor?
Re: Motu 828 mk2 - jak podłączyć compressor?
Ja proponuje tak:
1) podpiąć pod parę wejść i wyjść np. in 1 i 2 oraz out 1 i 2
2) jeśli używasz jakiegoś Cubesa który ma External FX to tam sobie to urządzenie dodajesz
3) w CueMixerze wyciszasz podane wejścia żeby nie było ich podwójnie słychać
Ja mam tak podpięte 3 kompresory oraz pogłos i wszystko śmiga.
Tylko zgrywanie mixu leci 'na żywo'
Pozdrawiam
1) podpiąć pod parę wejść i wyjść np. in 1 i 2 oraz out 1 i 2
2) jeśli używasz jakiegoś Cubesa który ma External FX to tam sobie to urządzenie dodajesz
3) w CueMixerze wyciszasz podane wejścia żeby nie było ich podwójnie słychać
Ja mam tak podpięte 3 kompresory oraz pogłos i wszystko śmiga.
Tylko zgrywanie mixu leci 'na żywo'
Pozdrawiam
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
Re: Motu 828 mk2 - jak podłączyć compressor?
Świetnie wszystko działa Wielkie dzięki :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam