Akai MPC500, 1000, 2500, 4000
- Łukasz1985
Witam. Nigdy nie mialem stycznosci ze sprzetem Akai z rodziny MPC. Wiec mam nastepujace pytanie. Czy na Akai (MPC500, 1000, 2500) mozna grac instrumetami typu jakies pianino, bass, stringi? Czy jest to tylko maszyna do robienia perki? Najbardziej napalilem sie na Akai MPC4000

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Re: Akai MPC500, 1000, 2500, 4000
...Najbardziej napalilem sie na Akai MPC4000
...
No i dobrze bo właśnie na nim możesz grać np. brzmieniami piana (najlepiej po podpięciu jakiejś klawiatury MIDI). "Siedzi w nim" cały sampler Akai Z8. W opozostałych modelach masz jedynie wyzwalanie pojedyńczych sampli lub ich zbiorów.

No i dobrze bo właśnie na nim możesz grać np. brzmieniami piana (najlepiej po podpięciu jakiejś klawiatury MIDI). "Siedzi w nim" cały sampler Akai Z8. W opozostałych modelach masz jedynie wyzwalanie pojedyńczych sampli lub ich zbiorów.
......
mozesz na kazdej bo to zalezy jakiego sampla wrzucisz
z tymze na 4k wrzucasz jednego i masz go rozbitego na wszystkie tonacje a na reszcie musisz rozbic sobie recznie w programie drum - dlubanina
z tymze na 4k wrzucasz jednego i masz go rozbitego na wszystkie tonacje a na reszcie musisz rozbic sobie recznie w programie drum - dlubanina
- Łukasz1985
.........
z tymze na 4k wrzucasz jednego i masz go rozbitego na wszystkie tonacje a na reszcie musisz rozbic sobie recznie w programie drum - dlubanina...
No wlasnie tak myslalem ze np taki MPC500 musi miec mozliwosc czytania brobek barw (chodzi mi o gotowe banki) bo to byloby straszne okaleczenie w stosunku do takiej maszynki
Jesli w czyms sie myle prosze mnie poprawic
z tymze na 4k wrzucasz jednego i masz go rozbitego na wszystkie tonacje a na reszcie musisz rozbic sobie recznie w programie drum - dlubanina...
No wlasnie tak myslalem ze np taki MPC500 musi miec mozliwosc czytania brobek barw (chodzi mi o gotowe banki) bo to byloby straszne okaleczenie w stosunku do takiej maszynki

Jesli w czyms sie myle prosze mnie poprawic

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
.........
No i tym razem z pomoca przychodzi alternatywny system JJ OS, a w nim przydatna opcja "Auto Chromatic Assign" .
Natomiast za jakis czas ma sie pojawic JJ OS V2. Tam beda do wyboru dwa typy programow: DRUM (jak do tej pory) i INST gdzie
bedzie mozna juz z latwoscia rozbijac sample po klawiaturze. Ale widomo, z MPC 1000 lub 2500, AKAI'a Z8 nie zrobisz. Jak masz okazje wybierac to lap w swoje rece MPC4000.
Ja natomiast pracuje na MPC2500 i jestem z niego bardzo zadowolony.
Pozdro.
No i tym razem z pomoca przychodzi alternatywny system JJ OS, a w nim przydatna opcja "Auto Chromatic Assign" .
Natomiast za jakis czas ma sie pojawic JJ OS V2. Tam beda do wyboru dwa typy programow: DRUM (jak do tej pory) i INST gdzie
bedzie mozna juz z latwoscia rozbijac sample po klawiaturze. Ale widomo, z MPC 1000 lub 2500, AKAI'a Z8 nie zrobisz. Jak masz okazje wybierac to lap w swoje rece MPC4000.
Ja natomiast pracuje na MPC2500 i jestem z niego bardzo zadowolony.
Pozdro.
-
- Kontakt:
za niedlucho kombinuje sobie 1OOO...
jest jjos jakiś darmowy ?
bo coś mi się przemyło przez oczy...
bo za najnowszy jjos trzeba zapłacić trochu$$$ tak ?
a jak wyglada import próbek akp(czy łyka to) do samplera 1OOO, 25OO ?
albo Z4/Z8/s5OOO/S6OOO: wavy:?
jest jjos jakiś darmowy ?
bo coś mi się przemyło przez oczy...
bo za najnowszy jjos trzeba zapłacić trochu$$$ tak ?
a jak wyglada import próbek akp(czy łyka to) do samplera 1OOO, 25OO ?
albo Z4/Z8/s5OOO/S6OOO: wavy:?
http://www.myspace.com/audiophone
...Witam. Nigdy nie mialem stycznosci ze sprzetem Akai z rodziny MPC. Wiec mam nastepujace pytanie. Czy na Akai (MPC500, 1000, 2500) mozna grac instrumetami typu jakies pianino, bass, stringi? Czy jest to tylko maszyna do robienia perki? Najbardziej napalilem sie na Akai MPC4000
...
Ja mam od kilku dni w mojej 2500 zainstalowany najnowszy JJ OS i jestem zachwycony, totalna zmiana na plus!! 30 baksów nie majątek, a skok jakościowy wielki. Można grać każdusieńkim samplem... Wogóle czego nie można.....

Ja mam od kilku dni w mojej 2500 zainstalowany najnowszy JJ OS i jestem zachwycony, totalna zmiana na plus!! 30 baksów nie majątek, a skok jakościowy wielki. Można grać każdusieńkim samplem... Wogóle czego nie można.....
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman