Presonus FirePod x2 - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
smal108
Presonus FirePod x2 - problem

Post autor: smal108 » poniedziałek 26 lis 2007, 14:48

Witam! Kupiłem dwa Presonusy Firepod mam Mcbooka 2 ghz duo core Intel. Zainstalowałem Cubase Le (wciąż czekam na najnowszego Logica). Problem jest taki, że nie mogę zobaczyć w programie wejść z dwóch presonusów na raz. W oknie wst multitrack przy wyborze sterowników mogę wybrać albo jeden albo drugi presonus pomimo tego, że są spięte razem przez gniazda fire wire. Czy ktoś ma doświadczenie z łączeniem tych urządzeń nie koniecznie na apple? W instrukcji obsługi nie ma nic na temat łączenia dwóch Firepodów. Pewnie jest wiecej informacji na forum Presonusa ale mój angielski na razie zbyt słaby jest.
Radhe Govinda!

Awatar użytkownika
Panter

Re: Presonus FirePod x2 - problem

Post autor: Panter » poniedziałek 26 lis 2007, 21:03

Podpiąłeś te Presonusy szeregowo czy równolegle?

Awatar użytkownika
smal108

Post autor: smal108 » wtorek 27 lis 2007, 02:22

...Podpiąłeś te Presonusy szeregowo czy równolegle?...
Podpiąlem szeregowo bo mam tyko jeden port fire wire.

Na stronie presonusa znalazlem informację, że na kubusiu LE nie zachula więcej niż 8 śladów więc muszę czekać na Logica, którego niema i nie ma.
Rodzi się kolejne pytanie; czy Logic express 8 będzie chcial zobaczyć 16 kanalów - może ktoś wie.

Póki co odpuszczam temat ale jakby ktoś chcial się podzielić informacjami na temat pracy polączonych Firepodów to chętnie poczytam -myślę,że nie tylko ja. Pozdrawiam.
Radhe Govinda!

Awatar użytkownika
longer

Post autor: longer » wtorek 27 lis 2007, 10:51

a może rzecz jest w wyborze któregoś z firepodów, a potem w dodawaniu outpótów i inputów w Cubasie, w sensie, że driver jednego obsługuje oba? zgaduję, bo nie walczyłem z dwoma na raz. ale wiem, że czasem przy podłączaniu jednego firepoda, przed ustaleniem jakichś ludzkich templatów ładowały się tylko dwa inputy i trzeba było dodać (nie pamiętam gdzie to jest w kubusiu ale nazywa się VST Inputs, VST Outputs).
"Cisza nie istnieje"... (szczególnie w domowym studio:)

ODPOWIEDZ